Tarun Taikakakut

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Mariannejäätelö / Piparminttujäätelö

Moi!
Tälläistä jäätelöä tein pari viikkoa sitten. Tässä maistui marianne hyvin ja piparminttu-esanssi oli oiva lisä. Ei ollut kuitenkaan ihan omaa lempparia, mutta muut tykkäsivät kovasti. Ainoa miinus tulee pienestä rasvaisuuden tunteesta suussa. Muuten oli raikasta jäätelöä joka maistui kunnolla mariannelta. Rouhekin pysyi ihanan rapsakkana jäätelössä!


Mariannejäätelö / Piparminttujäätelö
6 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
(½ dl glukoosisiirappia)
1-2 tl vaniljaa myllystä
1 pss (150 g) Marianne-rouhetta
2 tl piparminttu-esanssia

Mittaa kerma, kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja vanilja kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää lopuksi Marianne-rouhe ja piparminttu-esanssi ja sekoita. Kaada noin 2 litran vetoiseen astiaan. Pakasta vähintään 8 tunnin ajan.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Mariannejäde on kyllä ihan älyttömän hyvää. Täytyypä testata sun reseptiä. En oo meinaan ikinä tehnyt jödereseptiä,jossa käytetään kondensoitua maitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä maistoin sitä kaupan Mariannepuikkoa ja se oli ainakin sairaan hyvää! Kondensoitu maito antaa jäätelölle pehmoisen koostumuksen eikä glukoosisiirappiakaan välttämättä tarvita. Jos kondensoidun maidon käyttää jäätelöön kinuskina, se vasta tekee jäätelöstä älyttömän pehmeää! Mä olen aivan rakastunut itsetehtyyn Daim-jäätelöön jossa maito laitetaan kinuskina joukkoon! Nytkin on pakkasessa uudella twistillä tehty Daim-jäätelö ;D Joskus itsetehtyyn jäätelöön tulee sellainen rasvaisuuden tuntu suuhun ja siitä en tykkää... mutta tuohon kinuskijäätelöön sitä ei tule.

      Poista
  2. Ääh ,mä en VIELÄKÄÄN ole saanut tälle kesälle yhtä ainoaa jätskiannosta tehtyä... :/ Tää versio maistuis kyllä miehelle. Pitäisköhän oikein ottaa itseään niskasta kiinni ja tehä jätskiä ensi viikolla hääpäivän kunniaksi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetehdyn jäätelön tekee aikas äkkiä, mutta kun on pieniä lapsia niin välillä sitä pientäkään hetkeä ei ole... Mutta kyllä sä varmaan kerkeät jossain vaiheessa kokeilemaan jotain jätelöä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊