Tarun Taikakakut

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Arabialainen maustekakku (kuorrutettu)

Tervehdys!
Tein ennen joulua ekaa kertaa arabialaista maustekakkua. Kiinnostuin kakusta tietysti kuorrutteen herkullisen ulkonäön takia ;) Ohjeen otin Mimmiltä, mutta kirjoitin ohjeen kuitenkin lähes kokonaan uudelleen sen mukaan miten päädyin itse kakun tekemään. Kuorrutteen ainesmäärät meni mulla myöskin vähän eritavalla. Kakun maku oli ensin pienoinen pettymys, kun sitä piti heti tuoreeltaan mennä maistamaan... Kolmantena päivänä onneksi maistoin kakkua uudelleen ja kyllä se olikin todella hyvää! Aivan ihanan maukasta! :D 


Arabialainen maustekakku 
2 l vuoka

200 g voita
250 g sokeria
3 isoa munaa
2 dl kermamaitoa 
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa 
½ tl leivinjauhetta 
½ tl suolaa 
1 tl kanelia 
½ tl muskottia 
3 rkl tummaa kaakaota 
1 tl vaniljasokeria 
1 dl jauhettuja/rouhittuja manteleita 

Arabialaisen maustekakun kuorrutus:
50 g voita 
noin 5 dl tomusokeria 
3 rkl tummaa kaakaojauhetta 
1 tl kanelia 
noin 5 rkl kuumaa kahvia 

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten aina kunnolla ennen seuraavan lisäämistä. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan 1/3 kuivista aineista ja sitten 1/3 kermamaidosta ja sitten taas 1/3 kuivista aineista jne. 

Voitele ja jauhota 2 litran vetoinen kahvikakkuvuoka ja kaada taikina sinne. Paista kakkua n.160-170 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä n. 5 min ja kumoa kakku sitten jäähtymään. 

Kun kakku on jäähtynyt, tee kuorrutus. Vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi, niin että kuorrutus on lastalla/veitsellä helposti levitettävää kakun pinnalle. Jos kuorrutus on liian kovaa, lisää kahvia, että saat siitä pehmeästi levittyvää ja sama toistapäin. 

Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Oih, miten monesti sitä pettyykään ensimakuun...minulla ainakin on tuttu juttu tuo, että odotukset on paljon suuremmat, mitä kakut on heti tuoreeltaan...mutta mutta...malttakaamme Taru odottaa otollista hetkeä...;D Miten minusta tuntuu, että melkein kaikki kakut ovat parhaimmillaan vasta muutaman päivän päästä. Itsekin taisin maistaa tämän joulun arabialaista vasta kolmantena päivänä (koska vein ne tuliaisiksi, muutenhan olisin maistanut heti!) ja silloin se oli todella hyvää. Voi meitä herkkusuita! :) Mukavaa Uudenvuoden aattoa ja onnellista Uutta Vuotta teidän perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se odottaminen on niin vaikeeta! ;D Kahvikakut ja täytekakut ovat kyllä sitä sorttia, että niiden on kyllä parasta antaa tekeytyä pari päivää. Maut ja kosteus tasaantuu sopivaksi. Mutta jos mahdollisuus on niin kyllähän sitä aina palan maistaa vaikka ei niin tekeytynyttä oliskaan ;D Hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle Leena ja perheellesi ♥

      Poista
  2. Arabialainen kuuluu kyllä jouluun, vaikka maistuu muulloinkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kyllä oli! Teen viimeistään ensi jouluna uudestaan! :)

      Poista
  3. Nams.
    Oikein Ihanaa Ja Kakkurikasta Uutta Vuotta Sinulle

    VastaaPoista
  4. Jotkut kakut vaativat muutaman päivän maustumisen :) Hyvä että maistoit vielä uudelleen! Herkullista Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, mutta ihmeellisesti sitä ei ikinä opi. Onneksi jo tietää, että kannattaa maistaa myöhemmin uudestaan :) Hyvää uutta vuotta teille! ♥

      Poista
  5. Näyttää erittäin hyvältä! :) Tämä kuuluu ehdottomasti omiin joulun ajan suosikkivuokakkuihini (tosin ei se väärin ole leipoa muulloinkin). Parasta tässä on kyllä tuo kuorrute, joka on muuten hyvää ilman kaakaojauhettakin. :) Hyvää ja maistuvaa uuttavuotta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuorrute oli kyllä erityisen hyvä, samanlainen kuin masaliisassa eli siis mokkapaloissa :) Hyvää uutta vuotta sinnekin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)