Moikka!
Nyt onnistuin tekemään aivan taivaallista suolaista piirakkaa. Omaan makuun natsasi kaikki täytteet tosi hyvin ja kyllä vieraatkin tykkäsivät ;D Aurajuusto toi ihanaa suolaisuutta tähän ja kevätsipuli ihanaa mietoa sipulin makua. Kinkuksi laitoin Kivikylän savumaukas palvikinkkua koska tykkään, että siinä on kunnolla makua ja se sopii siksi hyvin piirakoihin ja pizzoihin. Tämänkin tein omille synttäreille pari viikkoa sitten.
Nyt onnistuin tekemään aivan taivaallista suolaista piirakkaa. Omaan makuun natsasi kaikki täytteet tosi hyvin ja kyllä vieraatkin tykkäsivät ;D Aurajuusto toi ihanaa suolaisuutta tähän ja kevätsipuli ihanaa mietoa sipulin makua. Kinkuksi laitoin Kivikylän savumaukas palvikinkkua koska tykkään, että siinä on kunnolla makua ja se sopii siksi hyvin piirakoihin ja pizzoihin. Tämänkin tein omille synttäreille pari viikkoa sitten.
Rukiinen rahkavoitaikina: (pellillinen)
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa
Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille tasaiseksi pohjaksi.
Pohjan voit tehdä myös gluteenittomasta jauhoseoksesta!
Pohjan voit tehdä myös gluteenittomasta jauhoseoksesta!
Täyte:
2 kananmunaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
5 dl juustoraastetta
mustapippuria
250 g savupalvikinkkua
1 kevätsipuli
1 suippopaprika
aurajuustoa oman maun mukaan
Sekoita kulhossa munat, tuorejuusto, ranskankerma, 3 dl juustoraasteesta ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon puolet pilkotusta kinkusta ja kaada pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tämän päälle ripottele toinen puoli pilkotusta kinkusta, pilkottu paprika ja kevätsipuli. Ripottele lopuksi päälle aurajuustoa ja 2 dl juustoraastetta.
Paista 200 asteessa alatasolla 30 minuuttia.
Terveisin Taru