Tarun Taikakakut

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Mariannemarengit

Heips!
Browniesien leivonnasta jäi ylimääräiseksi kaksi valkuaista ja koska mitään ei haaskata, tein niistä marenkia. Mukaan lipsahti marianne-crush pussin loppu. Helppoja, nopeita ja herkullisia herkkuja :)



Mariannemarengit: (pellillinen)
2 valkuaista
100 g (1 dl) hienoa sokeria
½ dl marianne crushia

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen lisäile sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaahtoon marianne crush varovasti nostellen. Paista 130 asteessa 40 minuuttia ja lopuksi avaa uunin luukku vähän raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuo marianne tekee näistä ihanan raikkaita joten eivät ole tavalliseen marenkiin verrattuna lainkaan niin makeita :)

      Poista
  2. Maistuisi kyllä tällaisetkin....mulla pavlova suunnitelmia, heti kunhan on enemmän syöjiä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja pikkumakeita ovat. Sopivat hyvin yhteen tekemäni mansikkakakun kanssa ;D

      Poista
  3. Ihanan näkösiä. Nams!

    Miksköhän mun marengeista ei tuu koskaan noin nättejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sun täytyy kokeilla joskus tätä ohjetta, on todella nopea ja helppo ohje! Tyllakin on tärkeä pursotusjäljen kannalta, mulla on tosi hyvä tylla jota käytän lähes aina. (Städter 14 mm tähtitylla joka vastaa Wiltonin 1M tyllaa)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiva! Omat nimikkoherkut on parhaimpia ;D Mistäs mulle saatais sellanen... ;)

      Poista
  5. Nättejä :) Marianne raikastaa taatusti tosin kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Marianne sopii raikastamaan tosi hyvin marenkia joka on muuten melko makeaa.

      Poista
  6. Kauniita kuin kukkaset!!!

    VastaaPoista
  7. Miksi en saa vaahdon muotoa pysymään pursottaessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoo mitä keksin on se että vaahtoa on vatkattu joko liian vähän tai liikaa. Marenkivaahtoa jos vatkaa liikaa niin se lässähtää.

      Poista
  8. Hyvän makuisia mutta lässähtää aina vaikka oon tosi varovainen... voiko johtua siitä että laitan koko pussin marianne rouhetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marenki lässähtää helposti jos sitä vatkaa liikaa joten sen suhteen kannattaa olla tarkkana. Varmaksi en osaa sanoa, että johtuuko lässähtäminen rouheen määrästä.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊