Moi!
Äiti teki yksi päivä niin ihanan herkkutattipiirakan, että olihan sitä kotonakin tehtävä! :) Muuten pysyin äidin ohjeessa, mutta sieniä laitoin vaan enemmän. Mulla oli tässä kuivattuja herkkutatteja jotka liotin pehmeiksi ja karvalaukkuja jotka olin ryöpännyt pakkaseen. Yhteensä mulla oli sieniä noin 5 dl. Suolakurkusta saa pehmeän makuiseen täytteeseen yllätyksiä. Tämä piirakka oli kyllä aivan ihanaa!
Metsäsienipiirakka:
Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
vajaa ½ tl suolaa
3 rkl kermaa*
Täyte:
1 sipuli
4-5 dl metsäsieniä
1 kokonainen suola- tai herkkukurkku
valkopippuria
suolaa
Päälle:
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
*loput kermat 2dl purkista
Nypi voi, jauhot ja suola ja lisää lopuksi 3 rkl kermaa. Painele noin 26cm vuoan pohjalle jauhotetuin sormin. Paista pannulla sipuli ja (esikäsitellyt) sienet ja mausta ne valkopippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi kuutioitu suola- tai herkkukurkku. Ripottele pohjan päälle puolet juustoraasteesta ja sitten sienitäyte. Yhdistä loput kermat ja muna keskenään. Ripottele loput juustoraasteet sienitäytteen päälle ja kaada päälle muna-kermaseos. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Terveisin Taru
Varmasti aivan IHANAA
VastaaPoistaOli kyllä mahdottoman herkullista ;)
PoistaTää oli hyvää! Vaikka en ees tykkää sienistä :D
VastaaPoistaKiva, että tykkäsit! Nyt et voi sitten enää sanoa ettet tykkää sienistä ;D
PoistaHyvältä näyttää, mutta sienet on sellaisia joita en vaan oo oppinu koskaan syömään.. :)
VastaaPoistaKiitos Raisa! Aikuisena oppii kummasti tykkäämään erilaisista ruoista ym, vaikkei kaikesta niin tarvitsisi edes tykätä ;) Mä olen itse silti aina rakastanut sieniä, lapsesta asti!
PoistaTämä oli niiiin hyvää! Harmittaa, että en saanut sieniä tänä vuonna yhtään pakkaseen... ja nuokin karvalaukut jotka sain, tuli tähän piirakkaan käytettyä! ;)
VastaaPoista