Moi!
Nämä ovat oikeita pikaherkkuja, kun sokerihammasta kolottaa, ainekset vaan sekaisin, kasoja pellille ja uuniin hetkeksi. Keksit ovat rapeita reunoilta, sitkeitä keskeltä ja niin herkullisen makuisia! Ohjeen olen saanut yläasteella kotitalousopettajalta. Muistan kun 14-15-vuotiaana parhaan ystäväni kanssa tehtiin näitä ;D
Kaurakeksit:
100 g voita
3 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 kananmuna
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon loput ainekset. Laita pellille noin teelusikallisen kokoisia kasoja ja jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 200 asteessa 5-8 minuuttia, kunnes keksit alkavat ruskettua reunoilta.
Terveisin Taru
näitä on tullut nuorena tyttönä tehtyä monestikkin,eipä vissiin aikoihin
VastaaPoistaNämä on kyllä melko yleisiä ja varmasti monessakin koulussa opetettuja :) Ovat helppoja herkkuja aloittelevillekin leipureille :D
PoistaKäykö tähän kaurahiutaleiksi nalle kuntokaura (täysjyväkaura ja vehnälese)
VastaaPoistaTein niistä ja hyvin onnistu!
PoistaJoo tähän käy kaikenlaiset hiutaleet! Hyvä, että keksisi onnistui! :D
PoistaMoi
PoistaMoi 😄
Poistavoiks tohon käyttää erikois vehnäjauhoi?
VastaaPoistaJoo voi käyttää.
Poista