Tarun Taikakakut

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Maukas ja muhkea jauhelihapitsa (pellillinen)

Moikka!
Tykkään yleensä ohuista pitsapohjista ja paksuista, jos ne on tehty hiivalla ja ovat kunnolla pehmoisia. Tällä ohjeella saa aivan ihanan pehmoisen ja paksun pohjan. Teen kastikkeen aina "hatusta", mutta kirjoitin tuohon alemmas ohjeenkin. Pitsan maku piilee juuri itse tehdyssä kastikkeessa, eikä täytteitä tarvitse aina olla montaa sorttia. Ihanan yksinkertaista herkkua! :)


Maukas ja muhkea jauhelihapitsa (pellillinen)

Rukiinen pitsapohja:
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa (kuivahiivaa 1 pussi)
1 tl suolaa
4 rkl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Tee sinä aikana kastike ja paista jauheliha.

Kastike:
2 dl tomaattimurskaa
½ dl vettä
muutama lehti tuoretta basilikaa
2 rkl fariinisokeria
½ tl suolaa
yksi kynnetön valkosipuli
1 tl pitsamaustetta
1 tl timjamia

Keitä aineksia hetki kasaan, näin maut heräävät. Soseuta kastike halutessasi sileäksi.
Kaikki ainesten määrät ovat arvioita! Voit halutessasi muokkailla aineksia itsellesi sopivaksi.

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 kynnetön valkosipuli
suolaa
mustaa pippuria
paprikajauhetta

paljon juustoraastetta

Paista jauheliha ja sipulit pannulla ja mausta ne.

Painele pitsataikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä pohjan päälle kastike ja sitten 2/3 juustoraasteesta. Laita sitten jauheliha ja viimeiseksi loppu juustoraaste.
Paista 250 asteessa 10 minuuttia.
Nauti.

Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Voi, ÄH! Tuli nälkä :P Onneksi meilläkin on tänään "pizzaperjantai" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista :)

      Poista
  2. Ihanan muhkealta näyttää.. Liian harvoin tulee pitsaa tehtyä, niin hyvää kuin se onkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mullakin on aika ajoin sellainen fiilis etten jaksa muka pitsaa tehdä vaikka se kuitenkin on melko vaivatonta ;D

      Poista
  3. Just eikä melkein meidän makuun, herkulliselta näyttää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Tämä pohjaohje onkin alunperin muokattu sun blogista löytyvästä ohjeesta, että kiitokset vaan sulle ;D

      Poista
  4. Tällaista kotipitsaa teen usein! Ja vielä ketsupilla useinmiten! :) Tässä kohtaa kotoisuus voittaa! Herkulta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi maukasta! Tälläisiä paksupohjaisia pitsoja on kiva tehdä ihan ruoaksikin, kun ovat niin täyttäviä :)

      Poista
  5. Totta....ei aina tartte olla montaakaan täytettä, kun maku vaan on kohillaan. Rukiisen pohjan voisin minäkin tehdä ensi kerralla. Nyt viimeksi tein ihan sämpylätaikinasta taasen pitsan ja piirakan välimuotoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile tuota rukiista pohjaa ihmeessä. Se on aivan yhtä pehmeä kuin vaalea pohjakin! Sämpylätaikinasta en ole koskaan tehnyt pitsaa, mutta se kuulostaa kyllä hyvältä :)

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta! Tein tänään lapsille välipalaksi tätä pizzaa ja pellillinen pizzaa oli kadonnut parempiin suihin alta aikayksikön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tosi kiva kuulla, että ohjeesta on ollut teille iloa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)