Tarun Taikakakut

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Mansikka-mascarponetäyte 26cm täytekakkuun

Mansikka-mascarponetäyte:
250 g (1prk) Mascarpone-tuorejuustoa
4 dl kermaa
400 g (2prk) metsämansikkajogurttia
½ dl sokeria
6 liivatelehteä
½ dl vettä 
n. 1 litra tuoreita mansikoita 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Lisää vaahtoon mascarpone ja jogurtti. Kiehauta vesi (kattilassa tai lasissa mikrossa) ja liota liivatteet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää lopuksi paloitellut mansikat. Jaa täyte kakun väleihin ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. 
Täyte on löysää joten tarvitset kakun kasaamiseen irtopohjavuoan reunoja ja mahdollisesti kalvoja, kuten juustokakkujen kasaamisessa, kuvia löytyy täältä.
Täytteestä tulee vahvat välit kakkuun.

Ps. Mielestäni metsämansikkajogurtissa on aidompi mansikan maku kuin tavallisessa mansikkajogurtissa.




Jos kiinnostuit kuvan kakkupohjasta, ohje löytyy Suklaapossun blogista täältä.

13 kommenttia:

  1. Nam! Tämmöisellä voisin täyttää toisen rippikakuista! :) Eli siis jos on 24-26cm irtopohjavuoka --> tää on siihen hyvä ohje?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Raita :) Ohjeella tulee melko runsas määrä täytettä vaikka olis 26cm vuoka joten jos sulla on 24cm vuoka voit huoletta vähentää ohjeesta yhden kerman tai jogurtin. Maku pysyy silti melkolailla samana. Tai sitten herkuttelet ja maistelet sen yli jäävän täytteen ;D

      Poista
    2. Se herkuttele kuulostaa hyvältä :D että ehkä mä en pienennä! :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää! Ja kun mansikoiden takia tätä täytettä pystyy tekemään vain kesäisin niin ei tähän koskaan kerkeä kyllästymään! ;D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Lähes aina kun vieraita on paljon niin teen tuollaisen ison neliskanttisen kakun. Tuo pohja oli ihanaa ;D

      Poista
  4. Nams, tätähän pitää kokeilla ehdottomasti! Kiva kun löytyy jostain itselle uusia täytteitä. Tämä on sellainen. Ihanalta kuulostaa, nyt on pakko tehdä kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelu virkistää kyllä, kun tekee paljon kakkuja! Tämä täyte on tosi ihanaa, pehmeää ja raikasta. Tuoreet mansikat on aina niin herkullisia! :)

      Poista
  5. Hei Taru!

    Tämä voisi olla aika herkullinen täyte miehen 30-vuotis kakkuun :)

    Kakkuvuoka on vain 20cm, mutta täytekerroksia tulee kolme. Missä suhteessa täytettä olisi hyvä tehdä?

    Eihän tämä ole liian makea? Nimittäin kakun kuorrutteessa on makeaa valkosuklaata ja koitan löytää raikasta mansikkaista täytettä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ammi! Tämä on tosi hyvää :) Mietin, että tekisin tämän 20cm kakkuun puolikkaana, mutta jos haluat kolme täyteväliä niin sitten on pakko kikkailla hieman. Eli voisit tehdä puolikkaana tuon, mutta käyttäisitkin koko purkin mascarponea eli kaikki 250g, siinä pitää vaan lisätä sitten pikkuisen sokeria (maistele täytettä ja kannattaa käyttää tomusokeria niin se sulaa nopeampaa täytteeseen). Ja sitten tietenkin tuolla mansikalla voit mukavasti jatkaa täytettä! Laitat vaan runsaasti sitä kakkuun ja aina vaan on hyvänmakuista ;D

      Mun mielestä tämä ei ole liian makeaa täytettä ja maistelet sitten sen itsellesi sopivaksi samalla, kun teet sitä. Ole tarkkana ainessuhteissa, kun jaat ohjetta kahtia. Kannattaa kirjoittaa kaikki kunnolla ylös. Olen nimittäin itse monta kertaa laiskuuttani jättänyt kirjoittamatta ohjeen paperille ja sitten tehdessä laittanut osan aineista puoliksi ja osan unohtanut puolittaa... ;)

      Poista
  6. Minkä kokoisen pohjan teet, kun teet tuollaisen suorakulmaisen kakun? Paistatko pellillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kakku on noin 35-40 hengen ja teen sen neliskanttiseen säädettävään irtopohjavuokaan 22x32cm kokoisena. Pohja paistetaan uunipellillä.
      http://www.ullanunelma.fi/reunavuoka_saadettava_nelio

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊