Tarun Taikakakut

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Mehevä suklaatäytekakku kastekakkuna

Hei!
Blogissa on ollut hiljaista, mutta täällä on leivottu ihan hulluna... Meillä on nimittäin vietetty kastajaisia <3 Tein täytekakuksi vaihteeksi jotain muuta kuin kermakakun. Kakussa on Suklaapossulta löytynyt mehevä suklaakakkupohja. Tein ohjeen kolminkertaisena ja sain pohjan (23x33cm) lisäksi siitä vielä 1½ litraisen kahvikakun. Täytteenä on mansikka-mascarponetäyte kaksinkertaisena. Päällä on kaakao-tuorejuustokreemiä.
Muista leipomuksista laitan sitten lähiaikoina juttuja :)

Kakun päällä on marsipaania todella ohut kerros ja kirjaimet ovat sokerimassaa. Nallet tein tumman ruskeasta marsipaanista tällä muotilla, molemmat ostin Ullan Unelmasta kuten myös valmiit marsipaaniruusut. Vieläkään en siis ole "jaksanut" opetella tekemään massoista ruusuja... ;)



Tein kuorrutteen tuplana isoon 23x33cm kakkuun.

Kaakao-tuorejuustokreemi 24cm kakkuun:
80 g pehmeää voita
200 g tomusokeria
30 g kaakaojauhetta
150-200 g tuorejuustoa

Ota voi ajoissa jääkaapista. Sekoita/vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja vatkaa sähkövatkaimella n. 5 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja koristele. 

Ohje alunperin täältä.


Tältä kakku näytti sisältä. Suklaapossun mehevä suklaakakkupohja oli aivan ihanaa! Koostumus oli aivan täydellinen eikä pohja vaatinut mitään kostuketta. Maku oli miedon suklainen ja se sopi todella hyvin tuon mansikkatäytteen kanssa yhteen joka myös on miedon makuinen. Itse tykkäsin tästä kakusta tosi paljon :) Tuo kreemi on todella makeaa, mutta onneksi sitä oli ohut kerros ;D

Terveisin Taru

23 kommenttia:

  1. Ihana nimi, aivan ihana ja kyllä kakkukin on tosi komea!

    VastaaPoista
  2. Tosi nätti kakku ja todella, todella kaunis nimi! :D Ihailen taas noita sinun kauniita pursotuksiasi. Tuo pohja on kyllä niin hyvää. Mullakin on taas tällä hetkellä tekeillä yksi kakku siitä, täytteeksi tulee jotain tämän tapaista kuin tässä sinun tekemässäsi kakussa :) Maistelin muuten niitä ylimääräisiä, tuon kakkupohjan päältä leikattuja paloja lämpiminä yhdessä jäätelön kera. Oli aivan ihanaa! Kiitos vinkistä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Suklaapossu :) Mulla oli nyt pursotuksissa sellainen suljettu tähtitylla, sillä saa kivannäköistä jälkeä.
      Eikö ollutkin ihanaa jätskin kanssa!! ;D Seuraavaksi kannattaa kokeilla multa lämpimän suklaakakun ohjetta joka syödään myös jäätelön kanssa:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/05/lammin-suklaakakku-jaatelon-kera.html

      Poista
  3. Ihana nimi ja ihana kastekakku pienokaisella.

    VastaaPoista
  4. Kaunis nimi ♥ Ja upea kakku!
    Minulla on juuri nyt tuo suklaakakkupohja uunissa, tein yksinkertaisena 24 cm vuokaan, hyvin näyttää kohoavan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kirsi :) Sinäkin kakkua sitten kokeilit! Hih! Se on ollutkin suosittu ohje ja tuli varmaan tarpeeseen kun niin paljon ihmiset sitä tekevät ;D Suklaapossu hioo aina ohjeet hyviksi, kyllä meidän kelpaa :)

      Poista
  5. Huh miten herkullisen näköinen kakku! Itsekin olen ajatellut testata tuota kakkupohjareseptiä sitten kun tulee taas hyvä sauma leipoa kakku, sen verran on kehuja sadellut.

    Onnittelut vielä teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siru! :) Kokeile ihmeessä tätä kakkupohjaa, se on tosi hyvää :)

      Poista
  6. Kaunis nimi ja upeat kakut! Minulle tuo ruusujen teko on myös todella haastavaa ja olen itsekin turvautunut viime aikoina noihin Ullan Unelman valmiisiin ruusuihin.

    Paljon Onnea vielä kerran Teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krisse :) Muistan nähneeni sulla niitä ihania kiiltäviä ruusuja joskus. Niitä myytiin vaan mahdottoman isoissa paketeissa niin ostin sitten noita marsipaaniruusuja joita sai yksittäin. Ihanasti helpottaa työtaakkaa nuo valmiit koristeet :D

      Poista
  7. Suklaakakkupohja mansikkamascarpone-täytteellä testattu ja loistavaksi todettu! Ihan mieletöntä herkkua!! Kiitos täytteen ohjeesta! Taidanpa tehdä pian uudelleen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa :) Hienoa että ohjeesta oli iloa! :D Nämä sopi kyllä mahtavasti yhteen, kun tuo suklaakakku ei peittänyt tuon täytteen makua, tai toisinpäin. Mahtava makupari :D

      Poista
  8. Oletko kokeillut tätä pohjaa gluteenittomana, onnistuukohan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole. Tää on Suklaapossun ohje, ehkä hän voi auttaa???

      Mä tein nyt kesällä tälläisen (alla linkki), oli kuulemma sairaan hyvää! :)
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/07/gluteeniton-suklaakakku.html
      Tuo pohja oli tosi kiva eikä hajonnut vaikka oli iso. Mulla on sellainen metallinen neliskanttinen irtopohjavuoka johon teen isot sokerikakkupohjat.
      http://www.ullanunelma.fi/reunavuoka_saadettava_nelio
      Sillä saa tehtyä pellilisen kokoisiakin kakkupohjia ja reunat jää kivasti aina siisteiksi :)

      Poista
    2. Joo, kyselin myös Suklaapossulta. Kokeilen huomenna miten homma toimii ;)
      Laitan myös tuon sinun pohjan ohjeen talteeen ja testaan sitäkin jossain vaiheessa.

      Mulla on muuten myös tuo saadettävä, mun omani ei ole neliö, varsinkin jos säätää ihan ääriasentoon... tulee aina vähän vinksallaan olevia... vähän niinkuin leipurikin ;) jossain blogissa (olisko ollut Kermaruusun) näin aika jämäkän näköisen säädettävän neliövuoan.

      Poista
  9. Heippa!Nyt tarvitsen apua! �� tytölle pitää tehdä suklaa täytekakku ja tämä tuntuu olevan ainoa ohje isolle kakulle .eli oletko tehnyt siitä alkuperäisestä ohjeesta kolminkertainen? Eli laitoit 4.5dl ranskankermaa ym..Tuliko yksi pellillinen vai kolme pellillistä? Toivottavasti vastaat pian �� kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kurkkaappa oikein mitoitettu ohje täältä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2015/02/meheva-suklaakakku-mansikka-mascarpone.html
      Tein pohjan tuon kokoiseen säädettävään kakkuvuokaan:
      http://www.ullanunelma.fi/reunavuoka_saadettava_nelio
      Vuokaa käytetään uunipellin päällä. Lue myös postauksen kommentit joista saattaa löytyä apua :) Jos sulla ei ole mahdollisuutta tehdä kakkupohjaa tuollaiseen reunavuokaan niin sitten suosittelen tekemään kakun vaikka kaakaokääretorttupohjista. Niistä saa leikattua sopivan kokoisia kerroksia kakkuun. Multa löytyy ohje myös siihen, vaikka tästä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2015/11/unelmakaaretorttu.html
      Toivottavasti musta oli apua! :)

      Poista
  10. Kiitos! oli apua. ihanaa :) eli olet leikannut kakun kolmeen osaan? en ole mikään leipurihiiva joten kysymykset voi tuntua sinusta varsin tyhmiltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tunnu kysymykset yhtään tyhmiltä! Ja aina saa kysyä jos vielä jotain tulee mieleen :) Tuon kakkupohjan olen leikannut kolmeen osaan ja se kannattaa tehdä siis kaksinkertaisena kuten tuossa edellisessä kommentissa vinkkasin. Valmiiksi sopivaksi mitoitettu ohje löytyy siis täältä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2015/02/meheva-suklaakakku-mansikka-mascarpone.html
      Kolminkertaisesta taikinasta tulisi vielä yksi kahvikakku tuon pohjan lisäksi joten sitä ei kannata tehdä, paitsi jos haluaa kahvikakun maisteltavaksi ;D Onnea leivontapuuhiin! :D

      Poista
  11. Kiitos reseptistä. Kakku ehdottomasti nimensä veroinen!! Iso peukku, suosittelen tuttaviani myös kokeilemaan tätä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊