Moi!
Innostuin viime vuonna kokeilemaan suolaisia joulutorttuja. Olivatkin niin mahtavia, että tein niitä nytkin iltapalaksi joulupyhille. Täytteen tein tällä kertaa eritavalla ja siitä tulikin todella maukas. Tähän voisi käyttää myös kinkun loput!
Kinkkutäytteiset joulutortut 20 kpl
10 kpl torttutaikinalevyjä
voiteluun kananmuna
Täyte:
200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 dl juustoraastetta
1 dl paahdettua sipulia
150 g savukinkkusuikaleita
suolakurkkua pieninä paloina
2 rkl ruohosipulia
pippuria
Anna taikinan sulaa paketin ohjeen mukaan ja taittele siitä sitten torttuja. Voitele tortut ennen täytettä. Pilko ja sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita täytettä jokaiseen torttuun reilu ruokalusikallinen. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Terveisin Taru
Taidanpa käydä hakemassa torttutaikinaa ja leipasta näitä :)
VastaaPoistaTeeppä se! Ovat hirmu hyviä! ;)
PoistaHyvä kun muistutit näistä! ;) Itsekin kokeilin suolaisia torttuja parisen vuotta sitten, mutta jostain kumman syystä ne unohtuivat samantein, vaikka tykästyin niihin kovin. Nämä sinun ovat niin kauniin mallisiakin. Ovat kyllä ihanan helppoja ja maukkaita :) Paahdettu sipuli kuullostaa tosi herkulliselta lisältä :P
VastaaPoistaMullakin meni vuosi, että muistin tehdä näitä uudestaan! Ihan hauskan näköisiä nuo on, ihan kuin pöllöjä! :D Paahdetusta sipulista tulee ihana aromi näihin!
PoistaSuolainen versio olisi kyllä hyvää... Jos kyllä makeatkin versiot maistuu.. :)
VastaaPoistaSama täällä, molemmat käy! Kunhan luumua ei mene sinne laittamaan! ;P
PoistaNäitä täytyy tehdä, kuulostaa niin hyviltä! :)
VastaaPoistaNämä menis uuden vuoden tarjoiluissakin läpi kuin väärä raha! Tee ihmeessä! ;D
PoistaNäyttävät kyllä hyviltä! Voisikin testata!
VastaaPoistaKiitos Tita, testaa vaan! :)
PoistaHei, onko nämä tarkoitus tarjoilla kylmänä vai lämmitettynä?
VastaaPoistaHei! Mun mielestä nämä on kylminä kamalia, kun ovat kuitenkin voitaikinaa ja rasvaisia. Itse olen lämmittänyt. Voisi nämä tarjoilla huoneenlämpöisinäkin.
Poista