Tarun Taikakakut

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Mansikkarahkakakku

Moi!
Ostin 10 litraa ihania mansikoita ja voi että kun ne kesän ensimmäiset onkin aina niin komeita! Isoja ja makeita :) Heti ensimmäisenä halusin tehdä rahkaa ja sitten halusin tehdä mansikkatortun, mutta loppujen lopuksi päätin yhdistää nämä kaksi. Luovuus lähti taas vähän lapasesta, mutta mitä pienistä, kun mukavaa oli! ;D Tein siis pienen sokerikakkupohjan jonka sisään tein hyydytetyn rahkakakun jossa oli rutkasti mansikoita. Mietiskelin miten nimeäisin kakun... hyydykekakuksi vai täytekakuksi? Tämä taitaa olla kuitenkin niiden risteytys. Jotenkin mieleeni tuli vielä niin sanotut "naked cake"-kakut joita ei päällystetä vaan täytteet ja kakkupohjat ovat paljaana nähtävissä. 
Oli miten oli, niin voi taivas miten herkullista tämä oli! :D Suosittelen kokeilemaan jos haluat oikein herkutella raikkailla tuoreilla mansikoilla. Tätä voisi syödä vaikka kuinka paljon...





Mansikkarahkakakku:
3 munan sokerikakkupohja 24cm vuokaan

Täyte:
2 dl kermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk Valion metsämansikkajogurttia
1 tl vaniljasokeria
n. 4 rkl sokeria
paljon tuoreita mansikoita paloina
4 liivatelehteä
1/3 dl vettä

Päälle mansikoita ja 2 dl kermaa+1 tl sokeria

Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja rahka. Kiehata vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana täytteeseen. Lisää täytteeseen pieneksi pilkottua tuoretta mansikkaa sen verran kuin haluat. 

Kasaa kakku suoraan tarjottimelle irtopohjavuoan reunaa ja kalvoja apuna käyttäen (näin). Halkaise kakkupohja kahtia ja aseta toinen pohja tarjottimelle. Kostuta pohjaa maidolla tai haluamallasi nesteellä. Asettele mansikan puolikkaita vuoan reunoille leikkauspinta ulospäin. Kaada sitten täyte vuokaan, laita toinen pohja täytteen päälle ja kostuta sekin. Anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt ota irtopohjavuoan reuna ja kalvot pois kakun ympäriltä. Vatkaa 2 dl kermaa ja sivele kakun päälle sitä kerros. Pursottele kakun reunaan kranssi ja asettele keskelle koristeeksi mansikoita.

Ps.Täytteessä sokerin määrä riippuu käyttämiesi mansikoiden makeudesta. Maistele siis täyte itsellesi sopivaksi. Minulle riitti tuo 4 ruokalusikallista koska mansikat olivat makeita. 

Todella hyvin kakun kanssa yhteen sopi mariannemarengit! Yhdistelmä toi mieleen britakakun :)

Laatikollinen ihania mansikoita!

Terveisin Taru

26 kommenttia:

  1. Ei vitsi miten kaunis kakku!!! :) Tässäpä ideaa mitä itse voisi viikonloppuna leipoa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne <3 Tämä on mahdottoman hyvä kakku, raikas ja mansikkainen :) Kokeile ihmeessä, vaikka uuden koiran kunniaksi! :D

      Poista
  2. Tosi ihanan näköinen kakku ja varmasti myös maistuva noin mansikkaisena. Meillä ei olla vielä ostettu ollenkaan kotimaisia mansikoita, vaan jospa lähipäivinä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Tämä oli ihanan marjaisa kakku ja halusinkin sen olevan :) Minä uskalsin ostaa mansikoita jo vaikka hinta olikin 5€/litra. Nuo ensimmäiset olivat vaan niin upeita, eikä tuosta laatikosta mennyt yhtään roskiinkaan! Äitini osti myös laatikon ja hänellä oli yksi huono mansikka! :) Viime vuonna ostin kesän viimeisiä mansikoita 20€/laatikko ja hirmuisesti meni roskiin...

      Poista
  3. Niiin herkullisen näköinen! :) nam! menee kyllä kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanski! :) Herkullista tämä olikin ja mukava kokeilu. Suosittelen!

      Poista
  4. Voi kun kaunis kakku! Ihanasti asettelit mansikat pilkottamaan tuolta välistä. Ja taatusti on herkullinenkin :) Mansikat on nyt niin maukkaita. Meillä herkulteltiin viikonloppuna mansikka-britalla ja oli kyllä aivan ihanaa herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Nuo mansikat ihan huusivat leipomaan jotain erityistä, olivat kyllä niin makeita, isoja ja komeita muutenkin. Tässä kakussa on kaikki perinteiset maut uudessa muodossa :D
      Sun mansikka-britaan pitikin kommenttia jättää, oli tosi herkullisen näköinen! :)

      Poista
  5. Testailin vähän vastaavaa kuukausi takaperin kun tein gluteenittoman pienen mansikakakun valmistujaisiin :) Uskoisin että naked kakut yleistyvät viimeistään ensikesänä Suomessakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä kokeilitkin! En muistanutkaan enää sitä sun kakkua vaikka olin kyllä nähnyt sen :)
      Marsispossu teki joskus sellaisen naked caken kerroskakkuna häihin ja se oli kyllä tosi hieno! Varmasti yleistyvät vielä suomessakin.
      Tuo mansikoilla koristelu on vallan mainio keino saada kakusta erittäin näyttävä! Olen joskus ennen tehnyt sellaisen juustokakkuun, taisi olla Kinuskikissan ohje :)
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/02/juustokakkuja-ja-vahan-muitakin.html

      Poista
  6. Kyllä on NIIN herkullisen näköinen kakku ja valtavan kaunis, tämä resepti menee mulla korvan taakse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Eija! :D Toivottavasti reseptistä on iloa!

      Poista
  7. Meillä pikku neidin nimipäivä lähestyy... sitä herkutellaan tällä kakulla :) Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä Kirsi, hienoa jos resepti lähtee käyttöön ;D

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Kaisa! Mansikat on jo itsestäänkin todella kauniita :D

      Poista
  9. Jaksan ihailla tuota luovuuttasi joka kerta, kun tulen tänne katsomaan uudet postaukset. Heti ensimmäinen reaktio tästäkin kakusta oli "Wau, ihana!" Rakastan mansikoita!:)

    VastaaPoista
  10. Mä tykkään tosi paljon näistä tälläisitä rouheista naked cake-tyyppisistä jutuista! Näissä on jotenkin semmoista maalais/mökki fiilistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On näissä se kiva, että näkee heti ensisilmäyksellä mitä on tarjolla ja mitä kakku sisältää :) Minä tykkään myös usein kokeilla uusia juttuja ja annan luovuuden kukkia ;D

      Poista
  11. Näyttää niin hyvältä tuo kakku! Oli pakko tehdä oma versio jääkaappiin hyytymään tänään :)
    En tosin ehtinyt tekeen pohjaa itse, joten otin kokeiluun pienen valmiin kakkupohjan. Se oli jotain 20cm halkaisijaltaan ja oikein mehevän tuntuinen. Toivottavasti myös hyvää... Koska pohja oli 3-osainen, niin täytteet on kahdessa välissä. Aamulla täytyy sitten koristella ja maistella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia! Ja ihan mahtavaa, että olet saanut inspiksen täältä blogista :D Kyllä nuo kaupan pohjat varmasti ovat hyviä ja joskus ihan paikallaan kun haluaa nopsaan herkutella ;) Leipomoista saa sellaista ohutta vetopohjaa ja sekin on tosi kätevää ja hyvän makuista. En ole itse käyttänyt, mutta olen syönyt.
      Toivottavasti kakku maistuu! :D

      Poista
    2. No nyt on päästy myös maistamaan kakkua ja voi veljet, että olikin hyvää! Se pohjakin oli oikein maukas, mutta sehän ei ollutkaan sellainen ihan perus valmispohja, mitä kaikissa kaupoissa myydään, vaan semmoinen enemmän omatekoisen oloinen, mehevä kakkupohja. Harmi, kun en hoksannut ottaa siitä nimeä ylös.
      Seuraavan kerran kyllä teen itse pohjan, että saan hyödynnettyä irtopohjavuuan reunat täyttövaiheessa, tulee helpottamaan huomattavasti kakun kokoamista :)

      Kiitos vielä, täältä on jo monet herkut otettu kokeiluun :)

      Poista
    3. Hienoa!!! :D Hyvä, että se valmis pohja oli maukas, joskus löytyy kyllä ihan laadukkaitakin tuotteita :) Irtopohjavuoan reuna on kyllä aika ehdoton, ainakin jos laittaa nuo mansikat ja haluaa reunasta tasaisen. Ihanaa kuulla, että ohjeista on ollut hyötyä ja iloa! Kiitos Mia :D

      Poista
  12. Kiitos ihanasta kakusta ja marengeista! Oli kyllä hyvät kastamiset! Kannatti poiketa! Heh! :) Itse pitää myös kokeilla noita marenkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Sanna, ilo oli minun puolellani :D Ihanaa kun poikkesitte! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊