Tarun Taikakakut

torstai 20. maaliskuuta 2014

Lime-valkosuklaatäyte 24-26cm täytekakkuun

Lime-valkosuklaatäyte:
2 prk Valion valkosuklaa-limerahkaa
4 dl kuohukermaa
2 (-3) limen kuori + mehu
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
70 g valkosuklaata raastettuna tai rouhittuna


Laita liivatelehdet likoamaan ja vatkaa kerma ja sokeri. Lisää rahka. Pese limet hyvin ja raasta kuoret vaahdon joukkoon. Purista limeistä mehut ja lämmitä n. ½ dl mehua mikrossa lasissa, loput mehut voit lisätä sellaisenaan täytteeseen. Lisää pehmenneet liivatelehdet kuumaan mehuun ja kaada ohuena nauhana täytteeseen.
Jos laitat kolme limeä täytteeseen, sovella sokerin määrää maistelemalla täytettä.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva ryhtyä tekemään, kuin ei sitten missään lue mihinkä se valkosuklaa tuleee... :) Muutenkin aika epäselvät ohjeistukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sitten taas ohje on hyvin selkeä. Ohjeessa lukee, että suklaa raastetaan ja sen voi siis lisätä täytteeseen missä vaiheessa haluaa. Kerman vatkaukseen en sitä vielä laittaisi...

   Poista
 2. Hei! onko liivatetta pakko laittaa? itselläni meinaan aina jää liivatteesta inhottavia klönttejä :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! En muista yhtään tämän koostumusta, mutta uskoisin ettet ilman liivatetta saa ainakaan kovin paksuja täytevälejä. Itse tykkään kun liivatteilla saa leikattavuutta ja moussemaisuutta täytteisiin. Jos liivate jää klönteiksi sulla on ollut liian vähän nestettä ja se on ollut vielä todennäköisesti liian kylmää. Neste täytyy olla kiehuvaa ja sitä on oltava tarpeeksi, että lehdet liukenevat kunnolla sinne. Olen myös huomannut, että liivatelehtiä on sekoiteltava nesteeseen tarpeeksi kauan. Nesteessä ei saisi näkyä kirkkaita viiruja, silloin lehdet eivät ole liuenneet kunnolla. Jos haluat jättää liivatteet pois niin jätä vaikka osa limen mehusta pois ja käytä kuorta enemmän. Silloin täytteestä ei tule niin löysää. Tai sulata suklaa täytteen joukkoon, sekin hyydyttää sitä. Makoisia leivontahetkiä sulle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊