Moi!
Tälläisen herkun tein meille uuden vuoden herkkupöytään. Halusin tehdä jotain raikasta ja sellainen tämä olikin! Ihanan marjaisa ja herkullinen kakku. Kakku oli melko lempeän makuinen ja jos haluaa niin marjaa voi laittaa enemmänkin. Tai täytteeseen voi upottaa kokonaisia vadelmia raikkaiksi sattumiksi. Koristeeksi laitoin pakkasesta punaherukan terttuja, pensasmustikoita ja vadelmia.
Punaisten marjojen juustokakku 20cm
Pohja:
200 g Domino-keksejä
40 g voita
Täyte:
2 dl kermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
1 prk (200g) Valion makea mansikkarahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkaa
1 dl vadelmaa
1 dl punaherukoita
6 liivatelehteä
2 rkl vettä
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.
Tee täyte. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu mascarpone ja sitten mansikkarahka. Lisää soseutetut marjat. Sosetta pitäisi olla 3 dl yhteensä. (otin marjat kokonaisina pakkasesta, sulatin ja soseutin ne sauvasekoittimella) Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
Terveisin Taru
Nam, näyttääkin kyllä tosi raikkaalta! :)
VastaaPoistaKiitos Raisa, tämä oli hyvää ja mukavaa vaihtelua joulun suklaaähkyyn ja mausteisiin leivonnaisiin :)
PoistaVoi ihanuus, saisipa palasen! :P
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos Roosa, laitan kakkufaksilla yhden palan tulemaan! ;D
PoistaNäyttääpä hyvältä! Miten siemenet... huomaako niitä täytteessä? Ajattelin vaan, että jos vadelmista ja herukoista tekisi pyreen...
VastaaPoistaKiitos Kirsi! Siemenet ei häirinneet yhtään! Kysyin varmuudeksi vielä mieheltäkin niin hän sanoi ettei edes huomannut mitään siemeniä! :D Mutta jos itseä mietityttää nuo siemenet niin voihan marjasoseen paseerata. Ja kannattaa muistaa, että hyydyttämätön täyte tuntuu suussa aivan erilaiselta kuin hyydytetty :)
PoistaTaidanpa kokeilla ensiksi siemenien kera... pääsee helpommallakin ;)
PoistaKokeile vaan! :D
PoistaIhanan raikas ja kesäinen. :) Olisi täysin makuuni tämä. Itse tein Baileys-hyydykekakkua uudeksi vuodeksi, sekin kyllä hyvää ;).
VastaaPoistaSitä tämä olikin! Oikein kesää tuli ikävä :D Voi tuota Baileys-kakkua en olekaan moneen vuoteen tehnyt! Se on kyllä kanssa niin ihanaa! Täytyypä joku kerta tehdä, kun ohjettakaan ei blogista löydy! :) Ootko koskaan kokeillut Irish coffee-juustokakkua, se on näistä alkoholia sisältävistä kakuista yksiä parhaimpia!
Poistahttp://taikakakut.blogspot.fi/2014/11/irish-coffee-cheesecake-24cm.html
Oho, täytyypä kokeilla tuota. Vaikuttaa hyvältä. :p Aivan saman värinen, kuin Baileys-kakkuni. :D Oletko käyttänyt mitä viskiä tuossa? Niitä kun on niin monen moista.
VastaaPoistaTuo on aivan sairaan hyvää! Suosittelen kyllä kokeilemaan! ;) Mulla on ollut Ballantine's viskiä. Sisko on tehnyt tätä usein, mutta hänen käyttämää viskiä en muista.
PoistaKylläpä on herkun näköinen, olen itse ihan hullaantunut marjojen ja hedelmien käyttöön koristelussa, jotenkin se tulee niin nopeasti ja näyttää silti ihan parhaalta.
VastaaPoistaKiitos Sarppu! :) Marjat ovat aivan parhaita koristelussa! Noita pensasmustikoitakin oikein hamstrasin kesällä juuri koristeluja varten, vaikka muksut syö noita ihan karkkinakin ;D
PoistaOih, aivan ihana kakku! Olet mestari, Taru! :) Ihanasti tuo marjojen mehu valuu.. haluaisin maistaa, mutta kuolaan täällä leipäkuukauden ajan muiden herkkuja. Vaan jospa saisimme vieraita, niin saisin itsekin luvan jotain herkkua tehdä ja syödä. :P
VastaaPoistaKiitos Leena! :D Joulun suklaan syömisestä tuli tarvetta raikkaammalle herkulle. Mulla oli hirveä himo johonkin marjaisaan ja tässä tulos. Sun täytyy tämän leipäkuukauden aikana kutsua edes yksi vieras niin pääset leipomaan ;)
PoistaKaunis ja herkullisen kuuloinen kakku... jälleen kerran. Marjaisat ja raikkaat herkut kuuluvat ehdottomasti omiin suosikkeihin. Kesällä pitää tosiaan aina varautua talven varalle ahtamalla pakastimeen paljon marjoja, jotta niitä voi sieltä ottaa tarpeen mukaan leivonnaisia varten. Otin tänään juuri pakastimesta koristelutarkoituksiin herukanlehtiä, jotka pakastettuna näyttää lähes juuripoimituilta. Kesä talven keskelle :)
VastaaPoistaKiitos paljon Raili! :) Mä pakastan tosi paljon marjoja syksyllä! Kun leipoo paljon ja on pieniä lapsia niin marjoja kuluu tosi paljon. Olen myös pikkuhiljaa lisännyt omia pensaita niin saa nämä herkut poimia omasta pihasta ilmaiseksi :) Herukanlehtiä täytyykin ensi syksynä pakastaa! Kiitos vinkistä! ;D
PoistaKivan näköinen, kun keksipohja on vedetty reunoille asti. Koristelu on myös erittäin upea! Pitäisi älytä itsekin pakastaa punaherukoita terttuineen. Ehkä ensi syksynä sitten... :)
VastaaPoistaKiitos Jack! :) Joo pakasta vaan terttuja, ovat tosi kivoja koristeita! Ja mä koitan Railin vinkistä muistaa pakastaa niitä herukanlehtiäkin! ;D
PoistaNiin herkullisen ja kauniin näköinen kakku jälleen Taru! <3 Olisin enemmän kuin mielelläni maistanut tästä palasen :P Nuo marjat ovat aina vain niin kauniita koristeita :)
VastaaPoistaKiitos Suklaapossu! :) Marjat jaksavat kyllä aina ihastuttaa kauneudellaan ja nyt muistin palastaa noita terttujakin! Mutta miksi nyt vasta kuulin, että lehtiäkin voi pakastaa??? ;D Niitä pakastetaan sitten ensi syksynä!
Poista