Tarun Taikakakut

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Gluteeniton suklaakakku suklaatäytteellä

Hei!
Minun piti testata gluteenitonta kakkupohjaa tulevaa kakkuprojektia varten. Olen nyt tehnyt niin paljon kermakakkuja, että oli heti aivan varmaa etten ainakaan kermakakkua siitä tee :D Päässä pyöri ajatus todella suklaisesta kakusta ja sellaisen sitten toteutinkin. Gluteenitonpohja ei ollut tähän tarkoitukseen kaikkein paras vaihtoehto pehmoisuutensa takia ja kakku meinasikin ottaa nokkiinsa kaikesta siirtelystä. Kostutin pohjaa hieman maidolla ja jälkiviisaana voin todeta ettei gluteenitonpohja tarvitse kostutusta ehkä ollenkaan, koska kostutuksen takia kakku oli entistä höttöisempi. Suutuntuma oli kyllä pehmoinen, mutta liikuttelu rikkoi kakun helmat. Hieman kärsineet helmat sain onneksi siistittyä strösseleillä ja kakku oli älyttömän herkullista, joten kannatti kokeilla tälläistäkin! ;D

Tein tavallisen sokerikakkupohjan gluteenittomana. Pohjan ohje toimi täydellisesti myös gluteenittomista jauhoista. Pohjaan laitoin 60% gluteenittomia jauhoja ja 40% perunajauhoja, lisäksi laitoin vielä 2 rkl kaakaojauhoja, leivinjauhetta en laittanut, eikä sitä mielestäni tarvita. Väliin laitoin vadelmahilloa ja suklaatäytettä. Päällä ganache tummasta suklaasta, suklaakermapursotukset ja suomalaisia luomuvadelmia ja helmassa on suklaaströsseliä.


Suklaatäyte:
 (20cm kakun molempiin väleihin)

2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
140 g tummaa suklaata

Vatkaa kerma. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon muutamassa erässä. Lopuksi vatkaa kermavaahto ja tuorejuusto-suklaaseos yhteen.
(24cm-26cm kakkuun: tuplaa ohje)


Ganache:
½ dl vispikermaa
140 g tummaa suklaata

Kuumenna kermaa kulhossa mikrossa ja rouhi suklaat pieniksi. Kun kerma on kuumaa lisää rouhittu suklaa ja sekoittele varovasti. Lämmitä massaa aina tarvittaessa niin kauan, että suklaat on sulaneet. Anna jäähtyä hetki ennen kakun päälle kaatamista. Ganachen alle sivelin hieman vadelmamarmeladia. Vaihekuvia ganachen laitosta löytyy täältä.




Täyte ei tahdo erottua pohjasta, mutta tarkkaan jos katsoo niin kerrokset näkyvät :D
Täyte oli ihanan pehmoista ja suklaista!

Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Aivan ihanan herkullisen näköinen ja kauniisti koristeltu :) Kokonaiset vadelmat näyttävät niin ihanilta tuon suklaan rinnalla. Taatusti kakku oli myös todella hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Tämä oli tosi hyvää, pehmeää ja suklaista. Vadelmahillo väleissä toi myös ihanasti makua kakkuun. Tuo suklaatäyte oli myös tosi ihanan makuista, pitää useamminkin käyttää kakkuihin sitä :)

      Poista
  2. Tosi herkullisen näköinen kakku! :) Ja vieläpä valmiiksi gluteeniton, täydellistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Oli ihan mahtavaa, kun tuo mun käyttämä sokerikakkupohjaohje onnistui suoraan gluteenittomista jauhoista ilman kikkailuja! Tein alkuviikosta toisenkin gluteenittoman kakun ja sekin onnistui tosi hyvin :) Kävin sunkin blogissa kurkkimassa pohjaohjetta, mutta kun tuo oma lemppariohje onnistui niin jäi sun ohje kokeilematta. Vaikka aikalailla samanlaisiahan nuo ovat, mulla on joukossa vaan hieman matematiikkaa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊