Tarun Taikakakut

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Mangojuustokakku (26cm)

Moi!
Tein viikonloppuna 60-vuotisjuhliin useamman kakun ja tämä ihanan hedelmäinen mangojuustokakku oli yksi niistä. Kakku on tosi iso, luulen että siitä riittää noin 25 hengelle. Riittävyys riippuu tietysti syöjien ruokahalustakin 😆 Valkoista sokeria välttelevät voivat jättää ohjeesta vaniljasokerin pois niin kakku on sen jälkeen kokonaan sokeriton. Tosin hedelmäsokeria kakussa on rutkasti! 😉


Mangojuustokakku 26cm

Pohja:
250 g Digestive- tai kaurakeksejä
2 tl vaniljasokeria
100 g voita

Täyte:
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl kermaa
4 dl 100% mangososetta (Bonne)
2 tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä

Kiille:
1 dl mangososetta
2 dl vettä
3 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä. Voit laittaa vuoan reunoille ennen täytteen laittoa mansikan siivuja koristeeksi.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota pieneen kattilaan ½dl mangososeesta sivuun liivatteita varten. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri, lisää kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto ja 3½ mangososetta. Kiehauta erikseen otettu mangosose ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää ohuena nauhana samalla vatkaten täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita kulhossa mangosose ja vesi. Ota seoksesta noin 3 rkl pieneen kattilaan ja kiehauta se. Liota pehmenneet liivatelehdet siihen ja lisää ohuena nauhana samalla sekoittaen mango-vesiseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.


Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Mielettömän upea koristelu noinkin yksinkertaisista aineksista. Nämä juustokakut ovat niin super helppoja, hyviä ja muunneltavia. Meidän perheen suosikki on puolukkainen versio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Mari! Juusokakut on kyllä helppoja! Ja ne on vielä niin hyviäkin ;D Puolukasta minäkin tykkään ja olen monesti siitä tehnytkin juustokakkua!

      Poista
  2. Minä onnellinen sain ihastella ja maistella tätä taideteosta. Kelpaisi kuulemma vaikka satukirjan kuvitukseksi.

    VastaaPoista
  3. Missä vaiheessa lisäät mansikat täytteen reunaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla ohjeessa se lukee, että sitten kun keksipohja on tehty eli ennen täytettä. Sitten kun täyte laitetaan vuokaan niin mansikat jää täytteen hyytyessä siihen kiinni. Tällä tavalla juustokakkuun saa kyllä mahtavan koristelun! :)

      Poista
  4. Hyvä idea nuo mansikat! Näyttää hienolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mansikoilla saa kyllä tosi nätin reunan juustokakkuun! :)

      Poista
  5. Ihana juustis taas <3 Olen itsekkin käyttänyt tuota mansikkareunaa ja se sopii kyllä mangokakkuihin ihanasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Mansikoilla saa kyllä näyttävyyttä! Ovat tosi kauniita tuossa reunassa :)

      Poista
  6. Tosin täytyy ottaa huomioon, että jos keksit ovat kaupan keksejä niin niissä sokeria kyllä piisaa. Mutta ei ns. "itselisättyä" sokeria. Kiitos ohjeesta, testiin menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! En yhtään ajatellut asiaa... Käytin Digestive-keksejä ja olen aina ajatellut ettei niissä ole kauheasti sokeria, mutta väärin meni! Kävin katsomassa paketista niin 100g oli sokeria 17g! Aika paljon! Kiitos kommentistasi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊