Tarun Taikakakut

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Pyöreä savulohivoileipäkakku (n.25 henkilölle)

Hei!
Talletan tänne blogiini tämän savukalavoileipäkakun ohjeen jota olen tehnyt jo monta kertaa. Ohje on Pullahiireltä täältä. Kakussa on kaksi täytettä, savukalatäyte ja munavoitäyte. Kakku on todella maukas! 😋

Teko-ohjeeseen lainailin kuvia kinkkuvoileipäkakku-ohjeestani, koska tekotapa on sama kun tehdään pyöreää kakkua.


Savulohivoileipäkakku
(n. 20-25 hlöä) 

2 pkt Ruispaahtoleipää tms

Täyte 1. (3 täyteväliä)
300g savulohta
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g yrttituorejuustoa
200g creme fraishea
tuoretta tilliä
suolaa
valkopippuria

Täyte 2. (1 täyteväli)
2 kypsäksi keitettyä kananmunaa
1 prk (200g) raejuustoa
200g creme fraishea
80g pehmeää voita tai margariinia
tuoretta tilliä
suolaa
valkopippuria

Kostutukseen:
sitruunavettä

Kuorrutukseen:
2 dl laktoositonta kermaa
200g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa

Salaattia valinnan mukaan,
kanamunaa, sitruunaa, limeä, lohta, tomaattia, tilliä, rypäleitä ym...

Vuoraa 26cm kakkuvuoka kelmulla. Jätä ulkopuolelle reilusti ylimääräistä kelmua niin saat käännettyä kelmujen päät lopuksi kakun päälle. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. 
Keitä täytteen 2. kananmunat ja jätä jäähtymään.

Mittaa kulhoon Täytteen 1. tuorejuustot, creme fraishe, pieneksi paloiteltu savukala, silputtu tilli sekä mausteet. Sekoita kunnolla kaikki yhteen.

Täyte 2. Pehmennä voita varovasti mikrossa niin että se olisi noin huoneenlämpöistä. Lisää voin joukkoon silputut kananmunat, tuorejuusto, creme fraishe ja mausteet ja sekoita.


Lado vuoan pohjalle ensimmäinen kerros leipää, leipää menee seitsemän kappaletta, 5 kokonaista ja 2 puoliksi leikattua (katso kuva). Kostuta varovasti sitruunavedellä ja levitä puolet Täyteestä 1. leipien päälle. Laita leipiä uusi 7 kappaleen kerros, kostuta ja levitä päälle Täyte 2. kokonaan. Laita taas leipiä 7 kappaletta ja kostuta. Laita tähän päälle loput Täytteestä 1. Viimeisen täytekerroksen päälle tulee vielä leipäkerros. Kostuta ja käännä ylimääräiset kelmut voileipäkakun päälle tai tarvittaessa lisää hieman kelmua suojaamaan voileipäkakkua. Painele kakku vuokaan tiiviisti. Laita esim. painava reseptikirja painoksi voileipäkakun päälle. Nosta kylmään maustumaan ja vetäytymään yön yli. 


Avaa seuraavana päivänä kelmut voileipäkakun päältä ja aseta tarjoiluastia väärinperin kakun pintaa vasten. Pyöräytä kakku ja lautanen ympäri. Nosta sitten vuoka pois ja poista kaikki kelmut. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle ja halutessasi voit vielä pursottaa kakun reunaan pursotuksia. Koristele kuorrutettu voileipäkakku tuoreella salaatilla, yrteillä, hedelmillä ja vihanneksilla. 


Tässä kuvia vuosien varrella tekemistäni kalavoileipäkakuista.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Tässäpä oli selkeät ohjeet voileipäkakkuun. Onneksi tässä keväällä on paljon juhlia luvassa, sitä voisikin taas pitkästä aikaa tehdä tuollaisen pyöreän version.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein samanlaisen ohjeen aiemmin kinkkukakusta, kun vaihekuvat tulevat välillä tarpeeseen :) (http://taikakakut.blogspot.fi/2014/10/pyorea-kinkkuvoileipakakku-n25.html) Pyöreä voileipäkakku onkin kaunis, eikä lainkaan hankala vaikka joutuu leipien kanssa hieman enemmän askartelemaan ;D

      Poista
  2. Mun pitää tätä ehdottomasti testata. Pullahiiren voileipäkakkuohjeet on kyllä ihan parhaita, enkä usko että tämäkään pettää odotuksia. Se kinkkukakku on niiiiiiin hyvää, enkä enää ole muuta ohjetta testannutkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä Nanne! Tämä on taattua Pullahiiren laatua! Oikein maukasta ja hyvää kakkua! No kinkkukakku onkin aivan omaa luokkaansa, siihen ei kyllästy lainkaan!!! ;D

      Poista
  3. Tämä on niin kaunis ja todella herkulliselta vaikuttava :) Ihan pakko kokeilla kevään juhliin. Kiitos ohjeesta ja selkeistä kuvista, Taru :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja! :) Kokeile ihmeessä, tämä on tosi tykätty kakku! Ole hyvä ♥

      Poista
  4. Lohivoileipäkakku on mun suokkari suolainen. Teen sitä aina kaikkiin juhliin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä se on ollut se kinkku, mutta tämä ei yhtään silti häviä kinkkukakulle! Aivan ihanaa herkkua tämä on! ;D

      Poista
  5. Kiitos hyvästä ohjeesta! Kakku on juuri tekeytymässä jääkaapissa huomista äitienpäivää varten ja ainakin täytteet oli super hyviä, joten eiköhän koko kakku ole myös. Kiva vinkki myös tämä pyöreä muoto, aiemmin olen tehnyt vain neliskanttisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tosi kiva kun laitoit kommenttia 😊 Nämä pyöreät onkin kivoja ja tämä kalakakku on älyttömän maukasta. Toivottavasti maistuu teillekin 😃

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊