Tarun Taikakakut

perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kinuskikissan toscakakku

Heips!
Tätä Kinuskikissan toscakakkua en olekaan pariin vuoteen tehnyt! Viimeksi tehdyn kakun voit kurkata täältä. Nyt tein kakun miehen synttäreiden kunniaksi. Tämä pohja on ihanan maukas kardemumman ansiosta ja kinuskinen kuorrute on ihana täydellistä. Ihanaa oli pitkästä aikaa, suosittelen kokeilemaan! 😋
Ohje on kopioitu Kinuskikissalta.


Toscakakku

Pohja: 
150 g voita
1 ½ dl ruokokidesokeria (tavallinen hienosokerikin käy)
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 dl maitoa

Kuorrutus:
100 g voita
1 ½ dl ruokosokerisiirappia
1 ½ dl kuohukermaa
150 g mantelilastuja

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 180 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. 

Valmista kuorrutus pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Jäähdyttele kuorrutetta, kunnes se muuttuu paksummaksi, mutta on yhä levittyvää. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa. Näin seos ei valu vuoan ja pohjan reunojen väliin. Levitä kuorrute pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

-Minä jäähdytän kuorrutteen kahden kylmäkallen päällä (vaihtaen välillä uusiin kylmiin) ja jäähtyminen kestää tunnin pari ennen kuin kuorrute on tarpeeksi jähmeää.


Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Toscakakku on ihan vakio tarjottava synttäripöydässämme. Kinuskimainen kuorrute kuulostaa vastustamattomalle 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aitoa ja alkuperäistä toscapiirakkaa en olekaan koskaan kokeillut, maistanut olen kyllä! Tämä Kinuskikissan versio on kyllä ihanaa! Kosteaa ja makeaa ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊