Moikka!
Tuli tehtyä älyttömän hyvää leipää! Löysin ohjeen Reseptinä rakkaus-blogista. Kiitokset Marylle herkullisesta ohjeesta! Tein leivät vähän eritavalla ja muokkailinkin alla olevan ohjeen niin kuin itse sen tein. Alkuperäisen ohjeen kaurahiutaleet vaihdoin luomu neljän viljan hiutaleisiin.
Kaurareikäleipä (6 kpl)
7 dl vettä
6 dl kaurahiutaleita (tai neljän viljan)
50g tuorehiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
50g tuorehiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
100 g voita sulatettuna
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon tuore hiiva. Lisää veteen hiutaleet ja myös hunaja, suola ja suurin osa vehnäjauhoista. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää sulatettu voi ja vielä loput jauhot. Alusta taikinasta kiinteä pallo. Anna taikinan levätä peitettynä lämpimässä paikassa noin vartin verran.
Jaa levännyt taikina kuuteen yhtä suureen osaan ja pyörittele palat palloiksi, siirrä ne leivinpaperin päälle uunipelleille. Taputtele palloista pyöreitä ja litteitä leipiä. Paina reiät leipien keskelle juomalasilla ja pistele ne haarukalla. Kohota leipiä lämpimässä paikassa vajaan tunnin verran.
Paista kohonneita leipiä 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.
(mulla meni 17-18 minuuttia, että leipä sai kauniin värin)
(mulla meni 17-18 minuuttia, että leipä sai kauniin värin)
Tästä näkee leipien todellisen koon. Pellille mahtui kivasti kaksi leipää. Tässä viimeisellä pellillä paistoin myös leipien reiät jotka olivat lapsien mieleen. Pitää ensi kerralla paistaa enemmän tuollaisia ihan pieniä leipiä :D
Terveisin Taru
En olekaan koskaan tehnyt kauraleipää. Tuo näyttää niin hyvältä, että täytyykin kokeilla joku kerta.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinulle!
Kokeile ihmeessä Sari! Tämä oli tosi hyvää, lapsetkin söivät tätä vaikka kuinka paljon :) Mukavaa viikonloppua sinullekin! :)
PoistaMaistuis..On tosi pitkä aika, kun olen tämmöstä leipää syönyt ♥
VastaaPoistaTämä oli kyllä hyvää! Sun pitää tehdä joku kerta tälläistä :)
PoistaAivan ihania leipiä, Taru! Tunnen kielen päälläni jo maunkin. Lurps! Pitää pian leipoa itsekin leipää. Ollaan kyllä taas muuttamassa lähiaikoina, joten voi olla, että viivähtää leipomiset nyt. :)
VastaaPoistaKiitos Leena! :D Tuota leivän tekoa pitäisi ehdottomasti lisätä. Ihan jo oppimisenkin takia. Vai taasko muutatte? Jaksamista siihen urakkaan :)
PoistaOnpas herkullisen näköisiä, täytyypä testata! :)
VastaaPoistaKiitos Satu! Testaa vaan, oli helppo ohje ja äkkiä oli ihanat leivät pöydässä :D
PoistaOi ,saisipa palan! :)
VastaaPoistaSun pitää kokeilla tätä! ;) Laittaisin faxilla tulemaan, mutta nämä meidän on jo syöty ;D
PoistaNäyttää kyllä tosi herkulliselta; eiks tää ol vähä niinko porilaist kakkoo?
VastaaPoistaKiitos Siru! :D Kyl tää vähä niinku ois sellase tapast ainaki ;D
PoistaOnko tuo hunaja välttämätön..
VastaaPoistaEi ole. Se vaan tuo taikinaan makeutta ja makua.
PoistaHei!olen aiemmin tehnyt tuorehiivalla,mutta voiko kuivahiivaa käyttää myös?
VastaaPoistaHei! Juu voi tehdä! Käytän itse molempia vuorotellen riippuen siitä mitä sattuu olemaan 😊
PoistaTestasin tämän ja kylläpäs tuli ihania leipiä! Kiitos Taru ohjeesta <3 Laitan tämän pian omaankin blogiin :)
VastaaPoistaNämä onkin tosi hyviä! 😍
Poista