Tarun Taikakakut

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kesäiset mansikkapullat

Moi!
Viime viikolla oli sadepäiviä muutama ja aika kävi pitkäksi sisällä. Leivottiin sitten yhtenä päivänä tyttären kanssa pullaa. Tein ½ litran taikinan josta annoin tyttärelle pienen osan ja lopuista tein itse pellillisen voisilmäpullia ja pellillisen mansikkapullia. Molemmat olivat sairaan hyviä! ;D



Mansikkapullat 12 kpl

Näihin tarvitset 2,5dl nestemäärään tehdyn pullataikinan

Vaniljakreemiä:
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä

Vesi ja vaniljakreemijauhe vatkataan ohjeen mukaan, keskinopeudella n.10 minuuttia. Laita kreemi pursotinpussiin ja jääkaappiin hetkeksi tekeytymään. 
Paina kohonneen pullan keskelle jauhoon painetulla lasilla kolo jota voit vielä sormin suurentaa. Voitele pullan reunat kananmunalla. 
Pursota koloon reilusti vaniljakreemiä. 
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Kun pullat ovat jäähtyneet, viipaloi niihin runsaasti tuoretta mansikkaa. Ja valmista kiille. Kiilteeseen tarvitset 1 dl vettä ja ½ dl hyytelösokeria. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Anna kiehahtaa, ota pois levyltä ja sekoittele kunnes seos on hieman jäähtynyt. Lusikoi seosta mansikoiden päälle. Koristele pullat valkosuklaalla. 12 pullaan tarvitset n.8 palaa sulatettua valkosuklaata. Laita palat pieneen minigrip-pussiin, pussi lasiin jossa on tulikuumaa vettä. Suklaan sulamiseen menee noin minuutti. Leikkaa pussin kulmaan pienen pieni reikä ja spritsaile pullien päälle raitoja.

Ja aina on saatava omia lemppareita, voisilmäpullia ;D

Tytär teki tälläisiä lasten herkkupullia joissa on paljon raesokeria ja rusinoita :D

Terveisin Taru

17 kommenttia:

  1. Oijoi, kyllä tuore pulla ja lasi kylmää maitoa on jotakin vastustamattoman hyvää.. Mansikkapullakin kuulostaa tosi herkulta, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Kyllä heti oli kaksi voisilmäpullaa syötävä maidon kanssa ;D Mies ihmettelikin, kun kutsuin pullalle enkä ollutkaan kahvia keittänyt. Totesin, että ekan pullan kanssa on saatava maitoa, kahvit keitetään sitten jälkikäteen! :D

      Poista
  2. Oi, Taru, mitä pullia! Kaikki pullat näyttävät niiiiiiin herkullisilta, että pitääköhän minunkin joku päivä vaivata pullataikina. Pakaste ammottaa pullista tyhjänä. :) Minä tykkään just noin, että mansikat pannaan tuoreena leivonnaisiin. En ole yhtään ihastunut siihen, että mansikat pannaan uuniin missään muodossa. Nuo mansikkaiset näyttävät ihan viinereiltä, nams! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena :D Tee ihmeessä pullaa! Mulla on toinenkin hiiva odottamassa, kun tästä satsista ei pakkaseen asti riittänyt. Nuo mansikkapullat oli niin herkkuja, että niitä piti viedä muillekin herkuteltavaksi :) Näissä mansikkapullissa mulla olikin "esikuvana" se ihana mansikkaviineri jossa on vaniljakreemi ja tuoreet mansikat kiilteen alla. Tämä oli kyllä lähes yhtä hyvää. Tein vielä taikinasta todella pehmeän niin mansikkapullat oli vielä seuraavana päivänäkin kuin tuoreita! ;D

      Poista
  3. Voi mansikkapullat ♥ Kelpaisi mullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo olivatkin hyviä! Ihanan pehmeitä pullia ihanalla mansikka-vaniljakreemikeskustalla ;D

      Poista
  4. Ihanan näköisiä pullia... mansikka ja vanilja toimivat kyllä aina ihanasti yhdessä:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin toimii :) Näitä on kiva tehdä pakkaseenkin pelkällä vaniljakreemillä ja sitten hiukan ennen tarjoilua voi lisätä marjat tai hedelmiä ja kiilteen :)

      Poista
  5. Ovatpas ihanan näköisiä pullia! Täytyy ehdottomasti koittaa noita mansikkaisia, jos tässä kesän aikana jaksaisi pullaa leipoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Nuo mansikkapullat olikin todella ihania! Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  6. Hei! Herkullisen näköisiä! Olen moniin juhliimme ottanut sinulta reseptejä, tuo lempeä sitruuna-vaniljakakku oli edellisten juhlien menestys:) Nyt kysyisinkin sinulta vinkkejä makeisiin poikavauvan ristiäistarjottaviin. Olisi tarkoitus tarjota ruoka, joten tarvitseeko kakun lisäksi olla monenlaista makeaa? Kivahan niitä on tietysti tehdä;) Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jenna ja kiitos :) Tuo Lempeä sitruunajuustokakku onkin tosi ihana! Kiva kuulla, että teilläkin on siitä tykätty. Aina on mahtavaa saada näin hyvää palautetta :D
      Mä olen itse pitänyt kahdet ristiäiset ja ensimmäisissä mulla oli ruoka. Piti oikein käydä katselemassa valokuvia, kun en enää muistanut muita tarjottavia kuin täytekakun ;D Kuvissa näkyi vielä olevan porkkanapiirakkaa ja keksejä. Toisen tyttären kastejuhla onkin sitten jo blogissa. Siellä ei ollut ruokaa vaan suolaisena tarjottavana oli kinkkuvoileipäkakkua, karjalanpiirakoita ja munavoita.
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/07/kastejuhlan-muita-tarjottavia.html
      Itse olen sitä mieltä, että kakun lisäksi saisi olla joku pienempi makea, eli pullapitko tai -kranssi, kahvikakku tai piirakka. Ja sen lisäksi laittaisin vielä pikkuleivät. Näissäkin kaikissa voi oikaista (kaupan kautta ;D) tahtoessaan niin voi sitten keskittyä täytekakkuun kunnolla. Ja pakkaseenkin voi tehdä etukäteen jotain! Mukavia juhlia teille! Toivotaan aurinkoisia kelejä :)

      Poista
  7. Kiitos vinkeistä:) Kävinkin kurkkimassa tuon ristiäistarjoilun, nuo brownies-leivokset olisivat kyllä aika houkuttelevia myös:) Ja sopivan pieniä tarjottavaksi juhlissa. Onneksi on vielä pari viikkoa aikaa suunnitella. Ehkä ne kelitkin tässä lämpenevät, niin voisi kattaa osaa vaikka uloskin. Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Nuo brownies-leivokset on muuten todella helppoja tehdä ja aivan sairaan hyviä! :)

      Poista
  8. Kiitos Heidi ;) Nämä mansikkaiset pullat olivatkin tosi herkullisia, harmi kun en huomannut ottaa leikkauskuvaa josta olisi näkynyt tuo vaniljakreemitäytekin. Mä tein näiden tekemisestä parin päivän päästä lisää pullaa, kun näistä ei riittänyt pakkaseen asti ;D

    VastaaPoista
  9. Heti tuli hirveä pullanhimo. :D Yksi kysymys, että miten saat noihin voisilmäpulliin noin näyttävän voisilmän? Itselläni tulee sellainen onneton lilluva rasva-sokeriläjä siihen keskelle, joka ei edes maistu koko pullassa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Aura. Ymmärrän halusi tehdä kunnon voisilmiä! En tiedä voiko voisilmä olla ikinä liian iso? ;D Eli, kun pullat kohoaa, paloittelen kunnon voita (margariinit ei käy!) valmiiksi lautaselle, noin 1½ x 1½cm paloiksi ja laitan ne jääkaappiin odottamaan. Kun pullat on kohonneet voitelen ne ensin ja sitten painan voipalan jokaiseen pullaan aivan pohjaan asti. Sitten laitan koloon reilun teelusikallisen sokeria. Eli paljon voita ja paljon sokeria, niin maku on taattu :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊