Tarun Taikakakut

maanantai 4. elokuuta 2014

Kinkku-aurajuustopiirakka rukiisella pohjalla (pellillinen)

Moikka!
Nyt onnistuin tekemään aivan taivaallista suolaista piirakkaa. Omaan makuun natsasi kaikki täytteet tosi hyvin ja kyllä vieraatkin tykkäsivät ;D Aurajuusto toi ihanaa suolaisuutta tähän ja kevätsipuli ihanaa mietoa sipulin makua. Kinkuksi laitoin Kivikylän savumaukas palvikinkkua koska tykkään, että siinä on kunnolla makua ja se sopii siksi hyvin piirakoihin ja pizzoihin. Tämänkin tein omille synttäreille pari viikkoa sitten.


                    Rukiinen rahkavoitaikina: (pellillinen)
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
250 g maitorahkaa

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse ja painele pellille tasaiseksi pohjaksi.
Pohjan voit tehdä myös gluteenittomasta jauhoseoksesta!


Täyte:
2 kananmunaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
5 dl juustoraastetta
mustapippuria
250 g savupalvikinkkua
1 kevätsipuli
1 suippopaprika
aurajuustoa oman maun mukaan

Sekoita kulhossa munat, tuorejuusto, ranskankerma, 3 dl juustoraasteesta ja pippuri tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon puolet pilkotusta kinkusta ja kaada pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tämän päälle ripottele toinen puoli pilkotusta kinkusta, pilkottu paprika ja kevätsipuli. Ripottele lopuksi päälle aurajuustoa ja 2 dl juustoraastetta.
Paista 200 asteessa alatasolla 30 minuuttia.

Iltapala ;)

Terveisin Taru

15 kommenttia:

  1. Taatusti todella herkullista! Itsekin hyvin samantapaisen täytteen pikkupiiraisiin (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/07/aurajuusto-kinkku-pikkupiiraat.html) ja ne menivät kuin kuumille kiville. Salaisuus on varmaan tuo aurajuusto, joka antaa ihanan maun suolaiseen kuin suolaiseen juttuun. Ja vielä kun käyttää kunnon (savu)kinkkua, niin makunautinto on taattu! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä todella hyvää! Olisin voinut syödä tätä vaikka kuinka paljon ;D Tein tätä kaksi pellillistä niin siitä onneksi jäi meillekin pikkuisen vielä seuraavalle päivälle.
      Noista sun piirakoistahan se ajatus sillon lähti :) Se auramurupussi kummitteli jääkaapissa niin päätin laittaa sen näihin piirakoihin. Aurajuusto maistui näissä ihanan pehmeästi ja tuo ruohosipulituorejuustokin sopi tähän ihanasti!

      Poista
  2. Hyvät ainekset täytteessä ja kiva, kun pohjassa on ruista. Suolainen piirakkakin maistuisi pitkästä aikaa. Vähän jäänyt leipominen kesän aikana vähiin, kun ei helteillä paljon jaksa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen kovasti tykästynyt tuohon ruisjauhon käyttöön. Kiva kun ei kaikki leivonnaiset ole ihan valkoista höttöjauhoa. Laitan vallan pizzapohjaankin osittain ruisjauhoja.
      Mulla on toistapäin tuon leipomisen kanssa. Nyt kun on kuuma niin en paljon pihalla ole. Meillä kun on ilmastointi ilmalämpöpumpussa niin sisällä on ihanan viileää. Tyttären kanssa ollaan leivottu melkein joka päivä :D Ja nyt on tullut vielä nuo tylsistyneet ampiaiset joita pelkään ihan hulluna niin ei tee yhtään mieli pihahommiin...

      Poista
  3. Heippa! Onko tämä ohje parempi 50- vai 60cm uunin pellille? Tuleeko liian ohut pohja 60cm:lle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anonyymi. Mulla on 50cm uuni ja tämä ohje passaa siihen loistavasti. Pohja ei ole kovin paksu, mutta ei sun tartte kaulita taikinaa koko pellin kokoiseksi jos sulla on se 60cm uuni :) Tuo rahkavoitaikina on aivan mahtavaa piirakoiden pohjissa! Voit myös tehdä pienempiä piirakoita, kurkkaa tänne:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/01/pienet-kinkku-ja-meetwurstipiirakat.html

      Poista
  4. Tähän kun vaihtaa kinkun tilalle pororouheen ja auran tilalle leipäjuuston niin avot!
    :) alkuperäinenkin oli tosi hyvää ja se siivitti kokeilemaan eri pääraaka-aineilla. Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos kommentista Katja :) Versiosi kuulostaa maukkaalta!

      Poista
  5. Piti nyt vihdoinkin muistaessani tulla kehumaan tätä reseptiä, kun olen sillä jo moniin juhliin piirakkaa leiponut ja ihanaa on tullut joka kerta. Tykkään, kun on vähän erilainen ohje kuin yleensä kinkkupiirakoille. Kiitos mahtavasta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kommentistasi! Ihan mahtava kuulla, että tykkäät piirakasta! :) Teen itsekin usein tätä tai vastaavia piirakoita. Ovat todella näppäriä kyllä juhlissa! Ole hyvä! :D

      Poista
  6. Hei! Kuulostaa herkulliselta ohjeelta. Mitenhän tämä piirakka kestää pakastuksen?

    VastaaPoista
  7. Tää oli niin parasta jälleen, kiitos ihanasta reseptistä! 😍💕👍🏻

    VastaaPoista
  8. Tuo resepti kuulostaa hyvältä mutta mietin tässä että mikä jauho yhdistelmä sopii hyvin keskenään tähän sillä olen itse gluteeniton

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊