Tarun Taikakakut

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mangojuustokakku (26cm)

Moi!

Tein kastajaisiin myös juustokakun. Halusin raikkaan ja pehmeän makuisen kakun ja mango oli siihen sopiva hedelmä. Tein mahdollisimman ison kakun, että siitä riittäisi monelle ja arvioisinkin kakusta syövän noin 25-30 henkilöä. Kakku on siis todella iso. Tykkään tosi paljon ingmannin perinteisestä mango-appelsiini jogurtista ja halusin laittaa sitä kakkuun. Laitoin vain yhden jogurtin, mutta enemmänkin olisi voinut laittaa. Yhden kermapurkin olisi voinut korvata yhdellä jogurtilla. Kakku oli moussemainen, pehmeä ja raikas. Todella hyvää!


Mangojuustokakku: 26cm


Pohja:
300 g kaurakeksejä 
120 g voita 

Täyte: 
6 dl kermaa 
400 g mangotuorejuustoa 
1 prk (150g) Ingman Perinteinen Mango-Appelsiini jogurtti 
2 tl vaniljasokeria 
4 rkl sokeria 
10-12 liivatelehteä 
3/4 dl vettä 

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon tuorejuusto, jogurtti ja mangosose. Kiehauta mikrossa lasissa vesi ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Päällä: n.2 dl kermaa+1 tl sokeria vatkattuna ja mansikoita viipaloituna kiilteellä.
Kiille: 1½ dl vettä kiehautetaan johon sekoitetaan ½dl hyytelösokeria ja seos vielä kiehautetaan ja annetaan hetki jäähtyä. Seosta sivellään pullasudilla mansikoiden pintaan.


Terveisin Taru

22 kommenttia:

  1. Herkullisen kuulloinen tämäkin! :) Ja todella kaunis!! :D Minulta löytyy kaapissa tuota Bonnen mangososetta ja olen suunnitellut laittavani sitä johonkin juustokakkuun, sitten kun saan taas syöjiä kokoon hieman enemmän :) Jogurtti tuo kakkuun varmaan kivasti hieman raikkauttakin. Tuo mangotuorejuusto on vielä kokeilematta, pitääkin käydä etsimässä sellaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :D Mullakin on jemmassa noita Bonnen soseita. Mangoa, persikkaa, banaania, omenaa... Ihania soseita! ;D
      Ensi kerralla laitan enemmän tähän kakkuun tuota jogurttia, se on niin ihanaa ;) Kokeile ihmeessä sitä mangotuorejuustoa! Se antaa kivaa mangon lisämakua tälläiseen juustokakkuun :)

      Poista
  2. Ihania kakkuja olet tehnyt kastejuhlaan! Sekä tämä että tuo suklainen saavat veden tirisemään kielellä. :) Ja miten ihana onkaan laittaa oman lapsen kastejuhlia omaan kotiin, eikö? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena :) Oli kyllä ihanaa hössöttää kaikkea pienen ihmisen suureen juhlaan <3 Kohta saan hössöttää lisää kakkuja ja muita herkkuja, kun veljeni pieni tytär kastetaan ;)

      Poista
  3. Kiitos Taru taas ihanasta ohjeesta, tätä taidetaan tarjota meidän prinsessajuhlissa :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Kirsi :) Mango ja mansikka sopii kyllä hyvin yhteen. Molemmat on miedon makuisia ja maukkaita :) Mä tykkään kanssa tuosta soseesta. Bonnen soseet ovat ihan täyttä tavaraa, sokerittomia ja säilöntäaineettomia. Ostinkin innoissani useampia makuja kaupasta testaukseen ja itseasiassa teinkin nyt viikonloppuna omenasoseesta omena-valkosuklaa-juustokakun. Päivityksiä on vaan aikalailla jonossa joten ihan heti en sitä saa blogiin... tuo omenasose oli kovin mietoa joten kakku maistui pääasiassa valkosuklaalta. Hyvää se kuitenkin oli! Tietty! ;D Muita makuja en ole vielä testannut. Kaapista löytyy vielä kuitenkin banaania ja persikkaa... ja sitä mangoa ;)

    VastaaPoista
  5. Oi, nami-nam. Ihanan näköiset kakut olet kanssa tehnyt ristiäisiin. Sekä tämä juustokakku että tuo suklainen kakku. Kyllä vieraiden kelpasi juhlistaa pienen neidin suurta päivää. Ihana nimikin muuten :). Bonnen soseita olen minäkin käyttänyt leivonnassa, ne ovat ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raili :) Tämä mangokakku oli kyllä ihanan makuinen, lempeä ja raikas :) Bonnen soseet on mahtavia ja varsinkin mango. Siinä on hyvä maku ja sitä on helppo käyttää.

      Poista
  6. Toimiskohan tämä muuten samalla ohjeella mutta laittaisi vain 4dl kermaa ja mangoa taas 4dl eikä vain 2dl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se varmasti toimii, mausta en tietenkään uskalla sanoa, kun en ole kokeillut. Jätä se yksi kerma pois ja laita mangososetta ensin vaikka vaan 1dl ja maista massaa, maun mukaan sitten lisäilet sitä enemmän. En usko, että vaihto vaikuttaa liivatteisiin.

      Poista
  7. Tein juuri tämän jääkaappiin jähmettymään. Piti olla laktoositon ja tajusin vasta tekovaiheessa että kyseinen jogurtti ei ole laktoositonta. Onneksi jääkaapista löytyi valion vaniljarahka millä korvasin jogurtin. Uskalsin vähentää liivatteiden määrän 9 kun rahka on sen verran jämäkämpää kuin jogurtti. Miksi tässä muuten on liivatemäärä 10-12? Ajattelin tehdä tähän vielä huomenna mangokiilteen päälle jos tämä vaan pysyy kasassa liivate määrän vähentämisen jälkeen. :) Täyte ainakin maistui ihanalle ja mangoiselle vaikka jogurtti puuttuikin joukosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Nita ja kiva kuulla, että ohje on kiinnostanut ja ainakin massa maistui hyvälle! :) Vaniljarahka sopii varmasti hyvin kakkuun! Liivatemäärä on merkattu noin, kun olen katsonut, että minimimäärä olisi tuo 10 jolla kakku pysyy kasassa. Itse olen tehnyt kakun 12 liivatteella ja se oli silläkin määrällä pehmoista. Jokainen sitten saa itse miettiä haluaako laittaa 10 vai 12 liivatetta :) Miten sinun kakku onnistui 9 liivatelehdellä???

      Poista
  8. Tein tätä kakkua viime kesänä ja oli todella hyvää. Ajattelin tehdä tänä kesänä uudestaan, mutta en löydä tuota mangotuorejuustoa mistään. Onkohan sen valmistus lopetettu? Miten voisin korvata sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan mahtava kuulla! :) Mä olen myös etsinyt tuota mangojuustokakkua ja olen tullut siihen tulokseen että sen valmistus on lopetettu. Voit korvata sen ihan maustamattomalla tuorejuustolla. Mangotuorejuusto oli makeutettua joten voit maistella täytettä onko se sinulle sopivan makeaa kun siinä on maustamaton tuorejuusto mukana.

      Poista
  9. Heippa! Ihanan näköinen kakku! Osaatko sanoa, miten pystyn parhaiten korvaamaan liivaatteen? Onnistuisko lisäämällä valkosuklaata? Olen tehnyt valkosuklaa-linejuustokakkua, mihin ei tule valkosuklaan vuoksi liivatetta. Sitoo vissiinkin niin hyvin. Mukavaa Joulua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos 😊
      Tätä kakkua et pysty tekemään ilman liivatetta. Tässä on niin paljon massaa ja täyte on löysää. Suklaat jähmettävät hyvin mutta muuttavat myös makua. Valkosuklaa on myös niin makeaa että sitten pitää miettiä sokerin määrääkin. Sitten olen lukenut että sitruuna jähmettää myös vähän joten luulen että siinä limekakussa lime on myös auttanut hyytymisessä. Mutta siis jos itse kokeilisin nyt mangokakkua ilman liivatetta niin tekisin sen sun limekakun jossa on valkosuklaata ja lisäisin siihen limen sijasta sitruunaa ja mangoa. Jos mangoa on paljon niin lisäisin valkosuklaan määrää. Lisäksi tekisin kakun niin isoon vuokaan, että kakku olisi mahdollisimman matala. Näin lässähtämisen vaara olisi mahdollisimman pieni. Lisäksi on olemassa agar agaria (apteekeista) jolla vegaanit hyydyttää leivonnassa mut sen käytöstä en osaa neuvoa yhtään. Toivottavasti musta oli edes jotain apua. Toivottavasti saat kakun tehtyä! 😊 Mukavaa vuoden vaihdetta sinulle!

      Poista
    2. Ja anteeksi että vastaaminen unohtui joulun kiireessä! 😕
      Ps. Suklaapossulla on liivatteeton sitruunajuustokakku ohje! Lisäksi on olemassa uunissa paistettavia mangojuustokakkuja. Ja niihin ei tule liivatteita! 😊

      Poista
  10. Ostin kaikki ainekset kakkuun, sitten en löytänyt mangotuorejuustoa millä nyt korvaan sen, kävisikö appelsiintuorejuusto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä laittaisin sitten maustamatonta tuorejuustoa. Appelsiinituorejuusto saattaa maistua liikaa. Voi sitten vaikka laittaa enemmän mangososetta. Ihan pari ruokalusikallista riittää eikä se vaikuta liivatteiden määrään 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊