Tarun Taikakakut

torstai 2. huhtikuuta 2015

Persikkamurupiirakka ja itsetehty vaniljakastike

Moikka!
Tein yksi päivä tälläisen persikkamurupiirakan, taas Kakkutaikurin ihanalla ohjeella. Olen tehnyt ohjeella aiemminkin piirakkaa mm. mustikasta. Kastikkeen ohje on oma (munaton) sävellykseni :) Tämä on tosi hyvää! Vinkki: jääkaappikylmää piirakkaa kannattaa lämmittää hetken mikrossa niin siitä tulee ihanan pehmoista ja kastiketta sitten kunnon loraus päälle ;D




                (Munaton) Vaniljakastike: 0,5 litran kannuun
4 dl kermaa
2 dl maitoa
3 rkl sokeria
2½ rkl maizenaa 
1 vaniljatanko 

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi veitsellä sisältä siemenet. Mittaa kattilaan kerma, maito, halkaistu vaniljatanko ja sen siemenet, sokeri ja maizena. Sekoita seosta kunnolla vispilällä jotta maizena liukenee nesteeseen. Keitä pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen kunnes kastikkeen koostumus on hieman paksuuntunut ja ota kattila pois levyltä. Jäähdytä kastike jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua. Kastike paksuuntuu kylmetessään. Muista poistaa vaniljatangon puolikkaat kastikkeesta!
Anna kastikkeen kylmetä kunnolla ennen tarjoilua!

Voit tehdä kastikkeen myös vaniljasokerista. Jätä vaniljatanko ja sokeri ohjeesta pois ja laita tilalle 3 ruokalusikallista vaniljasokeria. Hyvää tulee myös näin!

Piirakka:
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria 
1 dl maitoa 

1 prk persikoita

Sulata voi. Mittaa astiaan sokeri ja jauhot ja sekoita ne voisulaan niin että seoksesta tulee murumainen. Ota noin reilu desilitra seoksesta syrjään. Se lisätään piirakan päälle ennen paistoa. Lisää loppuun seokseen, leivinjauhe, vaniljasokeri, muna ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan, lisää päälle viipaloitu persikka ja lopuksi alussa erottamasi muruseos. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. 

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Kevät se on, kun persikkapiirakoita ilmestyy vähän joka blogiin.. :) Tein itsekin tänään persikkarahkapiirakkaa.. Piirakka on vielä jäähtymässä joten en ole päässyt vielä maistamaan, mutta rakenne oli ihan erilainen kuin mitä havittelin.. Onpa hyvä syy leipoa vielä toinenkin persikkapiirakka! :) Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Joo noita persikkaleivonnaisia on ollut joka paikka täynnä! :D Persikkarahkapiirakka on mulla vielä tekemättä ja kotiväki onkin sitä jo monesti pyytänyt... taitaa mennä pääsiäisen yli ennenkuin sen kerkeän tekemään ;) Hyvää pääsiästä myös sinulle ja perheellesi! Ja kiitos vielä viimeisestä :)

      Poista
  2. Hyvää pääsiäistä sulle Taru!♥ Tykkään persikoista kovasti ja tällaiseen murupiirakkaan ne sopivat varmasti hyvin.☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija ♥ Persikka on hieman mieto, mutta ihanaa piirakkaa oli. Ja kastikehan tämän kruunaa :)

      Poista
  3. Ihanan näköinen :) Mä olen leiponut aika vähän persikkajuttuja, mutta viime Pääsiäisenä kokeilin persikka-rahkapiirakkaa (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/04/persikka-rahkapiirakka.html). Oli tooosi hyvää, nams! Vanilja ja rahka sopivat tosi kivasti yhteen persikan kanssa. Mukavaa Pääsiäistä Taru ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mun piti rahkapiirakka/kakku tehdä, mutta nyt on tilaustyöt vieneet kaiken ylimääräisen ajan. Ostin aineksetkin valmiiksi :) Sun piirakka näytti kyllä herkulta! Hyvää pääsiäistä myös sinulle ja perheellesi ♥

      Poista
  4. Minkähän kokoiseen vuokaan tämä piirakka on tehty? Ihanan keväiseltä ja helpolta näyttävä herkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiskohan tällänen peruspiirakkavuoka 24cm. Kiitos paljon! Tämä on ihanaa piirakkaa. Vinkkinä vielä, että jääkaappikylmää piirakkaa kannattaa lämmittää hetki niin siitä tulee taas ihanan pehmeää ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊