Tarun Taikakakut

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kana-persikkapiirakka

Hei!
Tässä piirakassa on täytteinä ihana yhdistelmä: kana, persikka ja feta :) Helpoimman kautta mentiin ja piirakassa on valmis Pirkan suolainen piirakkapohja, tykkäsin siitä, koostumus ja maku oli hyvät. Laitan paisto-ohjeen tämän piirakkapohjan ohjeen mukaan. Hyvää piirakkaa oli, kiva ilta- tai välipala :)


Kana-persikkapiirakka:

1 kpl valmis Pirkan suolainen piirakkapohja

Täyte:
400 g kanan maustamattomia fileesuikaleita
2 persikan puolikasta (säilyke)
100 g fetajuustoa
2 dl juustoraastetta
2 dl kermaa
2 kananmunaa
muutama basilikan lehti 
kanan maustamiseen pippuria ja suolaa

Paista ja mausta kana. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohjalle puolet juustoraasteesta ja siihen päälle kanat, persikka, silputtu basilika, feta ja loput juustoraasteesta. Sekoita kulhossa munat ja kerma ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä ja täyte hyytyy.


Terveisin Taru

tiistai 3. syyskuuta 2013

Adressi kotihoidontuen jakamisesta äidin ja isän kesken

Heippa!
Itselleni tärkeän asian laitan nyt tänne blogiin vaikka se ei leivontaan liity ollenkaan. Jospa tämä poikisi edes muutaman allekirjoituksen niin olen tyytyväinen :) Melko yleinen tilanne on juuri esimerkiksi minun perheessäni, vaikka isä olisikin halukas jäämään kotiin lapsen kanssa hän ei työnsä vuoksi pysty. 
Isällä on tässä nykyisessäkin systeemissä mahdollisuus jäädä hoitovapaalle jos näin haluaa. Minusta uusi systeemi pakottaa suurimman osan lapsista hoitoon aiemmin kuin vanhemmat ehkä haluavat.


Seuraava teksti on kopiotu Elina Kastepohjan adressista:
Hallituksen budjettiesitys 2014 kotihoidontuen pakollisesta jakamisesta tasan vanhempien kesken rikkoo perheiden oikeutta päättää omista asioistaan. Esityksessä ei oteta huomioon perheiden sisäisiä tilanteita: Miten käy eronneiden yhteishuoltajien tai eroamassa olevien? Entä yksinhuoltajien? Pätkätyötä tekevien tai työttömien? Lisäksi esitys sivuuttaa puolisoiden väliset tuloerot. Parempituloisen puolison hoitovapaalle jääminen tuottaisi perheelle taloudellisia ongelmia. Jos hallitus pakottaa jakamaan kotihoidontuen tasan, on vaarana, ettei perheillä ole varaa käyttää toista puolta hoitovapaasta ollenkaan. Hoitovapaalle jääminen on myös lähes mahdotonta yksityisyrittäjälle.
Esitys unohtaa lasten edun saada kotihoitoa. Perheillä on oltava oikeus itse päättää lastenhoidosta ja siten myös kotihoidontuen jakamisesta.

Kirjoita adressi tästä linkistä. Kiitos :)

Terveisin Taru

maanantai 2. syyskuuta 2013

Nigella's Devil's Food Cake

Moi!
Kaikkien omenajuttujen jälkeen teki mieli leipoa jotain supersuklaista ;) Perjantaina katselin televisiosta, kun Nigella teki tätä kakkua ja päätös sen tekemisestä syntyi välittömästi! Alkuperäinen ohje löytyy Nigellan nettisivuilta. Innokkaille löytyy myös youtube-video jossa Nigella tämän kakun leipoo :D Kakku on todella helppo tehdä! Kuorrutteen jäähtymistä täydelliseksi oli kyllä tuskallista odottaa... Kakku oli parasta heti, kun sen oli tehnyt, jääkaapissa pohja muuttui aavistuksen murenevaksi. Mutta näin kosteaa ja pehmeää pohjaa en ole koskaan syönyt! 
Ylistyssanoja tulvii mieleeni liikaa joten sanon asiani lyhyesti ja ytimekkäästi, täydellisen suklaakakun metsästys on minun osaltani ohi! ;D



Nigella's Devil's food cake:
50 g tummaa kaakaojauhetta
100 g muscovadosokeria
250 ml kiehuvaa vettä 
125 g suolaamatonta voita (käytin tavallista laktoositonta voita) 
150 g sokeria 
225 g vehnäjauhoja 
1/2 tl leivinjauhetta 
1/2 tl ruokasoodaa 
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria) 
2 kananmunaa 

Kuorrute: 
125 ml vettä 
30 g muscovadosokeria 
175 g suolaamatonta voita (käytin tavallista laktoositonta voita) 
300 g tummaa suklaata rouhittuna

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele kaksi 20cm vuokaa, Itse käytin kahta silikonivuokaa. Keitä vesi ja laita kulhoon kaakaojauho ja muscovadosokeri. Kaada vesi näiden päälle, sekoita ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa voi ja hienosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja vähän jauhoista, vatkaa hetken ja lisää sitten toinen muna ja loput jauhoista. Lisää taikinaan lopuksi lämmin kaakaoneste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista noin 20-30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys.

Aloita heti kuorrutteen teko (tai tee se etukäteen). Laita pannuun vesi, voi ja sokeri, kun voi on sulanut ja seos kiehahtaa ota se heti levyltä pois ja lisää rouhittu suklaa. Heiluttele pannua niin että suklaa peittyy nesteeseen ja anna sen olla rauhassa minuutti, suklaa pehmenee, nyt voit varovasti sekoitella kuorrutetta. Jätä pannu jäähtymään huoneenlämpöön ja sekoittele varovasti usein, sopiva koostumus tulee noin 1-1,5 tunnissa. Kun kuorrute on tarpeeksi vahvaa sen voi levittää kakun päälle. Laita 1/3 kakkupohjien väliin ja loput kakun päälle.


Kuva kertoo tuhat sanaa... <3

Terveisin Taru

lauantai 31. elokuuta 2013

Omenapiirakka murupäällisellä (pellillinen)

Hei!
Viime viikolla, kun tein omenamuffinssit murupäällisellä, tein samalla omenapiirakan murupäällisellä :) Minun piti tehdä ihan tavallinen omenapiirakka kaneli-sokerilla (ohje täältä), mutta Suklaapossun kauramuru houkutteli kovasti ja kopsasinkin päällisen ohjeen sieltä. Tuplasin ohjeen, että se riittää koko pellillisen päälle. Käytin neljän viljan hiutaleita. 


Päälle: 
100 g voita sulatettuna 
1,5 dl sokeria 
3 dl kaurahiutaleita tai muita hiutaleita 
2 rkl vehnäjauhoja 
1 tl kanelia 
2 tl vaniljasokeria 

Sulata voi kattilassa ja sekoita kaikki ainekset joukkoon. Ripottele omenalohkojen päälle. 


Terveisin Taru

torstai 29. elokuuta 2013

Valkosuklaa-Limejuustokakku (18cm)

Moi!
Tässä ohje ihanaan lime-valkosuklaajuustokakkuun joka on tehty 18cm vuokaan ihan perusohjeella eli 2dl kermaa ja 200g tuorejuustoa. Tämän kakun täyte on hiukan erilainen kuin tämän aiemmin tekemäni. Täytteen sokerin määrän jokaisen täytyy maistella itse, koska limejä on erikokoisia ja -makuisia. Minulla sokeria meni 3/4 dl. Koristeeksi höyläsin juustohöylällä valkosuklaata. Kakku riittää noin 8 hengelle. Tämän tekee nopeasti ja  tämä on tosi hyvää! :)


Lime-Valkosuklaajuustokakku: 18cm vuokaan
Pohja:
100 g kaurakeksejä
40 g voita

Täyte:
2 dl kermaa
200g tuorejuustoa
0,5-1 dl sokeria
yhden limen kuoriraaste ja mehu (n.0,5dl)
80 g valkosuklaata
4 liivatelehteä

Kiille:
1,5-2 dl vettä
0,5 dl limen mehua
1 tl sokeria
pisara vihreää elintarvikeväriä
2 liivatetta

Juustokakkujen tekovinkkejä täältä.

Sekoita murennettujen keksien sekaan voisula. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokerit. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. (valkosuklaa palaa todella helposti joten sekoita sitä sulatuksen aikana 20 sekunnin välein! Valkosuklaa sulaa myös todella nopeasti) Lisää varoen tuorejuusto-suklaaseos kermavaahdon sekaan. Raasta limen kuori täytteeseen. Lämmitä limenmehu kattilassa tai lasissa mikrossa kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen ja lisää ohuena nauhana täytevaahtoon. Laita täyte keksipohjan päälle ja
anna hyytyä vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita hyytelöä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita mehu ja vesi sekä mausta sokerilla. Jätä kuitenkin mehu aika kirpeäksi. Lisää väriä tikulla ihan vähän kerrallaan. VINKKI: Tee mehu valkoiseen astiaan jotta sinun on helppo katsoa värjätessä, että miltä väri näyttää kakun päällä. Ota mehusta muutama ruokalusikallinen erikseen kattilaan (tai lasiin mikrossa) ja lämmitä se kiehuvaksi, lisää mehuun liotetut liivatelehdet ja kaada tämä kuuma mehu kylmän loppumehun joukkoon. Pidä ruokalusikkaa täytteen päällä ja kaada mehu lusikan kautta täytteen päälle ohuena nauhana. Näin estät täytteen ja kiilteen sekoittumisen. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Terveisin Taru

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Tarte Flambée suppilovahveroista

Moi!
Tällä viikolla onkin ollut niin ihania reseptejä muissa blogeissa, että on leivonta mennyt ihan matkimiseksi ;D Maistuis varmaan sullekin-blogin Katja teki Tarte Flambéen jota piti heti tehdä, niin ihanalta se näytti! Muistin heti nähneeni tälläisiä myös Kinuskikissalla. Tein pitsapohjan tällä ohjeella. Tarte Flambée on ranskalaisten versio pitsasta jossa tomaattikastikkeen tilalle laitetaan ranskankermaa. Muista poiketen tein näistä annoskokoisia. Juomaksi tämän kanssa maistui mainiosti itse tehty omenamehu plissattuna kivennäisvedellä! Tämä Tarte Flambée oli aivan ihanaa! Suosittelen! :D

Pohjien päälle sivellään ranskankermaa jonka päälle rouhitaan pippuria myllystä. 
Päälle paljon juustoraastetta. 
Tähän päälle paistetaan paketti pekonia, iso sipuli ja noin 4dl (paistettuja) suppilovahveroita.
Päälle murustetaan fetaa ja ripotellaan timjamia.
Paistetaan 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Terveisin Taru

tiistai 27. elokuuta 2013

Omenamuffinssit murupäällisellä

Moi!
Suklaapossu teki niin houkuttelevia omenamuffinsseja, että heti niitä piti päästä kokeilemaan! :) Kopioin ohjeen tähän siten kun minä tein muffinssit, suosittelen kuitenkin tutustumaan alkuperäiseen ohjeeseen joka löytyy tästä linkistä. Tein muffinsseja 12 kappaletta voideltuun muffinssipeltiin ja ihan pikkuisen tulivat yli, mutta ei mitenkään harmillisesti. Sitten jätin alkuperäisen ohjeen hillosilmät pois ja päälle laitoin kermavaahdon vaniljasokerilla maustettuna. Kaikki muffinssien kaurahiutaleet muuttui neljän viljan hiutaleiksi, kun muuta ei ollut, eroa ei huomaa. Nämä ovat todella helppoja ja maukkaita ja pinta on ihanan rapsakka. Nämä myös paranivat vanhetessaan, suosittelen kokeilemaan! :)

Taikina: n.13-14 kpl 
2 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl öljyä 
1.5 dl omenahilloa (käytin omaa omena-karviaissosetta) 
3 dl vehnäjauhoja 
1.5 dl kaurahiutaleita 
2 tl leivinjauhetta 
0.5 tl soodaa 
2 tl vaniljasokeria 
2-3 tl kanelia 

Päälle:
50 g voita sulatettuna
0.75 dl sokeria
1.5 dl pika-kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
0.5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Pursottele päälle kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Ohje:
Sekoita kaikki taikinan aineet sekaisin. Jaa taikina vuokiin (13-14 kpl), tai voitele muffinssipellin kolot ja jaa taikina niihin. Sekoita päällisen aineet keskenään ja ripottele muffinssien päälle. Paista 200 asteessa n. 18 min., kunnes tuntuvat keskeltä kiinteiltä ja pinta saanut hieman väriä. Anna jäähtyä ja pursottele kerma tai vaahtoutuva vaniljakastike.


Terveisin Taru