Moi!
Kondensoidusta maidosta tehdyn jäätelön makeus välillä häiritsee ja halusin kokeilla jäätelöä ilman sitä. Kinuskikissan mansikkajäätelöistä sain innostuksen kehitellä oman reseptin ilman sitä. Kondensoitu maito tekee jäätelöön pehmeän koostumuksen ja sen saman saa myös glukoosisiirapilla. Sitä laitoin siis näihin. Nämä olikin hyviä! Ei yhtään makeita vaan pehmeän kermaisia puikkoja. Pikkupuikot olivatkin sopivan mansikkaisia mansikkaraitojen ansiosta. Laitoin massaan 1½dl glukoosisiirappia, mutta sitä olisi saanut olla 2dl jotta jäätelö olisi ollut pehmoisempaa. Laitan ohjeeseen molemmat määrät.
Kondensoidusta maidosta tehdyn jäätelön makeus välillä häiritsee ja halusin kokeilla jäätelöä ilman sitä. Kinuskikissan mansikkajäätelöistä sain innostuksen kehitellä oman reseptin ilman sitä. Kondensoitu maito tekee jäätelöön pehmeän koostumuksen ja sen saman saa myös glukoosisiirapilla. Sitä laitoin siis näihin. Nämä olikin hyviä! Ei yhtään makeita vaan pehmeän kermaisia puikkoja. Pikkupuikot olivatkin sopivan mansikkaisia mansikkaraitojen ansiosta. Laitoin massaan 1½dl glukoosisiirappia, mutta sitä olisi saanut olla 2dl jotta jäätelö olisi ollut pehmoisempaa. Laitan ohjeeseen molemmat määrät.
4 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
1 prk (250g) Mascarpone-tuorejuustoa
600 g tuoretta mansikkaa
600 g tuoretta mansikkaa
1½-2 dl glukoosisiirappia
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponen rakenne sileäksi. Soseuta mansikat ja sekoita soseen joukkoon glukoosisiirappi. Vatkaa kermavaahto ja mascarpone yhteen. Lisää lopuksi lähes kaikki mansikkasoseet jättäen hieman raidoitusta varten. Kaada noin 2 litran vetoiseen astiaan vuorotellen massaa ja sosetta raidoiksi. Pakasta vähintään 8 tunnin ajan.
Alla ohje puikkoihin.
Mansikkapuikot:
Pienet puikot tein kertakäyttöisiin snapsilaseihin laittaen vuorotellen jäätelömassaa (pursotinpussilla) ja mansikkasosetta. Lopuksi kippoa kopautetaan pöytää vasten jotta massa tasoittuu kuppeihin ja massaan painetaan puisen jäätelötikut pystyyn.
Loppu jäätelömassa kaadetaan isompaan astiaan jäätymään.
Alla ohje puikkoihin.
Mansikkapuikot:
Pienet puikot tein kertakäyttöisiin snapsilaseihin laittaen vuorotellen jäätelömassaa (pursotinpussilla) ja mansikkasosetta. Lopuksi kippoa kopautetaan pöytää vasten jotta massa tasoittuu kuppeihin ja massaan painetaan puisen jäätelötikut pystyyn.
Loppu jäätelömassa kaadetaan isompaan astiaan jäätymään.
Terveisin Taru
Nam, nämä eivät voi olla muuta kuin hyviä! :P Minunkin mielestä kondensoitu maito tekee yleensä jäätelöstä liian makeaa ja pitää tarkkaan miettiä mitä muuta sen kaveriksi laittaa . Esim mustikkajäätelöstä ei tule liian makeaa...
VastaaPoistaPienet Herkkusuut- Maiju
Kiitos Maiju! Ja sitten jos kondensoidun maidon käyttää kinuskina niin sekään ei ole liian makeaa, onhan se kinuskia! ;D Punaherukasta tuli muuten myös aivan ihanaa jäätelöä! Marjan ansiosta jätski ei ollut yhtään makeaa! :)
PoistaNiin ja anteeksi sähläykseni kommenttisi kanssa... poistin ensimmäisen kommenttisi jonka olit itsekin poistanut, niin lähti sitten se vastauskin jonka olit laittanut, samalla taivaan tuuliin... Kopsasin sähköpostista sun kommentin ja laitoin sen tänne anonyyminä ;D
No se on totta, että kinuski on sitten asia erikseen :D
PoistaEi se mitään, sähläsin itsekkin sen kommentin kanssa ja siksi poistin sen ensimmäisen... Hyvä, että huomasit kopsata sen spostista :)
Varmasti ihanaa herkkua
VastaaPoistaHyvää oli! Pehmoista ja hyvän makuista :)
PoistaNam! Kondensoitu maito on kyllä niin makeaa, että meilläkin on jopa lapset huomauttaneet jätskin makeudesta.. :)
VastaaPoistaKaikki niin riippuu siitä mitä jätskiin laittaa. Kermaa pitää olla vähintään se 6dl ja makuaine saisi olla raikas. Punaherukasta ja vadelmasta tuli raikasta jäätelöä! Mango-banaanikin oli ihanaa! Ja jos kondensoidun maidon käyttää kinuskina, se on sitten jo asia erikseen, heh! ;D
Poista