Hei!
Tässä raparperijuustokakku, ohje on Kinuskikissalta täältä, alla oleva ohje on kopioitu suoraan Kinuskikissan sivuilta. Kakku on aivan mainio paikka "hukata" raparperia :) Kermapursotukset on tässä kakussa myös oltava, muuten kakusta puuttuu selvästi jotain. Ehkä sekin osaltaan pehmentää vielä raparperin makua.
Suosittelen! :)
Raparperijuustokakku:
Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kermaa
2 maustemittaa vaniljajauhetta
1 ½ dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
Kermavaahto:
1 ½ dl kermaa
1 tl sokeria
2 tl vaniljakreemijauhetta
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunan alaosa (siihen asti, johon pohjataikina ulottuu).
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle.
Pese raparperit ja kuori niistä ulommainen kerros. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle.
Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi. Kaada raparpereiden päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 35 minuuttia ja anna sitten jäähtyä. Huom: vuoan alle kannattaa laittaa foliota suojaksi vuoasta tihkuvan nesteen varalta.
Putsaa vuoan sisäreunoja, mikäli niihin on paistamisen aikana tarttunut jotain. Sivele reunoille kevyesti kasviöljyä – näin valmis kakku on helpompi irrottaa siististi vuoasta.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kermaan vaniljajauhe. Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon tomusokeri.
Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto sekä tuorejuusto.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Ripottele pinnalle koristeeksi vaniljajauhetta tai vaniljatangon siemeniä.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Sekoita kermaan sokeri ja lisää vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe. Pursota kakun päälle rengas.
Terveisin Taru
Ihana kakku.:)
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaNäyttääpä ihanalta! :)
VastaaPoistaKiitos Petra! :) Tämä kakku tuo mukavaa vaihtelua juustokakkuihin koska tässä paistetaan tuo pohja ja raparperit :)
PoistaTätäkin on tullut viime kesänä tehtyä monen monta kertaa, aivan ihana kakku, mutta ihanat on nuo kukkakoristeetkin. Millä muotilla olet ne tehnyt?
VastaaPoistaTämä on kyllä ihanaa kakkua, vaikka on hiukan isotöinen :)
PoistaMuotit on ostettu Ullalta: http://www.ullanunelma.fi/painettavat_muotit-_hortensia_iso
Ovat tosi kivat ja helpot käyttää :)
Oon myös kertaalleen tehnyt tätä ja pidin kovin. Tuo päällismousse oli ihan mahdottoman hyvää :) Suunnitelmissa on ollu tehdä tätä taas tänä vuonna, mutta saas nähdä ehtiikö.
VastaaPoistaTämä on kyllä aivan ihanaa ja juuri tuo mousse on kyllä ihan suussa sulavaa :) Mullakin ois raparperia pakkasessa, että varmasti talven aikana ainakin yksi tulee tehtyä ;D
Poista