Hei!
Tämän ohjeen julkaisemista olen odottanut jo hetken. Itse olen saanut ohjeen veljeni vaimolta jonka ystäväpiirissä ohje on kiertänyt. Tämä on ehdottomasti jakamisen arvoinen ohje! Nimeäminen oli vaan melko hankalaa... Kakku on pehmoinen, tahmea, makea ja mutakakkumainen. Se kuuluu ehdottomasti syödä aina kuumana/lämpimänä jäätelön kanssa. Jos kakkua jää, sitä kannattaa lämmittää mikrossa ennen syöntiä. Kakku on niin helppo, että sen tekee vaikka vieraiden odotellessa ja on jopa suotavaa, että se nostetaan pöytään suoraan uunista. Aineksetkin ovat niin simppelit, että ne löytyvät aina kaapista jo valmiiksi. Ja vaniljajäätelöä nyt kannattaakin aina pitää varalta pakastimessa ;D
Lämmin suklaakakku:
(Tee kakku korkeareunaiseen piirakkavuokaan)
(Tee kakku korkeareunaiseen piirakkavuokaan)
150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
Sulata rasva ja sekoita siihen nopeasti sokeri ja munat. Massaa ei kuulu vatkata kuohkeaksi vaan sekoittaa vaan kunnolla (minä käytän tässä käsivispilää). Lisää joukkoon loput ainekset nuolijalla. Kaada taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan jota voit hieman voidella. Tasoittele taikinan pinta. Paista 210 asteessa 20-25 minuuttia. Kakun kuuluu vielä hieman hytistä keskeltä, kun sen ottaa pois uunista. Kakku kuivuu helposti reunoilta joten on tärkeää, että se jää tarkoituksella keskeltä hieman raa'aksi. Minä pidin tätä 20 minuuttia ja kakusta tuli juuri täydellinen.
Kakku on herkullisinta, kun se tarjotaan kuumana tai lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!
Vinkki: lämmitä kakkupala mikrossa seuraavana päivänä niin se on taas yhtä ihanaa ;)
3 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
Sulata rasva ja sekoita siihen nopeasti sokeri ja munat. Massaa ei kuulu vatkata kuohkeaksi vaan sekoittaa vaan kunnolla (minä käytän tässä käsivispilää). Lisää joukkoon loput ainekset nuolijalla. Kaada taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan jota voit hieman voidella. Tasoittele taikinan pinta. Paista 210 asteessa 20-25 minuuttia. Kakun kuuluu vielä hieman hytistä keskeltä, kun sen ottaa pois uunista. Kakku kuivuu helposti reunoilta joten on tärkeää, että se jää tarkoituksella keskeltä hieman raa'aksi. Minä pidin tätä 20 minuuttia ja kakusta tuli juuri täydellinen.
Kakku on herkullisinta, kun se tarjotaan kuumana tai lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!
Vinkki: lämmitä kakkupala mikrossa seuraavana päivänä niin se on taas yhtä ihanaa ;)
Aivan ihanan mutaisen näköinen suklaapala :D Tämä on taatusti hyvää! :P Ihanan helppo ohjekin ja jäätelö taatusti kruunaa kokonaisuuden. Tein edellispäivänä pari isoa annosta Daimia ja niitä tuli maisteltua eilen sellaista tahtia, että luulin suklaakiintiöni olevan täynnä seuraavan viikon, mutta... tätä voisin kyllä maistaa palan vaikka heti ;)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu! Tämä on kyllä niin ihanaa, että minä jäin koukkuun heti ensimmäisestä kerrasta kun tätä sain! ;D Tämä vaatii minusta ehdottomasti tuon jäätelön, kakku on niin tumma ja makea että se tarvitsee raikkaan ja kylmän jäätelön kaveriksi. Tämä on kyllä tosi ihanaa ;D
PoistaMinäkin olen joskus tehnyt daimia joululahjoiksi ja se oli kyllä aivan mahtavaa herkkua :)
Kivan kuuloinen ohje ja tosi yksinkertaiset aineet. Tämä täytyy kyllä laittaa jemmaan, jos jälleen tulee lyhyellä varotusajalla vieraita. =D
VastaaPoistaKiitos Napsu :) Laita ihmeessä ohje jemmaan, tämä on tosi kätevä! ;D
PoistaEhdottomasti kokeiluun!
VastaaPoistaSuosittelen! Tämä on näppärä ja herkullinen tarjottava ja tietysti omaankin herkutteluun sopiva ;D
PoistaMoi. Ihanalta kuulostaa!:) Menee kyllä kokeiluun. Kuinka korkea reuna tuossa sun vuuassa on?:) t. Milla
VastaaPoistaKiitos Milla :) Kokeile ihmeessä! Tuossa vuossa on ehkä 3-4cm reuna, mutta mietin juuri, että tuo kakku menisi varmaan normaalissakin vuossa... mutta en uskalla luvata varmaksi. Jos taikina mahtuu normaaliin vuokaan, niin sen pitäisi mahtua siellä kypsymäänkin koska se ei kohoa.
PoistaNamskiss...mitä hekkua, varsinkin noin jätskin kanssa. Onneksi piiiitkä loma jä häämöttää (jään vuodeksi vuorotteluvapaalle), joten ehtii kaikenmoisia herkkuja väkertää. Nyt on viimeinen kuukausi ollut sellaista haipakkaa, ettei oikein ole edes jaksanut keittiötouhuja ajatella.
VastaaPoistaKiitos. Tämä on hyvää ja helppoa namia :)
PoistaIhanaa, että saat jäädä kotiin rentoutumaan. Mikäs sen mukavampaa! ;D
Älä muuta sano! Ja tällä herkulla saa sen makeanhimon melko nopeasti pois ;D
VastaaPoistaNo jopas näyttää hyvältä! Ihana kesäherkku, kun on helppotekoinen.
VastaaPoistaKiitos Tita :) Tähän vielä tuoreet mansikat niin herkku on täydellinen! :D
Poistakiitos
VastaaPoista