Tarun Taikakakut

maanantai 22. helmikuuta 2016

Pannacotta tyrnihyytelöllä (6kpl)

Heips!
Tekemästäni tyrnijuustokakusta jäi sen verran tyrnimehua, että ajattelin keksiä siitä jotain muutakin kuin vain mehua juotavaksi. Päädyin pannacottaan johon tein päälle hyytelösokerista ja tyrnimehusta hillokkeen. Nyt oli kyllä kaikki maut todella kohdillaan! Tykättiin tosi paljon! Pehmeän makuinen pannacotta ja kirpsakka tyrnihyytelö sopivat niin hyvin yhteen. Ja kruununa oleva kermavaahto oli piste iin päälle!
Meillä oli lauantaina hääpäivä joten nämä olivat mukavan juhlava jälkiruoka päivän aterialle ♥


Pannacotta:
5 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. 
Kiehauta kerma ja sokerit, mutta älä keitä. Liota liivatelehdet kermaan ja sekoittele kunnolla. Jaa seos laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi ennen kuin lisäät hyytelön.
Mukailin tätä ohjetta. 

Tyrnihyytelö:
1 dl tyrnimehua
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Kiehauta mehu ja vesi ja lisää hyytelösokeri. Kiehauta seos vielä. Lusikoi varovasti pannacottien päälle ja laita lasit kylmään ainakin tunniksi. 


Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää ihanalta ja niin kauniin väristä!
    Tuota täytyy kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Kokeile vaan, nämä on tosi helppoja tehdä ja ovat älyttömän herkullisia :)

      Poista
  2. Huija,kun näyttää herkulta ja varmasti onkin hyvää ♥

    VastaaPoista
  3. Onnea! :) Juhlava herkku, kuulostaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raisa ♥ Pannacotta on kyllä juhlavan näköinen ja se on vielä niin älyttömän hyvääkin :)

      Poista
  4. Nam, voin kyllä kuvitella, miten hyvin kirpsakka tyrni täydentää pehmeän kermaisen panna cottan makua :) Onnittelut vuosipäivästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis tyrni sopi älyttömän hyvin tuohon pannacottaan! Ja tykkäsin, kun tuo tyrnihyytelö ei mennyt sellaiseksi juustokakussa olevan kiilteen kaltaiseksi vaan jäi pehmeäksi hillokkeeksi, nam! :) Kiitos paljon onnitteluista! :)

      Poista
  5. Onnea hääpäivänne johdosta! Jälkiruoka näyttää ihanalta! :P Mukavaa viikkoa sinulle Taru :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maiju ♥ Mukavaa viikkoa sinullekin! :)

      Poista
  6. Jopa on tyylikäs jälkkäri! Ja taatusti herkullinen!
    Myöhästyneet onnittelut hääpäivän johdosta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kirsi ♥ Pannacotta tyrnillä oli ihanaa! ;)

      Poista
  7. Ai hitsit ku herkullisen näköstä, pannacotta on mun lempparijäläkkäreitä ja tyrniin ihastuin, suorastaan hullaannuin pari vuotta sitte. Ensin olin epäluulone, sehän on meleko rumaki marja, mutta maku on kyllä ihan taivaalline, nii hienostunu että siitä loihtii tosi juhulavia jäläkkäreitä, niinku nääki olit teheny! Kerran tein tyrnistä semifreddua ja sillon kyllä valakuaiset mulijahteli, melekeen enkelikuoron kuulin laulavan, oli semmonen kokemus :D Mukavaa loppuviikkua Taru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Tyrni onkin ihana marja ja mulla onkin aika monta ohjetta blogissa tyrnistä. Juustokakkuja lähes kaikki, mutta täytekakun täytteeksikin sopii aivan ihanasti. Ja tähän pannacotan kaveriksi sopi myös niin hyvin! :) Varmasti teen vielä uudemman kerran näitä! Tyrni-semifreddo on myös varmaan vertaansa vailla, nam! ;D Mukavaa viikonloppua sinne teille!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊