Tarun Taikakakut

tiistai 17. marraskuuta 2015

Paukkuva marjavalkosuklaa

Heips!
Sain nami-hiireltä jokin aika sitten ihanaa vadelmajauhetta joka tietysti aiheutti hirmuisesti inspiraatiota! Yksi niistä oli suklaa. Ostin lisäksi Punnitse ja säästä-liikkeestä kuivattuja marjoja jotta saisin suklaaseen makua, sattumia ja kauniita yksityiskohtia. Pilke silmäkulmassa oli pakko lisätä joukkoon vielä paukkukarkkia ja pienen pieniä microvaahtokarkkeja! Suklaasta tuli aivan täydellistä! Makeaa, kirpeää, paukkuvaa ja pehmoista! Se oli yllätyksiä ja makuelämyksiä täynnä! ;D



Paukkuva marjavalkosuklaa 
200 g levy 

145 g + 55 g valkosuklaata 
1-2 tl kuivattua vadelmajauhetta 
1 pss Chupa Chups paukkukarkkia (n.1 rkl) 
micro-kokoisia vaahtokarkkeja 
kuivattuja mansikoita, vadelmia, karpaloita, karhunvadelmia, mustikoita... 

Sulata suklaat eri lautasille. Sekoita sitten 145 grammaan valkosuklaata muutama ruokalusikallinen vaahtokarkkeja, muutama ruokalusikallinen kuivattuja marjoja ja paketti paukkukarkkia. Sekoita 55 grammaan valkosuklaata vadelmajauhe (tämä värjää suklaan vaaleanpunaiseksi). Kaada ensin valkoinen suklaa leivinpaperille ja tasoita sopivan kokoiseksi levyksi. Kaada sitten päälle vaaleanpunainen suklaa. Ripottele lopuksi pinnalle kuivattuja marjoja ja vaahtokarkkeja ja ripsuttele pinnalle vielä vadelmajauhetta. Anna kovettua kylmässä ja paloittele. 


Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Hauska kokeilu, kuulostaa herkulta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihastuin tähän todella! Ihanan makuista suklaata jollaista ei kaupasta saa :)

      Poista
  2. Aivan ihanaa ja hauskaa suklaata! Njam njam! :) mitä tuo paukkukarkki on? Mulle outoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! :) Muistatko meidän nuoruudesta (80-luvun lopulta) sellaisen kitaran mallisen Super-puikon, jäätelön jossa oli vaaleanpunainen kuorrute joka raksui ja paukahteli suussa? Tykkäsin siitä tosi paljon sen kuorrutteen takia! Tämä paukkukarkki paukkuu ja raksahtelee suussa samalla tavalla. Se on sellaista raetta joka ritisee kivasti. Se antaa suklaaseen ihan uuden ulottuvuuden ;D Löysin sitä Halpa hallista, en tiedä onko teillä päin Halpa halleja...

      Poista
    2. Ehkä hämärästi muistan sen jäätelön. :D Ei oo meijän nykysellä paikkakunnalla HH:ja mutta voisi ehkä löytyä Tokmannilta. Onko niiden nimi ihan paukkukarkki ja millanen pussi vai onko ne irtokarkkeja? :)

      Poista
    3. Niin voisikin ja Sinikka tuolla alempana kommenteissa kertoi löytäneensä R-kioskilta, se on varmasti aika hyvä paikka löytää tälläistä! Tämä paukkukarkki on tikkari jota dippaillaan tuohon paukkurakeeseen jota on pussin pohjalla. Karkin paketti on kuvattuna tuossa alimmaisessa kuvassa, klikkaamalla sen saa suuremmaksi! :) Olen ottanut tuosta vaan ne rakeet ja antanut ne tikkarit erikseen muksuille.

      Poista
  3. Näitähän vois vaikka tehdäjoululahjaksi. :) Mistä muuten tuota paukkukarkkia voi ostaa? Löytyykö ihan perus Cittarista tai Prismasta? Itselle ei ole ainakaan osunut silmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin jo mietin ihan samaa! Joku ihana herkkupussi sukulaisille! Tai vaikka omaan joulukahvipöytään :D Mä olen ostanut tätä Halpa hallista, mutta Sinikka tuossa alempana kertoo löytäneensä vastaavaa R-kioskilta ja Tigeristä.

      Poista
  4. Ihan mahtava ohje ja tuli kuin tilauksesta! Ostin juuri valkosuklaata ja pakastekuivattuja mansikoita ja vadelmia.Tämä menee ehdottomasti kokeiluun! Itse olen ostanut tuota paukku raetta ainakin Tigeristä ja R-kioskilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :D Itse tykkäsin tästä todella paljon! Nuo kirpsakat marjat sopivat todella hyvin tuohon makeaan valkosuklaaseen ja paukut tuli ihan plussana päälle ;D
      Joskus olen tehnyt paukkuvaa yllätyssuklaatakin:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/11/paukkuva-yllatyssuklaa.html

      Poista
  5. Oi ompa ihania yllätyksiä täynnä oleva suklaa! ♥

    VastaaPoista
  6. Onpa kauniin ja herkullisen näköistä. Koska valkosuklaa on tosi makeaa, marjat varmaan raikastaa kokonaisuutta juuri sopivasti. Tigerista minäkin olen ostanut paukkukarkkia useammankin kerran. Siellä sitä on ollut Pop Candyn nimellä ainakin mansikan ja appelsiinin makuisena.Muistaakseni Cittarissa olen nähnyt Pop Rock .nimisenä vastaavaa. Nää on molemmat sellaisia, jossa on nuo poksuvat rakeet ihan sellaisenaan ilman tikkaria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tämä oli kyllä tosi hyvää. Ostin jo uudet valkosuklaat, että pääsen tekemään samantapaista suklaata uudestaan :) Tuo Pop Rock kuulostaa tutulta... täytyy pitää silmät auki isommissa kaupoissa, kun mulla on enää yksi paukkupussi jäljellä!

      Poista
  7. Onpa kauniita! Täydellinen joululahja! Kiva lisä nuo paukkukarkit. En tienytkään, että niitä vielä myydään. Pitääpä heti mennä R-kioskille tutkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra! Mä mietin kanssa, että täytyykö tuota laittaa lahjaksi, kun oli niin hyvää! On jännä miten tuon paukkukarkki ei pauku vielä suklaaseen lisätessä vaan vasta suussa. Muistaisin, että jos suklaa on liian kuumaa niin sitten tuo karkki saattaa hieman poksua. Mutta kokeile ihmeessä paukkukarkkia suklaassa! On ihan koukuttava kokemus ;D

      Poista
  8. Ihanan värisiä nameja! :D Ja ihana ylläri sisällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo vadelmajauhe on ihanaa! Siitä löytyy kyllä makua ja väriä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊