keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hauskaa vappua!

Hei!
Kiitos kaikille aivan ihanista kommenteista arvonnassa! On ollut todella mukava lueskella niitä :) Ehdottomasti leivonta jatkuu, mutta jaksamisen mukaan tietysti. Nytkin on ihan luomisen tuskaa ja päässä pyörii vaikka mitä ideoita ja kaikkea olisi ihana leipoa! Välillä ihan ketuttaa, kun ei jaksa ja pysty olemaan keittiössä niin paljon kuin haluaisi, on kuitenkin säästeltävä selkää, kun on muita tärkeämpiä asioita joihin pitää pystyä päivittäin. Olen melko ahkerasti päivittänyt aina blogia ja siksi halusinkin varoitella teitä jo etukäteen ettette ihmettele, kun blogi yhtäkkiä hieman hiljenee. Leivoskelen täällä jaksamisen mukaan eikä tiedä vaikka huomenna jo jotain pientä tekisin :D
Mahtavaa vappua kaikille! :D

Tein lapsille vadelmasimaa vapun kunniaksi. Aivan ihanan makuista! Ohje löytyy blogistani täältä.

Terveisin Taru

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Arvonta ja pienen pieni paljastus ;)

Moi kaikki!

Pikkuisen alkaa blogi hiljentymään ja leivonta täällä kotona onkin jo vähentynyt huomattavasti. Olen tässä jo useamman viikon saanut päiviteltyä blogia varastossa olleilla jutuilla ja jotain pientä ja helppoa olen vielä tehnytkin. Intoa ja halua riittäisi kyllä, mutta ei sitä vaan enää jaksa keittiössä seisoa ja keskittyä leivontaan ja tiskeihin, kun vatsa on rantapallon kokoinen ja jaloissa pyörii 2-vuotias :D Eli uutta pientä perheenjäsentä täällä odotellaan tulevaksi! <3 

Ajatuksena olisi nyt siis tulevan vauvan kunniaksi järjestää lukijoille arvonta ja samalla saadaan täällä blogissa vielä jotain äksöniä pidettyä yllä, kun leivonnan saralla hiljenee :) 

Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen. Voit antaa palautetta tai vaikka lähettää terveisiä minulle! Jos osallistut anonyyminä niin muista laittaa joku nimimerkki kommenttiisi.


Palkintona kuvassa näkyvät nalle-aiheiset tavarat eli MeriMerin nallekarhu muffinssivuoat, mininuolija ja silikonimuotti jolla saa tehtyä ihania pieniä nalleja (n.2cm kokoisia). Arvonta alkaa heti (28.4.2014) ja loppuu 4.5.2014 sunnuntaina keskiyöllä. Maanantain (5.5.) aikana arvon voittajan. 

Onnea kaikille arvontaan!

Terveisin Taru

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vadelma-vaniljakreemipullat (Punnuspullat)

Hei!
Pitkään on tämäkin idea hautunut päässä ja eilen pääsin vihdoin pullantekopuuhiin. Tykkään pullan leipomisesta tosi paljon, siinä on jotain terapeuttista ;) Tämänkertaisessa pullassa on vaniljakreemirengas jonka keskellä on vadelmamarmeladia. Tein joskus myös pelkkiä kreemipullia joihin painoin jäisiä mustikoita, ne pullat löydät täältä
Niin herkullista ja hyvää! :)


½ litran pullataikinaan eli 24 pullaan tarvitset:

1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä

n. 200g eli 1 prk vadelmamarmeladia 

Vesi ja vaniljakreemijauhe vatkataan keskinopeudella n.10 minuuttia. Laita kreemi pursotinpussiin ja jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.
Paina kohonneen pullan keskelle jauhoon painetulla lasilla kolo jota voit vielä sormin suurentaa. Pursota kolon reunoille vaniljakreemiä ja keskelle marmeladia. Voitele pullan reunat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.


Terveisin Taru

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Karhunvadelmaa ja vadelmaa rahkapiirakassa

Hei!
Tein vierasvaraksi pakkaseen rahkapiirakkaa, tällä kertaa päälle pääsivät vadelmat ja karhunvadelmat. Ohje vanha tuttu jonka olen saanut äidiltäni ja se löytyy täältä. Ohjeella tulee pellillinen paksua ja pehmoista piirakkaa :)


Terveisin Taru

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Vadelma-tummasuklaajuustokakku (24cm)

Moi!

Pääsiäisherkuksi tein tälläisen vadelma-tummasuklaajuustokakun jonka idea on kiusannut mieltä jo pitkään. Ajatus lähti alunperin mansikka-maitosuklaajuustokakusta jonka tein viime kesänä. Nyt halusin voimakkaan suklaisen kakun jota vadelma raikastaa. Kaapissa oli Dops mud cake-keksejä jotka sopivat mainiosti tähän ideaan ja päälle tein vielä ganachen joka tekee kakkuun sen viimeisen suklaasilauksen ;) Aivan ihanaa herkkua!

Olin kaikkineen kakkuun todella tyytyväinen. Pohja oli tumman suklaan makuinen ja juuri sopivan paksuinen, eli ohut. Tummasuklaatäyte oli ihanan rikkaan tumman suklainen ja vadelmatäyte raikas. Täytteisiin onnistuin saamaan juuri oikeat liivatemäärät ja molemmat täytteet olivat yhtä jämäköitä. Täytteiden maut täydensivät ihanasti toisiaan. Ganache oli ihana lisä niin maun puolesta kuin ulkonäönkin. Marjoja olisi saanut olla raikkauden takia päällä enemmänkin. Jos rakastat tummaa suklaata, on tämä todennäköisesti kakku sinun makuusi ;D



Vadelma-tummasuklaajuustokakku:

Pohja:
1 pkt (210g) Dops mud cake-keksejä
80 g sulatettua voita

Tummasuklaatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
130 g (Pandan levy) tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Vadelmatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
150 g vadelmia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
½ dl vettä

Suklaaganache:
70 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata 
3/4 dl kermaa 
nokare voita 

Koristeena vadelmia, karhunvadelmia ja rikottuja pääsiäismunia.

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ensimmäisen täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Laita ensimmäisen täytteen liivatelehdet likoamaan. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa. Kaada hetken jäähtynyt suklaa muutamassa erässä vatkaten tuorejuuston sekaan. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten tuorejuusto-suklaavaahtoon. Lopuksi yhdistä varovasti sekoitellen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaavaahto. Kaada keksipohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Laita toisen täytteen liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit ja lisää valmiiseen vaahtoon notkistettu tuorejuusto ja vadelmat. Pyöräytä vatkainta niin, että tuorejuusto sekoittuu kermaan ja vadelmat rikkoutuvat. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, lisää täytteeseen ohuena nauhana vatkaten. Kaada täyte ensimmäisen täytteen päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, siirrä se tarjoiluastialle ja valmista ganache. Lämmitä kattilassa kerma höyryäväksi, älä kuitenkaan kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää kuumaan kermaan hienoksi rouhittu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Voit välillä käyttää kattilaa levyn jälkilämmöllä, että saat suklaan kunnolla sulamaan. Lopuksi lisää voinokare ja sekoittele varovasti kunnes se on sulanut. Kaada ganache kakun päälle ja auta hieman lusikalla tai nuolijalla, että saat ganachen valumaan yli reunojen.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti :)


Mukavaa ja rauhallista pääsiäistä kaikille! 

Terveisin Taru

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kreemikuorrutettu rommikahvikakku 2

Moi!
Tein viikonloppuna äidilleni rommikahvikakun. Ensimmäinen kakku oli aikoinaan todella miedon makuinen joten tähän kakkuun korjailin rommin makua. Lisäsin reilusti aromin määrää, eli kakkutaikinaan laitoin 2 tl ja kreemiin 4 tl. Kakku oli silti melko miedon makuinen! Ensi kerralla voisi kokeilla ihan oikealla rommilla, josko näin kakkuun saisi kunnolla rommin makua :) Ohje kakkuun löytyy täältä.



Terveisin Taru

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Daim-mutakakku

Moi!
Kahvipöytään piti loihtia helppoa herkkua, eikä kahta kertaa tarvinnut miettiä mitä teen. Tämä on todella helppo kakku ja kaiken voi tehdä etukäteen, tai kakku on pakkokin paistaa jo edellisenä päivänä. Kakkua ei nimittäin saa irti vuoasta kirveelläkään ennen kuin se on kunnolla kylmä ja silloinkin kakku pitää varovasti irrottaa veitsen kanssa vuoan pohjasta. Ohje kakkuun löytyy täältä. Koristeena spritsausta tummalla suklaalla, daim-rouhetta ja pieniä suffeli puffi snacksejä. Tämä on mielestäni ihan maailman parasta herkkua ;D




Kuvausten takia otin lusikalla palan tuosta edestä josta kakku on parasta, mutta oikeasti kakku on aina pakko syödä väärinpäin eli aloitan aina tuolta "kuivemmasta" päästä ;D Mitenköhän mutakakun saisi kokonaan mutaiseksi niin ettei edes tuo reuna kerkeäisi kypsymään... taitaa olla mahdotonta ;D

Terveisin Taru

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Mansikkakermakakku

Heippa!
Isälle kiitokseksi avusta tein tälläisen perusmansikkakermakakun. Tein 20cm vuokaan 3 munan vaalean sokerikakkupohjan jota kostutin maidolla. Väliin laitoin mansikkahilloa, jäisiä mansikan paloja ja kermavaahtoa. Päälle vispikermasta pursotukset ja varastosta kukkia ja lehtiä koristeeksi. Ihanaa perusherkkua :D



Terveisin Taru

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kuningatar-jogurttipiirakka

Moi!
Tein kastamista kahvipöytään ja jälleen kerran päädyin tekemään Maistuis varmaan sullekin-blogin Katjan ohjeella jogurttipiirakkaa. Samaisen piirakan olen tehnyt jo mustikasta ja vadelmasta. Piirakka on niin helppo ja hyvä, että se on jäänyt kokonaan meidän lempileivonnaisten valikoimaan :) Tein jälleen tämän juoksevaan kasvirasvaan helppouden vuoksi. 



Terveisin Taru

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pullaa toffeetäytteellä

Moikka!
Löysin aivan ihanan oloisen toffeetäyte-ohjeen Sinikalta, Marenkihuntu-blogista. Minulla on nyt menossa pullakausi joten kokeilemaan piti päästä melko pian ;) Täyte tuoksui uunissa hirmu makealta, mutta valmis pulla oli todella pehmeä ja herkullinen. Varmasti teen vielä uudestaankin näitä :)




Toffee täyte:
(riittää ½ litran taikinaan)
200g fariinisokeria
200g pehmeää voita
100g vaniljakreemijauhetta

Huoneenlämpöinen pehmeä voi, fariinisokeri ja vaniljakreemijauhe vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Levitetään pullataikinan päälle ohut kerros, rullataan ja leikataan muutaman sentin siivuiksi. Pullat paistetaan normaalisti, eli minä paistoin 225 asteessa n.11 minuuttia.


Tein kahta erilaista kierrepullaa.


Tytär osallistuu innolla leipomiseen, mutta koko touhu tahtoo mennä pelkästään taikinan syömiseen! Tein hänelle pari hauskaa Myy-pullaa pikkuleipämuoteilla ;D

Terveisin Taru

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Suppilovahveropiirakka (26cm)

Moi!
Tein joku päivä ilta- ja välipalaksi suppilovahveroista piirakan. Pikkasen sydäntä riipaisi ottaa viimeinen pussi sieniä pakkasesta.... toivottavasti ensi syksynä saadaan sieniä. Piirakka ei ole kaikkein kaunein, mutta yrteillä tai herneenversolla siitä saa koristeltua ihan kivan näköisen. Maku on onneksi ihana! ;)



Suppilovahveropiirakka: 26cm
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja 
1 dl emmental-juustoraastetta 
150 g margariinia 
½ dl vettä

Täyte:
4 dl esipaistettuja suppilovahveroita
1 pkt pekonia
paljon purjoa
pippuria ja suolaa
4 dl juustoraastetta

2 dl Valion kolmen juuston kermaa
2 kananmunaa

Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille.
Paista pekoni, sienet ja purjo keskenään ja mausta ne mielesi mukaan. Sekoita lopuksi nopeasti joukkoon juustoraaste ja kaada pohjan päälle. Sekoita keskenään kerma ja munat ja kaada lopuksi täytteen päälle.
Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.


Terveisin Taru

torstai 3. huhtikuuta 2014

Mehevät porkkanamuffinssit

Hei!
Tein viime viikonloppuna siskon luo tuliaisiksi näitä ihania porkkanamuffinsseja. Näihin ei varmaan koskaan kyllästy... ovat kyllä niin meheviä ja kosteita :) Ohje näihin löytyy täältä. Laitoin taikinaan 3 normaalin kokoista porkkanaa erittäin pieneksi raastettuna, näin muffinsseista tulee kosteampia kuin isoksi raastetusta porkkanasta. Kuorrute tuntuu aina pelottavan löysältä, mutta pursottuu joka kerta kyllä kauniisti :) Koristeena hasselpähkinärouhetta. 



Kuvaajan palkkio ;D

Terveisin Taru

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Myy-täytekakku

Hei!
Tälläinen Myy-kakku tuli tehtyä jo aikoja sitten, mutta on ihan unohtunut päivittää... Täytekakussa on 5 munan vaalea sokerikakkupohja joka on kostutettu vaniljamaidolla. Välissä on vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä. Päällä valmisvohvelikuva ja pursotukset ovat laktoositonta vispikermaa. Kakku oli kokonaan laktoositon. Pahoittelut yön pimeydessä, liesituulettimen valossa otetusta kuvasta...

Vohvelikuvan laitosta voit lukea täältä.


Terveisin Tau

Diplomaattikreemi 24-26cm täytekakkuun

Diplomaattikreemin ohje:
1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
3dl kylmää vettä

(Milletin vaniljakreemijauheesta suhteella: 1dl jauhetta + 2,5dl kylmää vettä)

4 dl kermaa

Vatkaa vaniljakreemi purkin ohjeen mukaan keskinopeudella noin 5 minuuttia ja laita jääkaappiin tekeytymään. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Lopuksi yhdistä nämä kaksi ja laita kakun väliin.

Diplomaattikreemin kanssa laitetaan yleisesti vadelmahilloa, mutta kaveriksi sopii mikä tahansa hillo. Vadelmahillon päälle voi myös murskata ja ripotella jäisiä vadelmia raikkautta tuomaan. Diplomaattikreemi tunnetaan myös leipurinkermana tai diplomaattikermana.



Terveisin Taru