Tarun Taikakakut

perjantai 1. elokuuta 2014

Omena-valkosuklaajuustokakku (24cm)

Moi!
Toinen juustokakku jonka tein synttäreitäni varten oli tämä omenajuustokakku. Tähän kakkuun halusin kokeilla Bonnen omenasosetta joka osoittautui todella miedon makuiseksi. Kakku maistui enemmän valkosuklaalta kuin omenalta... Pitää ensi kerralla kokeilla tähän omaa talviomenasosetta  joka on tosi voimakkaan makuista. Kakku oli valkosuklainen, mieto ja hyvänmakuinen. Itse en hulluna tykästynyt tähän, koska en kauheasti tykkää valkosuklaasta, mutta jotkut kovastikin ihastuivat tähän :)

Bonnen omenasose oli kauniin keltaista. Koristeena valkusuklaata ja vadelmia.


Omena-valkosuklaajuustokakku:
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
4 dl kermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Valion vaniljarahkaa
1 rkl sitruunanmehua
100 g valkosuklaata
10 liivatelehteä

Kiille:
100 g  (1 dl) Bonnen omenasosetta
1 dl vettä
1 rkl sitruunan mehua
3 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Huomaa, että Bonnen omenasose on 500g ja tämä määrä jaetaan kolmeen osaan: yksi osa täytteeseen, yksi osa täytteen liivatteita varten ja yksi osa kiilteeseen.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa lautasella ja anna sen jäähtyä hetki, ehkä noin 5 minuuttia. Vatkaa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki ja lisää suklaa, vatkaa kunnolla sekaisin. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon vaniljarahka, sitruunanmehu ja suurin osa omenasoseesta. Yhdistä tuorejuusto-valkosuklaaseos ja kermavaahto-rahkaseos. Kiehauta noin 3/4 dl omenasoseesta kattilassa ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää sose ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Valmista sitten kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Lämmitä ½dl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää joukkoon omenasose, sitruunanmehu ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle.

Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli. Koristele vaikka sulatetulla valkosuklaalla.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Ihana! Miten ihmeessä saat tuosta reunasta noin tasaisen kauniin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :) Käytän reunakalvoa joka tulee irtopohjavuoan reunan sisäpuolelle, näin kalvo suojaa juustokakun reunaa kun vuoka otetaan kakun ympäriltä pois. Käytän samaa kikkaa täytekakkujen tekoon, näin kakuista tulee oikein suoria ja tasaisia. Mulla on tuossa ohjeessa linkki josta pääsee mangojuustokakku-ohjeeseen, sinne olen kerännyt vinkkejä juustokakkujen tekoon. Tässä vielä linkki tuohon ohjeeseen:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/06/mango-juustokakku.html

      Poista
    2. Juuri olin kysymässä samaa. Todella taidokkaita ja kauniita ovat kaikki juustokakkusi.

      Poista
    3. Kiitos Maiju :) Harjoitus tekee mestarin. Jokunen juustokakku on tullut tehtyä vuosien saatossa ;D

      Poista
  2. Kaunis juustokakku! Erityisesti päälliskoristelut ovat tosi tyylikkäät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Vadelmat ovat jo itsekseenkin niin kauniita, ettei niillä voi epäonnistua ;)

      Poista
  3. Tosi ihanan näköinen <3. Mietin vain, että kärsiikö maku tai rakenne, jos jättää valkosuklaan pois täytteestä? Suvussa paljon laktoosi-intolerantteja ja olisi kiva kokeilla muitakin Bonnen soseita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi! :) En usko, että maku tai rakenne kärsii jos jätät valkosuklaan pois. Sitä on kuitenkin aika vähän näin isossa kakussa. Valkosuklaa kuitenkin makeuttaa joten kun jätät sen pois niin maistele tarvitseeko täyte mielestäsi makeutusta ja laita sitten sokeria vaikka 1 rkl kerrallaan. Suosittelen tomusokeria, koska se sulaa nopeasti ja maistat heti tuliko sokeria tarpeeksi :)

      Poista
  4. Hei! Voisiko tuon Bonnen omenasoseen korvata kotitekoisella omenasoseella? Paljonkohan sitä laitettaisiin ? Kiitos jos vastaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi korvata! Sitä laitetaan saman verran eli 400g (4dl) täytteeseen ja 100g (1dl) kiilteeseen. Yhteensä siis 5 dl 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊