Tarun Taikakakut

torstai 22. syyskuuta 2016

Mustaherukkahyydykekakku browniespohjalla (∅24cm)

Moi!

Isällä oli viime viikolla syntymäpäivät ja halusin leipoa hänelle taas lahjaksi jotain herkkua. Isä tykkää mustaherukoista ja siksi päädyinkin mustaherukkakakkuun. Mulla ei myöskään ole blogissa vielä mustaherukasta hyydykekakun ohjetta joten kiva kun saan nyt sellaisenkin ohjeen teille tänne. Täytekakun täyte kyllä löytyy, täältä. Tämän kakun ohjeen pohjana käytin Kuningatarhyydykekakkuni ohjetta, joka on yksi parhaimmista hyydykekakuista joita olen tehnyt. Täyte on niin hyvä, että olen käyttänyt sitä täytekakuissakin. Tästä mustaherukkaversiosta tuli aivan yhtä ihana, pehmeä, raikas ja suklainen!

Onnittelut vielä isälle! ♥



Mustaherukkajuustokakku browniespohjalla

Brownies-pohja: 
125 g voita 
75 g tummaa suklaata 
2 dl sokeria 
hyppysellinen suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
2 kananmunaa 
2 dl vehnäjauhoja 

Brownies-pohjan ohje on Kinuskikissalta täältä. Olen muutellut ohjetta itselle sopivammaksi. 

Pohja kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin kylmettymään, kun se on kunnolla kylmä sen saa parhaiten irti vuoasta ja sitä on helpompi siirrellä. 

Voitele kunnolla vuoan pohja ja reunat. Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina ∅24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään ja kylmenemään jääkaappiin yön yli. 

Kun pohja on kylmä, irrota veitsellä varovasti pohja irti ja nosta pohja tarjoilulautaselle. Laita irtopohjavuoan reuna brownies-pohjan ympärille ja lisää reunakalvot vuokaan. Kostuttele pohjaa pienellä määrällä maitoa halutessasi (minä pistelen pohjaan reikiä haarukalla ja laitan maitoa pullasudilla sivellen noin 1/4 dl). 

Mustaherukkatäyte:
4 dl kermaa
250g (1 prk) Mascarpone-tuorejuustoa
400 g turkkilaista jogurttia (13% rasvaa) 
4 dl mustaherukoita (2½dl sosetta) 
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
12 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu mascarpone ja lopuksi jogurtti. Sulata ja soseuta mustaherukat. Kiehauta 3 ruokalusikallista mustaherukkasoseesta ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana loppuun herukkasoseeseen ja sekoita hyvin. Sekoita mustaherukkasose sitten täytteeseen ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli.

Koristeet:
pursotuksissa kaakaokermaa: 
n.1 dl kermaa + 1 rkl kaakaojauhetta + 1 rkl tomusokeria
Kaikki ainekset vatkataan yhteen.

Kakun keskellä on tummaa suklaata ja koristehelmiä

Reunalla kaksi tummasuklaaperhosta



Terveisin Taru

28 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Tosi kaunis ja herkullinen. Hauska sattuma, kun tein itsekin ihan vasta mustaherukkahyydykekakun browniespohjalla. Oli tosi ihanaa, mutta mulla ei tullut aineistoa blogiin, kun tuli laitettua liian vähän liivatetta (tai oikeastaan muita aineita tuli matkan aikana liikaa lisää. :D). Tiedänpä, että täältä löytyy ihana ohje. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori! :) Joskus käy niin ettei jotkut leipomukset pääse blogiin asti... ;D Tämä kakku oli kyllä hyvää ja se syötiinkin porukalla lähes kokonaan yhdeltä istumalta. Pakko sanoa, että uskoin kakun herkullisuuteen kun pieni siskontyttöni söi 7 tai 8 palaa tätä! Heh!♥ ;D

      Poista
    2. Laitoin juuri kaksi juustokakkua hyytymään, siis näitä sinun mustaherkukka. Täyte maistui aivan älyttömän hyvälle!!! Vien kakut myyjäiskahvitukseen, joten en välttämättä pääse maistamaan, mutta sen verran jäi tuo maku houkuttamaan että ihan takuulla teen joskus itsellekin. :)

      Tein pohjat sekä glut.jauhoilla että vehnällä. Minulla pohjat oli 15 min jälkeen ihan raakoja vielä. Oliko tarkotuskin, että olisivat olleet vähän raakoja vielä? Paistoin varmuuden vuoksi kypsäksi, mutta kostutin sitten kyllä. :)

      Poista
    3. Jos susta tämä täyte maistui ihanalle niin kokeileppa tämän reseptin alkuperäistä kuningatar-versiota, se on ihan järkyttävän hyvää!!! ;)
      Joo siis tarkoitus on juuri se, että pohja hytisee ja jää raa'aksi! ;D Toivottavasti kostutus kuitenkin pelasti pohjat! Pitää korjailla ohjetta koska tajusin ettei tuosta välttämättä tajua että pohjan kuuluu olla lähes mutakakkumainen. Toivottavasti vielä innostut kokeilemaan itsellesikin tälläistä! :D

      Poista
    4. Pääsin kuin pääsinkin maistamaan tätä kakkua. Tykkäsin todella paljon. Pohja oli huolimatta kosteaa ja ihanaa, mutta ens kerralla palstan ohjeesi mukaan.�� Kuningatarverisuoniin voisin kokeilla, vaikka muutenkin tykkääväni enemmän tästä. ��

      Poista
    5. Siis luulenkin tykkääväni... ei näämmä emojitkaan tullut näkyviin. :)

      Poista
    6. Siis ihan järkyttävää, mitä kirjoitusvirheitä tuli edellä!!! Kirjoitin tabletilla, se taisi kirjoitella omiaan ja poistikin tekstiä välistä. Sorry, Taru! :)

      Eli suomennoksia: ...pohja oli ylipaistosta huolimatta kosteaa ja ihanaa, mutta ens kerralla paistan ohjeesi mukaan. :) Kuningatarversiotakin voisin kokeilla, vaikka luulenkin tykkääväni enemmän tästä. :D

      Poista
    7. Hih hih hii! ;D Mä aikalailla ymmärsin silti sun ekan kommentin! Ainoa sana jota en ymmärtänyt oli tuo emojit ja kysyin sitä mieheltä, että mitä se tarkoittaa! ;D ;D
      Mutta siis aivan ihana kuulla, että pohjat onnistui ja että tykkäsit kakusta! :) Mä tykkään laittaa marjojen kaveriksi tuota turkkilaista jogurttia, kun tuntuu että sen kanssa kakuista tulee ihanan keveän oloisia, vaikka se onkin harhaa ;D Mutta raikasta kakkua on mukavampi syödä kuitenkin! :)

      Poista
  2. Tuo kakku näyttää jo niin herkulliselta, ettei se voi olla huonoa! ♥
    Minäkin tykkään suklaan ja mustaherukan yhdistelmästä. Meidän häissäkin tarjottiin mustaherukka-suklaakakkua. Se on hyvää, vaikken sitä juuri niissä kemuissa tainnutkaan kaikelta jännitykseltä edes maistaa :)
    http://nannenturinat.blogspot.fi/2013/08/mustaherukka-suklaakakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! ♥ Varmasti oli hyvää teidän hääkakku, näytti ainakin hyvältä ja ainekset kuulosti ihanilta!

      Poista
  3. Oi, onpas herkun näköinen. :p Yhdistelmä kokeilematta, mutta varmasti sopii hyvin maut yksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! Hyvin sopii suklaa ja mustaherukka yhteen! Raikasta ja makeaa sopivassa suhteessa :)

      Poista
  4. Moikka Taru! Nyt tarviin apua... toivottavasti tavoitan sut..
    Tilasin UU:sta omasta kuvasta kakkuun kakkukuvan (sokeripaperia)... ohje tuli mukana, että kuvan alle pitää laittaa ohut kerros sokerikreemiä ja kuvan voi laittaa vain pari tuntia ennen tarjoilua... mun kakku lähtee huomen aamulla matkaan ja kuulemma joskus illalla vasta syödään... miten sun kuvien kanssa on käynyt ja miten olet sen kakun päälle laittanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ollaan Kirsi! Laitan kuvan aina kermavaahdon päälle noin 4 tuntia ennen tarjoilua tai luovutusta. Ja kuvat on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta säilyneet hyvinä parikin päivää. Jos kuvassa on voimakkaita värejä, esim mustaa ja valkosta vierekkäin niin musta saattaa levitä valkoisen puolelle. Esimerkki täällä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2015/08/mansikkajuustokakku-26cm.html
      Viimeisessä kuvassa näkyy kakun pinta seuraavana päivänä... ekat kuvat on juuri laitetusta kuvasta.
      Uskon et jos sulla on sopiva kuva niin se pysyy hyvänä, ainakin jos laitat vielä kreemiä joka ei ole niin kosteaa kuin kermavaahto. Kupu sun on laitettava jos on kermapursotukset niin se tietty hiukan hautoo kosteutta, mutta sille ei kyllä voi mitään. Toivottavasti kerkesin ja toivottavasti musta oli apua! ;)

      Poista
    2. Kiitos Taru taas kerran ❤ Hyvin ehdit ja hyvät neuvot sain! Hyvältä tuo kuva näytti kakussasi vielä seuraavana päivänä. Nyt alan koristella kakkua, pidä peukkuja :)
      Kiitos ❤

      Poista
  5. Hei, jätitkö mustaherukan siemenet soseeseen? Itseäni ne eivät häiritse, mutta mietin tässä että häiritseeköhän muita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Käytin soseen kokonaan, eikä siemeniä kyllä edes huomannut. Hyvää oli! :D

      Poista
  6. Mustaherukka ja suklan/kaakaon yhdistelmä on hieman outo joidenkin mielestä, mutta minä olen siitä aina tykännyt. Ihanan näköinen on tämäkin kakkusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tuo yhdistelmä on ihan normaali niinkuin valkosuklaa ja punaherukkakin :D Joskus pidin outona mustikan ja tumman suklaan yhdistämistä, mutta sekin oli ihanaa kun kokeilin! Kiitos Mimmi!

      Poista
  7. Jännä yhdistelmä, mutta varmaan ihan toimiva.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava yhdistelmä! Suosittelen kokeilemaan! ;D

      Poista
  8. Näyttää todella hyvältä! :D Täytyy laittaa ohje muistiin! Mustaherukat kuuluu minun suosikkimarjoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tässä voi vähän lisätäkin tuota mustaherukoiden määrää jos haluaa vahvempaa makua, nyt täyte on raikas ja aika pehmeän makuinen :)

      Poista
  9. Monenko hengen kakku tää on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisko joku 15 hengen... Se riippuu niin syöjien ruokahalusta ja siitä missä tilanteessa kakkua tarjotaan, että onko muuta tarjottavaa. Mutta jos ei kovin suuriruokaista väkeä ole niin voisi tästä ehkä 20 henkeäkin syödä ;D

      Poista
  10. Täyte ei maistunut tällä ohjeella miltään, sain lisätä marjasosetta aika lailla.

    VastaaPoista
  11. Maku oli ihan hyvä, mutta 12 liivatetta on liikaa, täytteestä tuli kumimainen. Ei ollut miellyttävä rakenne.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊