Moi!
Tein yksi päivä lapsille välipalaksi kerroskiisseliä. Käytin marjakiisseliin punaisia karviaisia ja villivadelmaa omasta pihasta. Karviaiset ovat aika happamia marjoja yksinään, mutta näin vähemmän laitettuna ja vadelman kanssa passasivat oikein hyvin yhteen. Hyvää tuli ja lapset tykkäsi kovasti!
Kerroskiisseli vadelmista ja karviaisista 8 kpl
Maitokiisseli:
6 dl kevytmaitoa
½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
Vadelma-karviaiskiisseli:
n. 5 dl vettä
n. 2 dl punaisia karviaisia
n. ½ dl sokeria (oman maun mukaan!)
1 tl vaniljasokeria
1 dl vettä+2 rkl perunajauhoja
200-300 g vadelmia
Mittaa kaikki maitokiisselin ainekset teflonkattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Pienennä lämpöä ja keitä noin 4 minuuttia, kunnes kiisseli sakenee. Nosta liedeltä. Ripottele pinnalle hieman sokeria, ettei kiisseli kuoretu.
Valmista vadelma-karviaiskiisseli. Mittaa vesi ja pelkät karviaiset kattilaan ja anna kiehua hetki jotta karviaiset pehmenevät. Soseuta sitten marjat sauvasekoittimella. Sekoita sitten keskenään 1dl vettä ja perunajauhot, lisää se karviais-veteen ohuena nauhana, anna pulpahtaa ja ota pois levyltä. Lisää kiisseliin jäiset vadelmat. Sekoita vain hellästi, etteivät vadelmat rikkoudu. Jätä jäähtymään.
Kokoa kerroskiisselit kahdeksaan annosmaljaan tai lasiin. Lusikoi pohjalle jäähtynyttä maitokiisseliä ja sen päälle varovasti vadelma-karviaiskiisseliä. Anna jäähtyä.
Terveisin Taru
Kerroskiisseli on hyvää, miksiköhän sitä ei juuri koskaan tule tehtyä..
VastaaPoistaAika harvoin on kyllä tullut tehtyä kerroskiisseliä vaikka se hyvää onkin. Ja lapsille nämä uppoavat kyllä mainiosti! :) Tästäkin tulee noin kahdeksan annosta joten on sitten valmiina seuraavankin päivän väli- tai iltapala!
PoistaHerkullista ♥
VastaaPoistaOn kyllä, raikasta ja pehmeää :)
Poista