Tarun Taikakakut

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Mustikkakuppikakut mustikkatuorejuustokreemillä

Moi!
Tein kahvipöytään tälläisiä oikein mustikkaisia kuppikakkuja. Ohje löytyi Celebration Treats 4U-blogin Raililta täältä (kopion ohjeen suoraan häneltä tuonne alemmas). Kuorrutteen ohje on minun oma. Kuppikakut olivat mukavan pehmoisia, mutta jätin ohjeesta sitruunan pois ja tämän takia jäivät hieman mauttomiksi. Onneksi tuossa mustikkakreemissä on paljon makua niin se korjasi asian :)



Blueberry dream cupcakes 

(12 isoa tai n. 15 pienempää cupcakea)


3 kananmunaa
2,5 dl (jätä hiukan vajaaksi tuo 1/2 dl) sokeria
0,5 dl öljyä
0,5 dl maitoa TAI kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja-aromia
1/2 sitruunankuori raastettuna
3 rkl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,5 dl mustikoita

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen, kiertoilma 160-asteeseen.

Mittaa kulhoon munat, sokeri, öljy, maito, jogurtti, vanilja-aromi sekä 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä ruokasooda keskenään ja siivilöi ne parissa erässä taikinan sekaan. Lisää taikinaan viimeiseksi mustikat varovasti nostellen.

Nostele lusikalla taikinaa suoraan muffinsipellillä oleviin paperivuokiin n. 3/4 täyteen. Jos teet ilman muffinsipeltiä, muffinsipaperien olisi hyvä olla tosi tukevia, jotta ne säilyttävät muotonsa kauniisti.

Paista uunin keskiosassa n. 20 minuuttia tai kiertoilmalla 160-asteessa 17-18 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat ne kypsiä. Jäähdytä hetki muffinsipellillä ja kumoa ne pois muffinsipellin syvennyksistä ja jäähdytä loppuun ritilällä.

Kuorruta cupcaket vasta täysin jäähtyneenä. 


                                  Mustikka-tuorejuustokreemi (12 kuppikakkuun)
125 g pehmeää voita
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl soseutettua mustikkaa

Vaahdota pehmeä voi, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään. Lisää tuorejuusto ja vatkaa se kunnolla joukkoon. Lopuksi lisää sauvasekoittimella soseutettu mustikka ja vatkaa sekin kunnolla joukkoon. Pursottele muffinssien päälle. Tämä määrä riittää hyvin 12 muffinssiin.

Terveisin Taru

15 kommenttia:

  1. Ompa suloisia muffinsseja, sinä oot oikea muffinssimestari Taru! :) Minä teen muffinsseja erittäin harvoin. Jotenkin se ei ole mun juttuni. Mutta joskus sentään innostun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena :) Kaikella on aikansa. Mullakin meni tuossa todella pitkä aika etten tehnyt muffinsseja ollenkaan, kun ei vaan napostellut. Nyt taas tuntuu pientä innostusta ilmaantuvan ;D Mielessä pyörii vielä muutamia ajatuksia joita pitää päästä toteuttamaan... ;)

      Poista
  2. Voi kääk! Ihanan värisiä...varmaan toki makuisiakin :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kakkuviikari :) Tuota mustikkaa olisi saanut olla enemmänkin tuossa kreemissä niin väri olisi ollut vielä voimakkaammin violetti :)

      Poista
  3. Noi on niin silmiä hivelevän kauniita, kai säilöit ne naftaliiniin ja laitoit hyllylle koristeeksi!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija :D Olen muuten joskus jossain blogissa nähnyt kipsistä tehtyjä muffinsseja. Alaosan muffinssi oli valettu silikoniseen muottiin ja päälle oli pursoteltu kipsistä kunnon kuorrute. Hauska idea! :D ...vai olikohan ne tehty betonista... Kuitenkin olivat hauskoja koristeita! :)

      Poista
  4. Voi että, nämä näyttää aivan ihanilta! <3 Upea kuva kerta kaikkiaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Anna :) Tälläisiä on joskus mukava touhuta :) Kuvaus käy nyt syksyn tullen hankalammaksi joka päivä joten mukava kuulla jos olen onnistunut :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Toi kuvausjuttu on muuten totta. Ärsyttävää. Navettavalaisimien= loisteputkien alla joten kuten onnistuu :(

      Poista
  6. Voi apua miten kauniita! Ensimmäistä kertaa sun blogiin eksyin ja täytyy tulla myöhemmin tutkimaan tarkemmin mitä ihanuuksia täältä löytyy :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊