Tarun Taikakakut

maanantai 2. marraskuuta 2015

Omenapiirakka ja saaristolaisleipää lohitahnalla

Moi!
Tein kahvipöytään tarjolle talviomenista piirakan. Pohjan ohje on sama kuin tässä piirakassa, mutta ilman mantelirouhetta. Omenien päällä kanelia ja ruokokidesokeria.


Lisäksi tein saaristolaisleipiä joihin ohje löytyy täältä.

Lohitahnan tein tällä kertaa näin:

Savulohitahna:
300 g lämminsavulohta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ruukku tilliä 
1 ruukku ruohosipulia 
150 g ranskankermaa 
2 rkl sitruunan mehua
mustapippuria

Silppua yrtit ja hienonna kala (tarkista ruodot pois). Lisää loput ainekset joukkoon ja sekoita kunnolla.

Miten tämä saaristolaisleivän ja lohitahnan yhdistelmä voikin olla niin taivaallinen! Nami! ;D

Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkullisilta sekä omenapiirakka että saaristolaisleivät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Molemmat olivat herkullisia :)

      Poista
  2. Oi että, tuo tahna kuulostaa kyllä älyttömän hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin hyvää! En edes tiedä kuinka usein olen tuota tehnyt! Olen tehnyt sitä juhliin, illanistujaisiin ja ihan muuten vaan. Ja aina se on huiman hyvää! ;D
      Täällä näet ihania pieniä ja herkullisia savukalasarvia:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/savulohitahna.html

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta, niin makea kuin suolainenkin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Molemmat oli tosi hyviä :)

      Poista
  4. Saaristolaisleipää on super kiva tehä. Minulla kans nyt hioutuneena mieleinen resepti. Ootko kokeillut eri nesteillä? Itse teen aina 100 % omenamehuun, ja raastan omppoo sekaan. Muillakin oon koittanut, mut se on yli muiden. :) Mehevän näköinen omppopiiras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin helppo leipä! Ei siinä paljon taitoja vaadita ja niin herkullinen on lopputulos aina ;D Olen tehnyt vain tällä ohjeella näitä leipiä. Pitäisi kyllä kokeilla tuota omenamehuversiota! Olen kyllä nähnyt sellaisiakin tehtävän. Kuulostaa hyvältä! :)

      Poista
  5. Saaristolaisleipä lohitahnalla on kyllä ihan parhautta :). Itse olen leiponut saaristolaisleipää sekä omenamehulla että piimällä, mutta omaan makuuni on kyllä enemmän piimä taikinanesteenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä! Ihan koukuttavaakin :D Pitää kokeilla tuota omenamehua niin sittenpä tietää oman lempparinsa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)