Tarun Taikakakut

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kahvikakkuja

Heips!
Viime viikonloppu oli oikein leivontarikas, tein nimittäin 5 kahvikakkua! :D

Tälläisen Sydämen surujen kakun tein viikonlopun vieraita varten. Kakun päällä on 200g tummaa suklaata+100g voita sulatettuna yhteen joka sitten sivellään kakun päälle. Koristeena hasselpähkinärouhetta. Kakun ohje löytyy täältä.

 Näitä kakkuja tein kaksi, toisen päärynäsoseesta ja toisen omena-karviaissoseesta. Tämä on oikein mehevä kakku. Ohje löytyy täältä. Toinen näistä lähti mökkiviemisiksi :)

Näitä sitruuna-rusina-kahvikakkuja tein kaksi kappaletta äidille. Ohje löytyy täältä.

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Oih, tännehän on tullut vaikka mitä uusia leivonnaisia! Olet päässyt leipomaan oikein urakalla :) Minua harmittaa, kun on kommentoimiset ja blogeissa käymiset hieman jääneet vähiin edellisen viikon, kahden aikana. Kokopäivätyöt kutsuvat pitkästä pitkästä aikaa, ja erilaiseen arkeen valmistautuminen on vienyt blogiaikaa. Leivottua tosin on tullut, saas nähdä koska ehtii päivittämään omaan blogia ja vierailemaan muiden blogeissa taas enemmän. Ehkä tämä tästä taas alkaa rullaamaan kun pääsee rutiineihin käsiksi :) Niin ja tuo suklaakuorrute näyttää aivan mielettömän ihanalta, tekisi mieli napata palanen ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulle iski sellainen leipomisvimma ja äidillä oli sopivasti pakastin tyhjänä :D Tuo suklainen kakku oli ainoa joka jäi itselle! On kiva kun saan leipoa äidille niin ei aina tartte itselle tehdä :)
      Olen huomannut nyt syksyn aikana hiljentymistä blogeissa, kun koulut ja työt ovat alkaneet. Ehkä tämä tästä piristyy kun illat pimenevät ja ulkona touhuaminen pikkuhiljaa jää. Toivottavasti sinunkin arki tasoittuu niin pääset aktiivisemmin touhuilemaan myös blogimaailmassa :)
      Kiitos :D

      Poista
  2. Jopas olet ahkeroinut! Ihania kakkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Mä voisin leipoa vaikka kokoajan joten on mukava päästä välillä leipomaan muillekin :)

      Poista
  3. Oih... täällä on ollut ahkera kahvikakkuilija ;) Tuota Sydän surujen kakkua täytyy kyllä kokeilla... siinä ainakin on reilusti suklaata, nams =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteisesti tätä kakkua ei kuorruteta, mutta mun mielestä kakun pinta on ruma niin siksi aina laitan tuon kuorrutteen. Ja kakku on kyllä PALJON maukkaampi tuon kuorrutteen kanssa ;D Paras kuorrute on puoliksi tummasta suklaasta ja puoliksi maitosuklaasta tehty ja pähkinärouheella koristeltu :) Kakkutaikinaan sopii myös todella hyvin myös rouhittu suklaa tai mariannerouhe! Kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  4. Ihania kakkuja varmasti kaikki...komppaan Kirsiä aikoen pian tehdä sydämen surujen kakkua. Kenties jopa kuorrutan sen.... näyttää niin herkulta. Minä usein jauhotan kakkuvuoan kookoshiutaleilla....kakusta tulee jonkun mielestä ouson näköistä, vaan minun silmään ihan ok...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse tykkään tosi paljon tuosta kuorrutetusta sydämen surujen kakusta, varsinkin niin, että kuorrutteessa on 50%/50% maito- ja tummaa suklaata. Tuo päällysteen ohje on muuten napattu pätkiskahvikakusta. Anoppikin jauhottaa vuoan noilla kookoshiutaleilla.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊