Tarun Taikakakut

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Minni Hiiri-täytekakku mansikoilla ja mascarponevaahdolla

Hei!
Yksi kummitytöistäni, veljeni tytär, täytti heinäkuun alussa 2-vuotta ja tälläisen kakun hänelle tein. Tytön äidin toiveiden mukaan tehtiin Minni Hiiri-täytekakku ruusupursotuksilla. Tein kakun kanssa myös pieniä herkkuja jotka päivitän myöhemmin. Kakusta tuli aika suloinen ja tyttömäinen :) Onnea vielä rakkaalle kummitytölle! ♥


Kakkuun tein 8 munan sokerikakkutaikinan jonka jaoin kolmeen vuokaan, yhteen 26cm ja kahteen 12cm vuokaan. Eli kakku on tehty 6 munan kakusta ja kahdesta yhden munan kakusta. Pohjat kostutin vaniljalla maustetulla maidolla. Kakkua kasatessa koversin veitsellä "korvista" hieman kakkua pois, että sain ne painettua Minni Hiiren päätä vasten kunnolla.

Välissä oli mansikkahilloa (500g) ja mansikoita paloina (3 litraa) ja mascarponevaahtoa (ohjeesta poiketen laitoin täytteeseen 6 dl kermaa, että sain täytteen riittämään myös korviin). Kakun makumaailma oli haettu mun tekemästä mansikka-mascarponetortusta jonka ohje löytyy täältä.

Pursotuksiin meni paljon kermaa, oliskohan ollut jotain 8dl. Kerman värjäsin pastavärillä vaaleanpunaiseksi. Pienellä tähtityllalla tein pintaan ruusupursotuksen. Rusetin tein sokerimassasta.

Alla vaihekuvia kakun teosta. Terveisin Taru

10 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊