Tarun Taikakakut

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Raparperipiirakka vaniljajogurtilla (pellillinen)

Moiks!
Mulla oli viime viikonloppuna pakastimen sulatus- ja siivousurakka ja olen yrittänyt keksiä käyttökohteita raparperille. Tein tälläisen piirakan, tällä äitini ohjeella. Ohje on yksi blogini suosituimpia ohjeita, eikä turhaan! Pohja on ihanan pehmeä ja paksu ja päälliset on muokattavissa helposti omien mieltymysten mukaan. Kokeilkaa ihmeessä, tosi hyvää piirakkaa on! :)


Kuvista näkyy piirakan ihana koostumus! :)


Raparperipiirakka:
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 dl juoksevaa margariinia tai 200g sulatettua voita tai margariinia
7½ dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta

½ litraa raparperin paloja

Vatkaa munat ja sokeri oikein hyväksi vaahdoksi, tähän menee 5-10 minuuttia. Sulata rasva ja lisää lopuksi siihen maito ja kerma. (Jos käytät juoksevaa rasvaa voit lisätä sen vaahtoon ensimmäisenä) Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivia aineita ja nesteitä vuorotellen muna-sokerivaahtoon hitaimmalla nopeudella vatkaten. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. 
Käytä syvää peltiä, piirakka on paksu! 
Laita päälle raparperit ja jogurttipäällinen.

Jogurttipäällinen:
4-5 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
½-1 dl sokeria
½ tl vaniljaa myllystä
1 rkl vaniljasokeria

Ainekset sekoitetaan keskenään ja lusikoidaan piirakan päälle.
Paista piirakkaa keskitasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä on sellaista parempaa "perushyvää" :D

      Poista
  2. Menee kokeiltavien listalle! Raparperikautta odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Raparperi sopii tähän piirakkaan tosi hyvin :)

      Poista
  3. Oi, kuulostaa herkulliselta.. Raparperisatoa odotellessa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä odotan jo ihan villinä koko kesää ja kaikkia ihania satoja! Pakastin odottaa puhtaana ja (melkein) tyhjänä uusia asukkaita ;D

      Poista
  4. Täällä alkaa sama urakka. Muutama raparperipussikin taitaa olla, joten kiitos ideasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ;D Kinuskikissalla on ihana raparperijuustokakun ohje, sitä on varmaan vielä tehtävä!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)