Tarun Taikakakut

maanantai 4. elokuuta 2014

Kinkku-aurajuustopiirakka rukiisella pohjalla (pellillinen)

Moikka!
Nyt onnistuin tekemään aivan taivaallista suolaista piirakkaa. Omaan makuun natsasi kaikki täytteet tosi hyvin ja kyllä vieraatkin tykkäsivät ;D Aurajuusto toi ihanaa suolaisuutta tähän ja kevätsipuli ihanaa mietoa sipulin makua. Kinkuksi laitoin Kivikylän savumaukas palvikinkkua koska tykkään, että siinä on kunnolla makua ja se sopii siksi hyvin piirakoihin ja pizzoihin. Tämänkin tein omille synttäreille pari viikkoa sitten.


                    Rukiinen rahkavoitaikina: (pellillinen)
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille tasaiseksi pohjaksi.
Pohjan voit tehdä myös gluteenittomasta jauhoseoksesta!


Täyte:
2 kananmunaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
5 dl juustoraastetta
mustapippuria
250 g savupalvikinkkua
1 kevätsipuli
1 suippopaprika
aurajuustoa oman maun mukaan

Sekoita kulhossa munat, tuorejuusto, ranskankerma, 3 dl juustoraasteesta ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon puolet pilkotusta kinkusta ja kaada pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tämän päälle ripottele toinen puoli pilkotusta kinkusta, pilkottu paprika ja kevätsipuli. Ripottele lopuksi päälle aurajuustoa ja 2 dl juustoraastetta.
Paista 200 asteessa alatasolla 30 minuuttia.

Iltapala ;)

Terveisin Taru

perjantai 1. elokuuta 2014

Omena-valkosuklaajuustokakku (24cm)

Moi!
Toinen juustokakku jonka tein synttäreitäni varten oli tämä omenajuustokakku. Tähän kakkuun halusin kokeilla Bonnen omenasosetta joka osoittautui todella miedon makuiseksi. Kakku maistui enemmän valkosuklaalta kuin omenalta... Pitää ensi kerralla kokeilla tähän omaa talviomenasosetta  joka on tosi voimakkaan makuista. Kakku oli valkosuklainen, mieto ja hyvänmakuinen. Itse en hulluna tykästynyt tähän, koska en kauheasti tykkää valkosuklaasta, mutta jotkut kovastikin ihastuivat tähän :)

Bonnen omenasose oli kauniin keltaista. Koristeena valkusuklaata ja vadelmia.


Omena-valkosuklaajuustokakku:
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Valion vaniljarahkaa
1 rkl sitruunanmehua
100 g valkosuklaata
10 liivatelehteä

Kiille:
100 g  (1 dl) Bonnen omenasosetta
1 dl vettä
1 rkl sitruunan mehua
3 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Huomaa, että Bonnen omenasose on 500g ja tämä määrä jaetaan kolmeen osaan: yksi osa täytteeseen, yksi osa täytteen liivatteita varten ja yksi osa kiilteeseen.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa lautasella ja anna sen jäähtyä hetki, ehkä noin 5 minuuttia. Vatkaa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki ja lisää suklaa, vatkaa kunnolla sekaisin. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon vaniljarahka, sitruunanmehu ja suurin osa omenasoseesta. Yhdistä tuorejuusto-valkosuklaaseos ja kermavaahto-rahkaseos. Kiehauta noin 3/4 dl omenasoseesta kattilassa ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää sose ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Valmista sitten kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Lämmitä ½dl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää joukkoon omenasose, sitruunanmehu ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle.

Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli. Koristele vaikka sulatetulla valkosuklaalla.


Terveisin Taru

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Mansikkajuustokakku (24cm)

Hei!
Mulla oli reilu viikko sitten synttärit ja tein kaksi juustokakkua mahdollisia vieraita varten. Tämä oli varma valinta jonka ohjeen kehitin jokin aika sitten. Ohje löytyy täältä. Tällä kertaa tein kakkuun kiilteen ja hain pihasta amppelimansikoita, kuukausimansikkaa ja punaherukoita koristeeksi. Marjoilla saa kyllä niin helpon ja näyttävän koristelun! Kakku on ihanan makeaa ja kuitenkin raikasta mansikkaa, kakku monen makuun :) 




Ohje löytyy täältä

Mansikkakiille 24cm kakkuun:
1 dl mansikkasosetta
1 dl vettä
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Soseuta mansikkaa sauvasekoittimella, näin saat siitä mahdollisimman sileää. Lämmitä ½dl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon mansikkasose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle.

Kakku saisi olla hieman hyytynyt kun kiille lisätään joten pidä kakkua ainakin tunti jääkaapissa ennen kiilteen tekoa. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.


Terveisin Taru

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Gluteeniton suklaakakku

Moiks!
Tein viime viikonloppuna kaksostyttöjen rippijuhlaan suklaisen kakun jonka toteutukseen sain suht vapaat kädet. Toiveissa oli suklainen kakku joka ei olisi kermakakku tai kovin kermainen. Tein perussokerikakkupohjan gluteenittomista jauhoista (2/3) ja perunajauhoista (1/3). Täytteeksi laitoin simppelin suklaatäytteen joka ei ole kovin kermainen. Päälle toivottii ruusupursotusta, mutta koska tuo kaakaokreemi on tosi makeaa ja raskasta laitoin sitä kakun reunoille ohuen kerroksen ja ruusuja vain tuohon yläreunaan. Toivottavasti kakku on ollut mieluinen ja maistunut! :)
Paljon onnea tytöille ripille pääsyn johdosta!


8 munan sokerikakkupohja gluteenittomista jauhoista 
Kostutukseen 2dl Frezza Vanilla-kahvijuomaa 

Tummasuklaatäyte: 22x32cm kakkuun
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g tummaa suklaata 

Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin välein sekoittaen ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita tuorejuusto eri kulhoon kuin kerma, kaada päälle sulatettu suklaa ja vatkaa ne sekaisin. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa kaikki sekaisin. Jaa täytekakun väleihin. 

Suklaaganache: 22x32cm kakkuun 
90 g tummaa suklaata 
90 g maitosuklaata 
3/4 dl kermaa

Marmorointiin 2 palaa valkoista suklaata 

Kuumenna kermaa kulhossa mikrossa ja rouhi suklaat pieniksi. Kun kerma on kuumaa lisää rouhittu suklaa ja sekoittele varovasti. Lämmitä massaa aina tarvittaessa niin kauan, että suklaat on sulaneet. Kaada kakun päälle ja levittele nopeasti ja varovasti, pintaan jää helposti jälkiä.

Kaakao-tuorejuustokreemi: 22x32cm kakkuun
120 g voita
300 g tomusokeria
45 g kaakaojauhetta
200 g tuorejuustoa

Sekoita/vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää tuorejuusto kylmänä ja anna vatkaantua 5 minuuttia kunnes kuorrute on kuohkeaa ja pehmeää. Levitä kakun päälle.


Terveisin Taru

Tummasuklaatäyte 24-26cm täytekakkuun

Tummasuklaatäyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g tummaa suklaata

Sulata ensin (mikrossa tai vesihauteessa) suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma. Vatkaa sulatettu suklaa tuorejuuston kanssa ja yhdistä sitten seos kermavaahtoon. Jaa täyte täytekakun väleihin.



Terveisin Taru

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Pensasmustikka-vaniljatorttu

Moi!
Viime viikolla paikalliseen mansikkakojuun ilmestyi ihania isoja pensasmustikoita, enkä voinut olla ostamatta niitä! Halusin tehdä niistä jotain ihanaa ja helppoa ja päädyin torttuun. Sain samalla viikonlopuksi kahvipöytään kastamista, kun appiukko saapui miehelle avuksi rakennushommiin. Torttu maistui ihanalle ja rahkan ansiosta se ei ollut liian makeaa. Sokeriakaan en ihan hirveästi laittanut koska vaniljakreemi tuo makeutta. Kivan raikas ja pehmeän makuinen leivonnainen :)



Valmista ensin torttupohja jäähtymään
kostuta se maidolla, n. 1½dl riittää

Vaniljakreemi:
1 dl vaniljakreemijauhetta (Sallisen)
3 dl kylmää vettä

Vatkaa kreemijauhetta ja vettä 5 minuuttia keskinopeudella. Laita tekeytymään jääkaappiin.

Vaniljarahkatäyte:
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
valmis vaniljakreemi

Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää lopuksi rahka ja vaniljakreemi varovasti nostellen.
Koristele pensasmustikoilla ja mansikoilla.

Täytettä tuli sen verran, että sain siitä marjojen kanssa meille kivat jälkkäritkin, nam! :D

Terveisin Taru

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kastejuhlan muita tarjottavia

Moikka!
Tässä kuvia vielä kastajaisten muista tarjottavista.

Tein juhliin kaksi kinkkuvoileipäkakkua Pullahiiren ohjeella. Pullahiiren ohje on kahvikakkuvuokaan joten jos haluat tehdä tälläisen pyöreän kakun katso ohje täältä.



Pienenä makeana herkkuna oli brownies-leivoksia. Olen tehnyt näitä pari kertaa aiemmin, ohje näihin löytyy täältä. Tein pohjaohjeen tuplana uunipellille ja sain tasan 40 leivosta. Ohjeesta poiketen leikkasin näistä puolet pienempiä. Pursotukseen riittää 2dl suklaakermaa.


Äitini teki juhliin karjalanpiirakoita (ohje täällä) ja munavoita. Ne olivat kyllä todella suosittuja! Miten ne voivatkaan olla aina niin ihania!?!? :D 
Kuvassa näkyvään erittäin herkulliseen mangojuustokakkuun ohje löytyy täältä.

Mehevästä suklaatäytekakusta löytyy juttua täältä
Tein juhliin vaniljapipareita joihin kirjoitin sankarin nimen pikeerillä. Ohje täällä.

Terveisin Taru