Moi!
Olen monena vappuna tehnyt vadelmasimaa, mutta tänä vuonna päädyin perinteiseen. Ohje on Dansukkerin ja löytyy fariinisokeripussin kyljestä ja Dansukkerin sivuilta täältä.
♥ Mukavaa vappua teille kaikille! ♥
Sima:
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Terveisin Taru
Hyvää Vappua!
VastaaPoistaKiitos ja hyvää vappua sinullekin! :)
PoistaJonkinmoinen versio tavissimasta meilläkin tehtiin.... ja kanelikierremunkkeja. Ihanaa vapun aikaa teille kaikille.
VastaaPoistaVähän viime tipassa tuli sima tehtyä. Annoin sitten olla huoneenlämmössä pari päivää, niin saatiin siihen valmistumiseen vauhtia ;) Kiitos, mukavaa vappua teillekin! :)
PoistaIhanaa Vappua Sinulle.
VastaaPoistaKiitos samoin sinulle :)
PoistaItse tehty (lue äidin tekemä) sima on niin parasta... Nam! Hyvää vappua!
VastaaPoistaKyllä! :D Kiitos samoin Maiju ♥
PoistaVadelmasimakin vaikutti hyvältä. Hauskaa vappuviikonloppua! :)
VastaaPoistaVadelmasima on tosi hyvää! Kiitos samoin Raisa :)
Poista