Tarun Taikakakut

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Gluteeniton suklaakakku

Moiks!
Tein viime viikonloppuna kaksostyttöjen rippijuhlaan suklaisen kakun jonka toteutukseen sain suht vapaat kädet. Toiveissa oli suklainen kakku joka ei olisi kermakakku tai kovin kermainen. Tein perussokerikakkupohjan gluteenittomista jauhoista (2/3) ja perunajauhoista (1/3). Täytteeksi laitoin simppelin suklaatäytteen joka ei ole kovin kermainen. Päälle toivottii ruusupursotusta, mutta koska tuo kaakaokreemi on tosi makeaa ja raskasta laitoin sitä kakun reunoille ohuen kerroksen ja ruusuja vain tuohon yläreunaan. Toivottavasti kakku on ollut mieluinen ja maistunut! :)
Paljon onnea tytöille ripille pääsyn johdosta!


8 munan sokerikakkupohja gluteenittomista jauhoista 
Kostutukseen 2dl Frezza Vanilla-kahvijuomaa 

Tummasuklaatäyte: 22x32cm kakkuun
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g tummaa suklaata 

Sulata suklaa mikrossa 30 sekunnin välein sekoittaen ja jätä jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita tuorejuusto eri kulhoon kuin kerma, kaada päälle sulatettu suklaa ja vatkaa ne sekaisin. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa kaikki sekaisin. Jaa täytekakun väleihin. 

Suklaaganache: 22x32cm kakkuun 
90 g tummaa suklaata 
90 g maitosuklaata 
3/4 dl kermaa

Marmorointiin 2 palaa valkoista suklaata 

Kuumenna kermaa kulhossa mikrossa ja rouhi suklaat pieniksi. Kun kerma on kuumaa lisää rouhittu suklaa ja sekoittele varovasti. Lämmitä massaa aina tarvittaessa niin kauan, että suklaat on sulaneet. Kaada kakun päälle ja levittele nopeasti ja varovasti, pintaan jää helposti jälkiä.

Kaakao-tuorejuustokreemi: 22x32cm kakkuun
120 g voita
300 g tomusokeria
45 g kaakaojauhetta
200 g tuorejuustoa

Sekoita/vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää tuorejuusto kylmänä ja anna vatkaantua 5 minuuttia kunnes kuorrute on kuohkeaa ja pehmeää. Levitä kakun päälle.


Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä sinulta taas todella KAUNIS kakku! Jos joskus tarvitsen gluteenitonta täytekakkua, teen tällaisen! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! Tuo gluteenittomista jauhoista tehty pohja on suussa sulavan pehmoista! Sen kostuttamisessa vaan saa olla tosi varovainen koska pohja menee kosteudesta ihan muusiksi tai sitten voi jättää sen kokonaan kostuttamatta. Itse tykkään suklaakakuissa noista Frezzan kahvijuomista, kahvin mieto maku passaa kivasti suklaan kanssa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊