Tarun Taikakakut

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Mustikkapiirakka (24-26cm)

Moikka!
Teki mieleni kahvin kaveriksi jotain makeaa ja nopeasti tehtävää niin päädyin perusmustikkapiirakkaan. Onpa vierähtänyt hetki siitä, kun viimeksi tein mustikasta muropiirakkaa... on tullut vallan tehtyä pellillisiä. Niin sairaan hyvää tämä kyllä oli pitkästä aikaa, että pitää varmaan tehdä uudestaan ihan kohta 😉


Mustikkapiirakka

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 3 dl mustikoita
-
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(2 rkl vaniljakreemijauhetta)

Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa se kunnolla vaahdon joukkoon. Lisää vehnäjauhot sekaan nostellen. Tasoittele lusikalla taikina piirakkavuokaan. Lisää taikinan päälle mustikat ja sekoita sitten loput täytteen ainekset yhteen ja kaada mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Mulla tuppaa nämä "perusleivonnaiset" aina tasaisin väliajoin unohtumaan, vaikka nämä ovat juurikin niitä koko perheen suosikkeja. Mustikkapiirakka on ihan järjettömän hyvää! Mustikka-aikaan on vielä tovi aikaa, toivotaan että tulee yhtä hyvä sato kuin viime kesänäkin.
    Mulla himottaa nyt koko ajan joku ihanan raikas persikkapiirakka. Ei kai auta kun ryhtyä leipomishommiin.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama täällä! Voi useampi vuosikin vierähtää niin ettei jotain lempparia leivo. Ja toisaalta silti hyvä niin, uusiakin on niin ihana kokeilla :D Persikkapiirakka onkin ihanaa!!! :)

      Poista
  2. Perusmustikkapiirakka on parasta! Ja täytteeseen voi laittaa mitä tahansa maitotuotetta, mikä uhkaa mennä vanhaksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Nämä muropiirakat onkin kyllä ihan mahtavia jääkaapin- ja pakastimensiivous-piirakoita! ;D

      Poista
  3. Rahkapiirakka on aina hyvää. ;D Siihen sopii niin monet marjat ja hedelmät.

    Martta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muropiirakka on kyllä tosi monipuolinen leivonnainen. Edellispäivänä tein karviais-omenasoseesta rahkapiirakan ja hyvää oli! ;)

      Poista
  4. Meidän pakastimessa on vielä vadelmia vaikka kuinka paljon... jospa tekiskin vadelmapiirakkaa tällä ohjeella . Nams.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kaikki marjat huvenneet... vadelmaa on kaksi rasiaa vielä ja herukoita hiukan. Mansikkaa ja mustikkaa kannetaan jo kaupasta... :O
      Tee ihmeessä! Vadelma sopii tähän myös niin ihanasti! :)

      Poista
  5. Sama juttu täällä, tällaiset perusleivonnaiset jäävät helposti taka-alalle kaiken muun testailun tuoksinassa, vaikka ovatkin herkkua. Kaivoin juuri tässä jokin päivä pakastinta ja huomasin punaherukoita löytyvän vielä vaikka kuinka. Eilen tuli tehtyä vispipuuroa pitkästä aikaa, mutta niistähän saisi myös tällaista ihanaa piirakkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen koittanut oikein ajatuksella tutkia meidän pakastinta, että sais kaikki vanhemmat ainakin käytettyä ennen uutta satoa. Mulla on kaikkia "vaikeita" jäljellä eli karviaisia, raparperia, musta- ja punaherukoita, eli kaikkia happamia ;D Mustikat ja mansikat on aikoja sitten loppuneet... Pitää koittaa tehdä kaikkea noista nyt että saa tilaa ;) Vispipuurokin on ihan mahtavaa punaherukasta!

      Poista
  6. Moi, tein tätä tänään ja tuli muuten tosi helposti hyvää :) mietin vaan tuota rahkan määrää, ite käytin valion maustettua vaniljarahkaa 200g ja huomasin että useimmat perusrahkat on 250g. Jääkaapissa sattui olemaan tuorejuustoa jäänyt niin siitä lisäsin n. 50g täytteeseen. Eihän tuo 50g suuren suuri asia ole mutta tuli vaan mieleen :) kiitos ohjeesta ja varmasti teen toistekkin :) -MillaKrista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi MillaKrista! Tähän voi siis kyllä käyttää ihan mitä vain hapanmaitotuotetta tai vaikka tuorejuustoa! Tähän voi siis huoletta "siivota jääkaapin" ;D Tuo vaniljarahka on aika hyvin makeutettua niin siihen ei tarvitse lainkaan sokeriakaan erikseen. Vaniljatuorejuustokin on ihanaa näissä piirakoissa. Siitä tulee sellainen uunissa paistettavan juustokakun oloinen maku piirakkaan ;D Tälläiset muropiirakat onkin ihania ja helppoja leipoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊