Tarun Taikakakut

torstai 30. huhtikuuta 2015

Perinteinen sima

Moi!
Olen monena vappuna tehnyt vadelmasimaa, mutta tänä vuonna päädyin perinteiseen. Ohje on Dansukkerin ja löytyy fariinisokeripussin kyljestä ja Dansukkerin sivuilta täältä.

Mukavaa vappua teille kaikille!





Sima:
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala) 
sokeria, rusinoita 

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. 

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. 

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. 

Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää vappua sinullekin! :)

      Poista
  2. Jonkinmoinen versio tavissimasta meilläkin tehtiin.... ja kanelikierremunkkeja. Ihanaa vapun aikaa teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän viime tipassa tuli sima tehtyä. Annoin sitten olla huoneenlämmössä pari päivää, niin saatiin siihen valmistumiseen vauhtia ;) Kiitos, mukavaa vappua teillekin! :)

      Poista
  3. Itse tehty (lue äidin tekemä) sima on niin parasta... Nam! Hyvää vappua!

    VastaaPoista
  4. Vadelmasimakin vaikutti hyvältä. Hauskaa vappuviikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmasima on tosi hyvää! Kiitos samoin Raisa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)