Tarun Taikakakut

perjantai 29. elokuuta 2014

Sitruuna-rusina-kahvikakku (1½ L kakkuvuoka)

Hei!
Tässä helppo ohje sitruuna-rusinakahvikakkuun. Kakku on äitini lemppari ja ohje onkin häneltä saatu. Tämä on kivan raikas ja sitruunainen kakku. Itse tykkään tuosta kakkuosasta, mutta en pidä rusinoista. Teen näitä yleensä aina äidille.



Sitruuna-rusina-kahvikakku:
200 g voita
200 g sokeria
200 g jauhoja
1 tl leivinjauhoja
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu (n.½dl)
2 dl rusinoita + 1 rkl jauhoja

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi valkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten. Lisää jauhot hiljalleen. Lisää taikinaan (hyvin pestyn tai luomu) sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan puristettu mehu. Sekoita keskenään rusinat ja ruokalusikallinen jauhoja ja lisää rusinat taikinaan varovasti nostellen (jauhot estää rusinoita vajoamasta vuoan pohjalle). Voitele ja korppujauhota 1½ litrainen kahvikakkuvuoka ja laita taikina siihen. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia kunnes kakku on kypsä (tikkutesti). Anna kakun jäähtyä hetki ennen kuin kumoat sen.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Mä olen sun kanssa samaa mieltä, sitruunakakku kyllä maistuu, mutta rusinat ei!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti laittaa pullaan rusinaa ja nypin ne sieltäkin aina pois. Eipä hän onneksi ole siitä loukkaantunut :D

      Poista
  2. Kiitos ihanasta ohjeesta.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  3. Varmasti on hyvää kakkua tällaisenaan ja makuparina sitruuna ja rusina ovat minusta hyviä, vaan itselle jos tekisin, jättäisin minäkin rusinat kakusta pois... pullassa rusinat kyllä JOSKUS menevät, vaikkeivat siinäkään lempparia ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on hyvää, ihanan raikasta kakkua :) Makuja on niin monia, toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta :D

      Poista
  4. Mitä vuokaa käytät sitruunakakun teossa? Sopiiko alumiininen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän ihan alumiinisia kakkuvuokia vaikka olen kuullut että happamat tuotteet, esim. sitruuna, irrottavat vuoasta alumiinia. Teen niin harvoin sitruunasta kakkua että olen ajatellut ettei se haittaa. En uskalla alumiinisia vuokia silti suositella, jokainen tehköön kuten parhaaksi itse näkee ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)