Tarun Taikakakut

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Brownies-vadelma-leivokset

Hello!
Viime perjantaina piti vikkelään keksiä ja tehdä kastamista kahvipöytään. Herkun piti olla siis nopeaa ja helppoa, siksi päädyin tekemään näitä brownies-leivoksia. Olen aikaisemminkin tehnyt pikkuisen erilailla näitä ja ne leivokset löydät täältä. Nämä leivokset ovat todella herkullisia jos pohjaa ei onnistu paistamaan liikaa jolloin se kuivuu. Pohja on ohut joten se jäähtyy nopeasti ja on näin pian valmis kasattavaksi. Kostutin pohjaa maidolla, tällä tavalla pohja on vieläkin kosteampi. Marmeladi pohjien välissä myös mehevöittää leivosta. Päälle pursotin suklaakermaa ja lopuksi koristelin leivokset vadelmilla. Muista käyttää aina kotimaisia vadelmia jos ne syödään kuumentamatta. Minä ostin viime kesänä luomutilalta vadelmia ja ne ovat kyllä olleet todella mahtavia ja varsinkin koristeina! Vadelmat pysyivät nytkin kauniina leivosten päällä, eivät vettyneet tai muutakaan sulaessaan :) Prismat ainakin myy pakasteena suomalaista vadelmaa.


Ohjeet 12 leivokseen:
Pohjan ohje ja leivosten teko-ohje löytyy täältä.
Välissä on vadelmamarmeladia.
Pursotukset on suklaakermaa: 
2 dl kermaa + 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa, leivontaan tarkoitettua) + 2 rkl tomusokeria, vatkaa kerma ja samalla siivilän läpi sihtaa joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri.
Päällä koristeina kotimaisia luomuvadelmia.



Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Wau, kylläpä on herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  2. Söpöjä! Ja aina yhtä kaunis väri yhdistelmä - ruskea suklaa ja punainen vadelma! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna :) Nämäkin olisivat ihania pikkuherkkuja jossain kutsuilla tai synttäreillä, kun ne vielä tuosta puolittaisi! Voisi tehdä vaikka kahta erilaista :)

      Poista
  3. Oih, herkullisen näköisiä! Vadelma ja suklaa ovat ihan mahdottoman hyvä pari. Kirpeä vadelma raikastaa ihanasti makeaa suklaata. Mäkin käytin tänään noita ja tein vadelma-suklaakakun. Tai itseasiassa kaksi, kun ensimmäisen kakun vadelmatäyte ei jostain syystä suostunut hyytymään.. Hyvin kyllä upposi tuo epäonnistunut kakkukin ;) Eihän suklaa koskaan voi olla pahaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Minäkin tein vadelmasuklaakakun viime lauantaina! :D Eri tavalla kylläkin, mulla oli suklaatäyte, vadelmahilloa ja vadelmia vaan koristeena. Näistä leivoksista jäi suklaakermaa niin sitäkin käytin kakkuun :) Suklaa on aina hyvää vaikka vähän "epäonnistuisikin" ;D Mielenkiinnolla jään odottamaan sun kakkua :)

      Poista
  4. Vadelma ja suklaa on ihana yhdistelmä, melkeinpä mssä vaan. Mikähän siinä onkin, että toiset vadelmat pysyvt sulaneinakin niin kuosissaan...minä ostan Kuopiosta siskon välityksellä juse semmosia ihania kuosinsa pitäviä vadelmia...omasta pihastakin satoa tulee, vaan ei ne pysy nätteinä sulaneena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä leivokset olivat ihania, tahmean suklaisia ja vadelma oli kiva piristys suklaan vastapainoksi. Vadelmaa saisi olla kyllä enemmänkin :) Meinaan tulevana kesänä taas hamstrata noita vadelmia pakastimen täyteen ;D

      Poista
  5. Suloiset leivokset.:) Tällä makuyhdistelmällä ei voi mennä metsään.;) Taattua herkkua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊