Tarun Taikakakut

lauantai 25. maaliskuuta 2017

Banoffee jälkiruoka (6 hengelle)

Moi!
Tässä vinkkiä nopeaan ja herkulliseen jälkiruokaan! Näihin sain inspiraation Osaavat kädet-blogista. Lasiin siis kasataan kaikkia banoffeen aineksia vuorotellen. Olen joskus tehnyt banoffeen piirakkana/kakkuna, mutta en siitä kauheasti tykännyt. Se oli nimittäin todella makea paukku... Mutta kinuskin määrällä saa säädettyä annoksen makeuden sopivaksi ja näihin laitoinkin vähemmän kinuskia. Perheeni tykkäsi näistä todella paljon! Nämä ovat myös kiva tarjottava yllätysvieraille, kun ainekset on niin yksinkertaiset ja kauniit annokset kasaa todella nopsaan! 😊


Banoffee jälkiruoka 6 hengelle
8 kpl Digestive-keksejä
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
3 pientä banaania
oman maun mukainen määrä kinuskikastiketta tai kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

Murskaa keksit ja jätä sivuun. Pilko banaanit ja jätä sivuun. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kasaa jälkiruoat kauniisiin laseihin laittamalla vuorotellen keksimurskaa, banaanin paloja, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa. Itse laitoin kaksi kerrosta. Koristele lopuksi keksimurskalla, kinuskilla ja sihtaamalla kaakaojauhetta päälle.


Terveisin Taru

11 kommenttia:

  1. Herkulliselta kuulostaa.
    En ole koskaan tehnyt tuota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile joku kerta, teillä saattaa lapset tykätä :) Ja tämä on helppo tehdä!

      Poista
  2. Ihana idea ja todella kauniita nuo annokset ♥ Mä taas tykkään banoffeesta yli kaiken, se ei voi koskaan olla liian makeeta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Jos et ole vielä kokeillut tälläisiä annos-banoffeita niin kokeiles joku kerta! On kyllä näyttävä jälkkäri ;)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tälläiset nopeat herkut on kyllä aina välillä paikallaan ;D

      Poista
  4. Vaikka en tykkää ärtsyn makeasta, tykkään banobbeesta, niin banaaniversiona ja muista siitä tehdyistä muunnoksista. laitan monasta jotain hapanta marjaa (puolukka, karpalo, punaherukka) banaaniversion mukaan. Jälkkäreissä tykkään ehdottomasti enmmän kinuskista mitä kondensoidusta "maitokinuskista", ihan rakenteen ja maun takia. Totta on, jotta isommallekkin määrälle saa helpolla ilman suurempia esivalmisteluja rakennettua tällaisen jälkkärin. Meillä tehtiiin kerran isoihin kesäjuhliin kartonkisiin kannellisiin "mukeihin" tämän tyyppiset jälkkärit. Olivat autossa kylmälaukuissa tarjoiluun asti ja sitten vaan kannet auki jälkkärin aikaan ja nauttimaan... vieläkin hyvmyilyttää herkkunautinto ja se kesäinen iltapäivä ihanassa seurassa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siskoni on tehnyt vadoffeeta eli vadelmasta, mutta se on mulla maistamatta. Haluisin sitä kokeilla itsekin koska luulen että sekin on aika hyvää :) Mäkin tykkään enemmän kunnon kinuskista. Aikoinaan kun tein banoffeen oikein kakkuna niin se oli aivan liian makeaa juurikin sen suuren kondensoidun maitokinuskimäärän takia. Näppärältä kuulostaa tuo teidän jälkkärisysteemi ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)