Tarun Taikakakut

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Pienet voitaikinapiiraat

Moi!
Yhtenä päivänä päätin käyttää pakkasesta voitaikinalevyt pois ja keksin tehdä todella nopeita suolaisia piirakoita. Näissä oli nyt maku kyllä kohdillaan ja mielestäni olivat aikas näyttäviäkin. Menisivät vaikka juhlissa suolaisena tarjottavana! Olivat kyllä tosi herkullisia! Jospa joku teistä saisi näistä inspiraation! 😉

Mulla menee taas mukavasti aikaa kasvien parissa, kun on kevät ja taimikasvatusaika. Kuistini on taas täynnä kaikenlaisia versoja, pistokkaita ja kukka- ja hyötykasvitaimia 😃 Mukavaa puuhaa taas lasten kanssa miettiä ja toteuttaa mitä kaikkea kesällä kasvatellaan 💕
Olisi mahtavaa kuulla mitäs kaikkea te kasvatatte?


Pienet voitaikinapiiraat:
4 voitaikina palaa
maustamatonta tuorejuustoa
juustoraastetta
mustaa pippuria
4 ilmakuivattua kinkkusiivua
1 kevätsipuli
muutama kirsikkatomaatti

Voitele jäiset voitaikinapalat tuorejuustolla, jätä kuitenkin reunat voitelematta. Laita päälle juustorastetta, mustaa pippuria ja haluamiasi täytteitä. Paista 225 asteessa n.12 minuuttia.



Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Oi oi,näyttävät hyviltä. Tänään hain sitruunaa kaupasta kääretorttua varten, josta postasit aiemmin.
    Kaikenlaista taas kasvatellaan, tomaattia, pelargoneja, kelloköynnöstä...ja lisää laitetaan vielä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä oli onnistuneita piiraita! Makumaailmassa natsasi ihanasti kaikki yhteen :) Ihana kuulla, että innostuit sitruunakääretortusta! Toivottavasti tykkäät!
      Mulla on aika paljon tuota pelargoniaa eri väreissä ja kokoajan lisään sitä pistokkaista lisää. Niin syksyllä kuin keväälläkin. Yllätyin muuten että onnistui syksyllä paremmin kuin nyt keväällä... Vaikka uskoisi olevan toisinpäin. Niihin olen kyllä oikein hurahtanut! Mulla on iso viileä (ei siis täysin kylmä) kuisti jossa pelargoniat talvehtii enemmän kuin hyvin. Ovat ihan täysiä kasveja ympäri vuoden kun valoa on tarpeeksi talvellakin :)

      Poista
  2. Mulla taas on viherpeukalo täysin hukassa. Ollut jo viimeiset kohta 33-vuotta! :D En tiedä mistä löytyis innostus tehdä jotain tuolle pihalle. Onneksi se on suht helppohoitoinen, ruohonleikkuulla selviää. Mutta olisihan se varmasti paljon nätimpi kun istuttaisi jotain johonkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli vielä viisi vuotta sitten vakaa aikomus laittaa koko piha soralle ja autoja vaan... Puutarhahommat ei kiinnostanut pätkääkään! Vaan toisin kävi! ;D Sitä vaan kiinnostuu erinäisistä asioista elämän varrella ja vanheneminen vaikuttaa kiinnostuksen kohteisiin. Nyt miehen kanssa väännetään kättä kuinka paljon sora-aluetta laitetaan ja mikä osa jätetään puutarhaksi ;D

      Poista
  3. Voitaikinapaketti on odottanut pakasteessa sitä päivää, kun se käytetään pois. Nytpä nappasin tuosta idean ja nuoriso saa viikonloppuna herkutella. Nuo ovat kyllä niin hyviä, että voitaikinaa joutuu ostamaan lisää.
    Puutarhapuoli ei ole minun juttu, joka vuosi kasvimaalle vien enemmän, kuin sieltä syksyllä haen pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihana kuulla, että innostuit piiraista! Itselle tuo makumaailma oli mahtava, kun tykkään ilmakuivatun kinkun suolaisuudesta ja tomaatin makeudesta yhdessä.
      Kaikille meille on omat innostuksemme, toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta. Mutta kiva kun jaksat kärsivällisesti kokeilla, tiedä vaikka joskus saisit mahtisadon vahingossa ;D

      Poista
  4. Mä sain heti inspiraation ja pakastimessa oli "hieman vanhentunutta" lehtitaikinaa :D No hyvältä maistui kuitenkin kinkun, paprikan ja tomaatin kanssa. Kiitos inspiraatiosta ja reseptistä!
    Ja se viherpeukalo-osuus - no, siinä asiassa mulla on kyllä peukalo keskellä kämmentä :D Onneks torilta saa ostettua tuoretta ja kaupasta myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Siru, kiitos ilahduttavasta kommentista ja ole hyvä! :D Nykyään saa kyllä aivan mahtavia hedelmiä, marjoja, sieniä ja vihanneksia useasta paikasta jos ei itse harrasta kasvattelua! :)

      Poista
  5. kauniita ja hyviä ja nopeatekoisia....valmistuvat vieraille´kkin pika-pikaa. Maustetulla tuorejuustolla vastaavia olen tehnyt eri mallisia... tällainen pitkulainen onkin siistin näköinen. Meillä on pihalla kasvamassa kaikenlaista kesllä, vaikka rivitalossa asutaankin. Mutta meillä on ihana iso etupiha ja iso takapiha, mutta sitä ei voi niin hyödyntää kaikenlaisten örmyköiden takia. Toki siellä marjapensaita ja luumu- ja kirsikkapuu/pensas nököttää, vaan kahdesta viimeisestä ei taida koskaan tulla satoa. Etupihalla on isot kasvatuslaatikot, sellaiset korkeat ja kaikenmoisia muita virityksiä vuodesta riippuen. Katseltu on, jotta mitäs tänä vuonna laitettaisiin, mutta hieman rajoittaa tulevaa kesää, kun minä menen isoon leikkaukseen nyt kevään aikana (toivottavasti) ja taitaa kuokkimiset jäädä miehen kontolle. Onneksi hän on kyllä innostunut kaikista kasvatusasioita. taitaa päivittäin seurata kasvamisia enmmän mitä minä. Olen/ollaan huonoja kasvattamaan taimia...ostetaan suurimmaksi osaksi. Ihan jotain heppoja siemenistä kasvatetaan. Mutta kyllä jo kovasti odotelaan, jotta saisi mennä pihalle ja keräillä esim salaattiainekset omasta pihasta. Parhautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuo puutarhaharrastus on aikalailla hyötykasvi-painotteista vaikka kukatkin kuuluu kyllä kiinnostuksen kohteisiin. Tykkään kauheasti kaikenlaisista vanhanajan kasveista, luonnollisesta ja luomusta. Keräsin viime vuonna siemenet kukista ja niitä nyt kasvattelen. Keräsin kaupan suippopaprikasta siemenet talvella ja kuivatin ne, nyt kasvavat komeasti. Katsotaan millaisia paprikoita saan ;) Puutarhojen taimet onkin helppoja kun ei tarvitse itse ihan alusta asti kasvattaa. Mutta siemenet ovat niin kauhean halpoja ja riittoisia, että niihin tulee sorruttua. Onhan omasta pihasta hienoa hakea kasviksia ja vihanneksia! :) Jaksamista sinulle koitoksiin! <3

      Poista
  6. Heips! Kiitos maittavasta ja helposta ohjeesta. Täällä 2 pojan (-12,-17) äippä leipomis ja puutarhaintoilija. Joka kevät laittelen paljon esikasvatettavia.. mm. ahkeraliisa, ruusupapu, samettiruusu. Ja ulkoa löytyy kesällä pelargonien runsas loisto, osa amppeleissa osa parvekelaatikoissa.. Kasvimaalla potut ym. perinteiset. Kesäkurpitsat ja avomaankurkut ostan puutarhalta taimina. Kasvimaalla myös paljon kesäkukkia.. kehäkukkaa joka vuosi. Perennapenkissä laaja kirjo hoidettavia.. suosikkejani tulikellukat. Myös joka kesä olen laittanut siniviuhkaa ja huovinkukkaa.. ovat niin kestäviä säiden suhteen. Kyllähän tätä jutustelua nyt tulisi yllin kyllin pihanhoidosta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ole hyvä! Kiva kun tykkäsit 😃 Kyllä nuo puutarhahommat on mukavia, siinä murheetkin unohtuu kun uppoutuu kasvatushommiin 😊 Siniviuhka on ihana! Niin kestävä ja kaunis! Ahkeraliisaa en ole koskaan kasvattanut mutta se kiinnostaa paljon. Kehäkukkaa rakastan, se on niin mahtavan näköinen ja hyödyllinen!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊