Tarun Taikakakut

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Sitruuna-unelmakääretorttu

Hei!
Tykkäätkö unelmakääretortusta? Mitäs tykkäisit perinteisen unelmakääretortun vaaleasta ja kirpeästä versiosta? Minulla oli jäänyt sitruuna käyttämättä ja se kerkesi hieman jo nahistuakin. Halusin tehdä siitä jotain helppoa herkkua ja päätinkin kokeilla taas erilaista versiota unelmakääretortusta. Viimeksi tein mango-version ja se oli todella onnistunut keksintö! Silloin myös huomasin, että hedelmäisiin kreemeihin sopii paremmin vaalea kääretorttupohja ja seuraavaksi teinkin sateenkaaren värisen mango-unelmakääretortun. Nyt tämä sitruunan makuinen kreemi oli myös huippukeksintö! Kreemi on suussa sulavaa ja silkin pehmeää. Se on kirpeää, mutta makeaa. Ihanaa! Oikein makoisa herkku vaikka pääsiäiseen! 😋


Sitruuna-unelmakääretorttu

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Laita sillä aikaa pöydälle uusi leivinpaperi johon ripotellaan sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt kääretorttupohja sokerin päälle varovasti ja anna jäähtyä sen aikaa kun teet täytteen.

Sitruuna-voi-sokerikreemi:
150 g voita
75 g (1dl) sokeria
1 dl sitruunan mehua (1 sitruuna)
1 tl sitruunan kuorta
1 tl vaniljasokeria 

Laita sitruunanmehu, kuoriraaste ja sokerit kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä sen verran, että sokerit sulaa. Laita liemi jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi. (jos on kiire, laita kattila vaikka jäisen kylmäkallen päälle).

Vatkaa voi kunnolla valkoiseksi vaahdoksi, tähän menee noin 10 minuuttia. Kun vaahto on valmista lisää kokoajan vatkaten sitruuna-sokeriliemi ohuena nauhana juokkoon ja anna vielä vatkaantua noin 5-10 minuuttia niin kreemi kuohkeutuu entisestään. Levitä kreemi jäähtyneen kääretortun päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi. Laita kylmään, että kreemi kovettuu. Säilytä kylmässä.

Terveisin Taru

11 kommenttia:

  1. Tämä on minun listallani pääsiäiseksi. Kokeilin sitä mango versiota. Hyvä, on siitä liian lievä ilmaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla! ;D Se mango onkin ihan mahtavan makuista! Teitkö vaaleaan vai tummaan pohjaan???

      Poista
    2. Kyllä minä tein sen tummana ja nyt on vaalean vuoro.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tämä oli ihanan kirpsakkaa ja makeaa samaan aikaan, hyvää! ;D

      Poista
  3. Kuulostaa vaarallisen herkulliselta 😋

    VastaaPoista
  4. Nam, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack! Mä tykkään tosi paljon tuon kreemin silkkisyydestä ja olen innostunut nyt tuunaamaan siihen raikastavia makuja ;D

      Poista
  5. tehty on ja tykätty. vaalealla pohjalla tein minäkin ja täytteen ihan kuten ohjeessasi, paitsei että lisäksi laitoin vielä lemon curdin purkin pohjalla oleet jämät, jotta sain senkin hyödynnettyä. Tykkään kans tällaisista täytteistä ja kirpakkuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mahtavaa kuulla, että oot kokeillut ja tykännyt! Jes! ;D Tämä oli kyllä ihanan pirtsakkaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊