Tarun Taikakakut

lauantai 31. joulukuuta 2016

Kylmäsavulohirullat

Moi!
Tässä teille helppo ja nopea suolainen tarjottava! Nämä maistuvat aivan ihanilta varsinkin saaristolaisleivän kanssa. Ja nämä tekee kyllä niin nopeasti, että kerkeää kyllä vaikka uuden vuoden juhliin tehdä!!! 😉 Tein näitä nyt jouluna ja vaikka näitä tuli syötyä monena päivänä, ei näihin kerennyt kyllästymään lainkaan! Ohjeen löysin Nannen Elämää Koivurannassa-blogista, kiitos Nannelle ihanasta ohjeesta! Lisäsin alkuperäisestä ohjeesta poiketen näihin viispippuria myllystä ja koko nipun tuoretta tilliä makua tuomaan. Voi nam! 😋

Kiitokset kaikille kuluneesta vuodesta
ja hirmuisesti onnea uuteen vuoteen 2017! 🎆🎇


Kylmäsavulohirullat:
n. 200 g kylmäsavulohta 
n. 2 rkl sitruunamehua 
200 g ruohosipulituorejuustoa 
viispippuria myllystä 
½ dl hienonnettua persiljaa 
nippu tilliä 

Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi jos sinulla ei ole valmiiksi viipaloitua kalaa. Lado kalaviipaleet limittäin tuorekelmun päälle siten, että saat 20 x 20 cm:n kokoisen levyn. Mausta kala sitruunamehulla. Anna maustua hetkisen. Notkista tuorejuusto sekoittaen. Levitä tasaisesti kalalle. Rouhi tuorejuuston päälle pippuria ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa ja asettele sitten tillin oksat päälle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi tuorekelmun avulla. Laita rulla pakastimeen pariksi tunniksi, että rulla kovettuu hieman. Leikkaa rullasta viipaleita. Ilman pakastusta leikkaaminen ei onnistu ja sulaneena siivut kannattaa siirtää varovasti leivän päälle.

Terveisin Taru

torstai 29. joulukuuta 2016

Pannacotta vadelmilla (9 hengelle)

Hei!
Tälläisen jälkiruoan tein meille jouluaattona. Aivan ihana päätös jouluruoalle! 
Oli oikein sopivan kokoinen ja makuinen kaikkien mielestä 😊


Pannacotta 9 hengelle
8 dl kermaa 
3 tl vaniljasokeria 
1 dl sokeria 
5 liivatelehteä 

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta kerma ja sokerit, mutta älä keitä. Liota liivatelehdet kermaan ja sekoittele kunnolla. Jaa seos laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi ennen kuin lisäät vadelmat. 

Asettele sitten jokaisen annoksen päälle sopivasti vadelmia ja tee halutessasi vadelmien päälle vielä mehusta kiille: 

Mehukiille:
1 dl (mansikka)mehua 
1 dl vettä 
1 liivatelehti 

Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota pehmennyt liivatelehti veteen. Lisää sitten mehu ja sekoita kunnolla. Lusikoi sitten mehu tasaisesti jokaiseen annokseen (2-3 rkl per lasi). Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.


Kahvipöydässä oli tämä luumu-kanelijuustokakku jonka olen aiemminkin tehnyt. Sekä ruistäytekakku vadelmarahkatäytteellä (24cm). Siitä en huomannut ottaa kuvaa, mutta tein siitä aivan samanlaisen kuin aiemminkin. Lisäksi pipareita kolmea sorttia eli paraisten piparit, vaaleat joulutähdet ja ruispiparit. Kaikki ovat niin hyviä että jokaista piti tehdä 😋

Terveisin Taru

perjantai 23. joulukuuta 2016

Pähkinäsuklaapalat

Moi!
Näitä Suklaapossun nopeita herkkuja piti vielä kaiken kiireen keskellä testata. Ihania ja todellakin nopeita ja helppoja herkkuja! Itse tykkään tosi paljon Nutellasta ja suolapähkinöistä ja kun ne sekoitetaan vielä suklaaseen niin voiko olla parempaa! 😋

Näiden herkkujen myötä, aivan ihanaa, 
kiireetöntä ja rauhallista joulua kaikille!
💖💖💖


Ohje on kopioitu Suklaapossun blogista!

Nopeat pähkinä-suklaamakeiset
100 g tummaa (n. 50%) suklaata
125 g maitosuklaata
1 dl pähkinäsuklaa-levitettä
2.5 dl suolapähkinöitä

Ohje: 
Pilko suklaat mikron kestävään kippoon. Sulata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Sekoita joukkoon pähkinä-suklaa-levite ja suolapähkinät.

Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Vuoan koko riippuu siitä, kuinka paksuja paloja haluat. Itse käytin n. 21 x 21 cm vuokaa. Laita jääkaappiin kovettumaan noin pariksi tunniksi. Leikkaa kovettunut pähkinä-suklaalevy sopivan kokoisiksi paloiksi. 

Vinkki: 
*Palojen makeutta voi säädellä vaihtamalla suklaiden suhteita. Vähemmän makean lopputuloksen saat, kun laitat yhteensä 225 g tummaa suklaata ja jätät maitosuklaan kokonaan pois.

Terveisin Taru

maanantai 19. joulukuuta 2016

Piparkakkutalo 2016

Moi!
Tänä vuonna päätin heti kättelyssä, että teen aivan pienen piparkakkutalon, kun viime vuonna tuli epähuomiossa tehtyä aikamoinen mökki! Pääsin vähän pienemmällä työmäärällä ja tällä kertaa säästyi hermojakin 😅 Kiva mökki tästä tuli ja sopivan kokoinen. Piparkakkutalolla saa ihanaa joulun tunnelmaa kotiin ja lapset saa ihmeteltävää ♥


Nämä katossa olevat värikkäät karkit löysin kaupan leivontahyllyltä, olivat Salliselta, kivoja ja monikäyttöisiä karkkeja. Niiden ansiosta talosta tuli ihanan värikäs ja herkullisen näköinen. Bambit keksin muuttaa tänä vuonna Petteri Punakuonoiksi 😄


Terveisin Taru

lauantai 17. joulukuuta 2016

Jalkakylpypommit!

Heippa!
Tälläisiä ihanuuksia olen väsäillyt joululahjoiksi. Törmäsin Pinterestissä joskus näihin ja googlettelin sitten suomenkielisiä ohjeita. Tätä Ruususuu ja huvikumpu-blogin ohjetta olen käyttänyt pohjana ja kopion ohjeen, mutta lisäilin omia juttujani siihen. Heti keksin monia omia sekoituksia erilaisista tuoksuista ja väreistä ja niistä nyt nämä kolme toteutin. Lisäsin myös pohjamassaan merisuolan koska se tekee jaloille ja ihmiselle muutenkin hyvää. Piparminttupommeihin sain hukattua luvattoman monta minttuteepussia jota ei pysty juomalla käyttämään... vinkkinä jos jollakulla lojuu samanlaisia turhia teepusseja nurkissa ;D Kaikki mahdolliset teet ja kuivatut kukat käy näihin!




n.15 pientä jalkakylpypommia

Perusmassa:
1½ dl ruokasoodaa
½ dl sitruunahappoa (apteekista)
2 rkl -½ dl merisuolaa
1½ rkl oliiviöljyä
1 tl vettä

Piparminttu:
10-30 tippaa eteeristä piparminttuöljyä 
2-3 pss minttuteetä

Laventeli:
10-30 tippaa eteeristä laventeliöljyä
2 rkl kuivattua laventelin kukkaa
sinistä ja punaista nestemäistä saippuaväriä

Kukkaistuoksu:
10-30 tippaa ruusun ja liljan tuoksuöljyä
½ dl kuivattua ruusun terälehteä
fuksiaa nestemäistä saippuaväriä 

Sekoita keskenään sooda, sitruunahappo ja merisuola. Lisää joukkoon sekoittaen oliiviöljy ja haluamasi tuoksuöljy ja mahdolliset teelehdet ja saippuaväri tms. Lisää lopuksi nopeasti sekoittaen 1 tl vettä (ettei sooda kuohahda). Valmiin massan tulee olla hieman muotoiltavissa ja murenevan tuntuista. Painele valmis massa muotteihin tiiviisti ja anna kuivua n.3 h huoneilmassa tai anna olla vaikka yön yli. Irrota valmiit palat muoteista varovasti. Pakkaa haluamallasi tavalla joko lahjapakkauksiin tai itselle lasipurkkiin.

------------
♥ Laitoin itse tuon maksimin eli 30 tippaa eteeristä- tai tuoksuöljyä jotta jalkakylvyn ottaja haistaisi kunnolla tuoksun joka kylvyssä on. Mutta jokainen tietysti laittaa itselleen sopivan määrän. Jos olet tuoksuherkkä voit korvata tuoksun 1 tl vettä.

♥ Soodaa kannattaa ostaa sellaisessa isossa purkissa! Yhdestä isosta purkista tekee tuon perusmassan 6 kertaa ;D

♥ Kun pommi laitetaan lämpimään veteen se ihanasti kuohuaa ja esim. terälehdet ihanasti pulpahtelee veden pinnalle ja saippuaväri värjää veden. Kylvyn tuoksu jää myös ihanasti jalkoihin!

♥ Käytin silikonista jääpalamuottia. Tuoksut jää muottiin (kone)pesunkin jälkeen joten elintarvikekäyttöön ne eivät sitten enää sovi!

♥ Pakkasin lahjapakkauksiin vain muutaman jalkakylpypommin, koska ajattelin ettei kauhean moni kerkeä kovin montaa jalkakylpyä vuodessa tekemään. Ja ainahan näitä saa lisää jos joku oikein innostuu! Olen laittanut pakettiin mukaan ainesosaluettelon ja käyttöohjeitakin.



Myös perinteiset lahjasaippuat on tullut tehtyä!

Tein isoja hunajasaippuoita, kuoriva ominaisuus tuli tällä kertaa neljän viljan hiutaleista.

Sitten tein joululta tuoksuvaa kahvisaippuaa sydämen mallisena. Käytin massaan suklaakahvia ja mausteina käytin piparkakkumaustetta, kanelia ja suklaan tuoksuista tuoksuöljyä. Kahvisaippua sopii hyvin keittiökäyttöön, koska kahvin sanotaan neutralisoivan hajuja. Kahvinpurut myös kuorivat.

Lisäksi tein suloisia vaaleanpunaisia ruususaippuoita hyasintin tuoksuisena. Itse tykkään hyasintin tuoksusta todella paljon!

Näistä kaikista saippuoista ja jalkakylpypommeista tein sitten erilaisia isompia ja pienempiä lahjapakkauksia.

Jos kiinnostuit saippuoista niin niistä on juttua enemmän täällä!



Terveisin Taru

torstai 15. joulukuuta 2016

Joulun herkkuja!

Moi!
Täällä leivotaan lähes joka päivä jotain, mutta vanhoja tuttuja juttuja joiden reseptit jo löytyy blogista ;D Olen tehnyt mm. 9 saaristolaisleipää! Saaristolaisleipä on kuulunut meidän jouluun jo muutaman vuoden ajan ja teen niitä usein viemisiksi ja lahjoiksi joulun aikaan. Saaristolaisleipä säilyy lähes kaksi viikkoa ja paranee vaan vanhetessaan. Ohje tähän herkkuun löytyy täältä.


Joulupiparit leivoin tällä kertaa piparkakkutalo-taikinalla koska tein niin pienen piparkakkutalon, että taikinasta teki vaikka kuinka paljon pipareita! :D Vähän nämä ovat mauttoman puoleisia, mutta ihan hyviä kyllä. Lisäksi tein pakkaseen joulua odottamaan rapeita vaaleita joulutähtiä jotka ovat todella ihania! Vielä meinaan tehdä ruispipareita, koska ihastuin niihin niin paljon! Eiköhän tuossa sitten ole jouluksi sopivasti erilaisia pipareita ;)


Tätä kardemummakakkua tein viime jouluna ensimmäisen kerran. Kakku valloitti yksinkertaisella maullaan ja mehevyydellään! Yksi siskoistani tykästyi tähän myös kovasti ja tein hänellekin tälläisen taas jouluksi :) Tämä kakku kannattaa säilyttää huoneenlämmössä!


Seuraavassa postauksessa saattekin aivan mahtavan lahjaidean! :D

Terveisin Taru

lauantai 10. joulukuuta 2016

Ruistäytekakku vadelmarahkatäytteellä (20cm)

Moi!
Halusin kokeilla Leena-muorilta löytämääni ruiskakkupohjaohjetta ja tein sitten siitä miehen nimipäivän kunniaksi pienen täytekakun. Tein täytteeksi vadelmarahkan joka olikin aivan nappi valinta rukiisen pohjan kaveriksi! Oli kyllä älyttömän maukasta ja hyvää kakkua! 😋 Pohjan ohje löytyy blogistani täältä. Uskaltakaa ihmeessä kokeilla tätä pohjaa!



Vadelmarahka 20cm ruiskakkuun
250 g maitorahkaa
2 dl kermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ litraa (jäisiä) vadelmia
3-4 kpl liivatelehteä (laitoin 4kpl)
3 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa sitten sokerit ja kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja kiehuvaan veteen liotetut liivatelehdet ohuena nauhana. Lisää vaahtoon lopuksi ½ vadelmaa jäisinä.

-Kun lisäät vadelmat jäisenä täytteeseen saat kauniin näköisen valkoisen täytteen eikä vadelmat rikkoonnu vaahdon joukkoon.
-Kasasin kakun irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen ja annoin kakun hyytyä yön yli jääkaapissa. 
-Pursotuksiin meni noin 3 dl kermaa+1tl vaniljasokeria+2 tl sokeria.


Terveisin Taru