Tarun Taikakakut

torstai 31. joulukuuta 2015

Kardemummakahvikakku (1-1½l ja laskettu myös 2l vuokaan)

Hei!
Jouluaatoksi tein siskon luo Pullahiiren ohjeella kardemummakahvikakun. Kakun yksinkertaisen ulkonäön ei kannata antaa hämätä, kakku on nimittäin aivan mahtavan makuista! Kakku on kostea ja mehevä, kunhan muistaa tarjota sen huoneenlämpöisenä. Jääkaapissa kakku menee kovaksi, koska kakku on tosi rasvainen. Kiitos Tarulle ihanasta ohjeesta, kakku oli todella hyvää ja teen sitä varmasti vielä uudestaan ja suosittelen muitakin kokeilemaan! :)

Kiitokset kaikille kuluneesta vuodesta ja
hirmuisesti onnea uuteen vuoteen 2016! ♥


Kardemummakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa 
3 ½ dl vehnäjauhoja 
1 ½ tl leivinjauhetta (laitoin 1tl*) 
3 tl vaniljasokeria 
1 ½ tl kardemummaa 
1 dl huoneenlämpöistä maitoa/kermaa 

Koristeluun esim. tomusokeria 

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen huoneenlämpöisen maidon tai kerman kanssa. Sekoita taikina ja lusikoi se voideltuun (tarvittaessa myös leivitettyyn) noin 1-1½l vetoiseen vuokaan (minä teen 1½l vuokaan, tulee ihan täydellisen kokoinen kakku). Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluastialle. Koristele vesi-tomusokeriseoksella tai kevyellä tomusokerihunnulla.

*Tein kakun kaksi kertaa ja mulla kävi niin, että ensimmäinen kakku tuli yli 1 litran vuoasta. Halusin kuitenkin tehdä juuri tälläisen pienen kakun niin päädyin sitten vähentämään taikinasta leivinjauhetta enkä siis vaihtanut vuokaa isommaksi. Tämä ratkaisu toimi hyvin ja toinen kakku pysyikin hyvin vuoan sisällä :)


Tein kakkuun vielä superpaksulla pikeerillä kunnon kinokset ja koristeeksi laitoin vaaleita piparkakkuja ja nonparelleja. Voitte kurkata siskoni blogista meidän jouluaaton herkkukuvia! ;)

Kardemummakakku 2 litran vuokaan tai kahteen pieneen 1 litran vuokaan:
250 g voita
2½ dl sokeria
4 kananmunaa 
4 ½ dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
4 tl vaniljasokeria 
2 tl kardemummaa 
1¼ dl huoneenlämpöistä maitoa/kermaa 

Koristeluun esim. tomusokeria 

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen huoneenlämpöisen maidon tai kerman kanssa. Sekoita taikina ja lusikoi se voideltuun (tarvittaessa myös leivitettyyn) vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluastialle. Koristele vesi-tomusokeriseoksella tai kevyellä tomusokerihunnulla.

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Tämä kakku jää ehdottomasti meidän kahvipöydän tarjoiluihin pysyvästi tai ainakin joka joulu tilaan sen sulta! Varo vaan!! ;) kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaa vaan, mielelläni teen! ;D Kyllä mäkin tähän tykästyin niin, että varmasti tulee tehtyä monesti!

      Poista
  2. Yksinkertainen ohje. Voisi joskus kokeilla.. Onnekasta ja herkullista uutta vuotta Taru! :)

    VastaaPoista
  3. Oikein hyvää ja herkullista uutta vuotta, toivotaan että se on täynnä mukavia yllätyksiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊