Tarun Taikakakut

maanantai 13. lokakuuta 2014

Kinderkakku (26cm)

Heippa!

Minun teki mieli kinderpiirakkaa ja sitä piti leipoa pakastimeen asti vierasvaraksi. Jostain hetken mielenjohteesta keksin kuitenkin tehdä taikinan puolikkaana koska halusin kokeilla kinderkakkua! Ei tuo kakku ollut ihan niin toimiva leivonnainen kuin piirakkamalli, mutta yhtä ihanan makuista :) Tuo pinnan suklaa on aika kovaa ainakin jääkaappikylmänä joten kakun leikattavuus ei ollut ihan parhaimmasta päästä. Leikkaamisessa kannattaa käyttää sahalaitaista veistä. Pinnalle tein marmoroinnin ja tikulla tehtyjä viivoja pitkin kakku leikkaantui parhaiten. 
Pakastimeen en sitten saanut mitään... ;D


                Kinderkakku (26cm)
3 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl kiehuvaa vettä
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
100 g voita
vajaa 3½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään. 

Kuorrutus:
120 g maitosuklaata sulatettuna
Sulata suklaa mikrossa, levitä kovettuneen kreemin päälle.

VINKKI: Kaada vain osa suklaasta pienelle alueelle ja levitä se ensin. Tee näin suklaan levitys osissa. Jos kaadat suklaan kerralla kovetetun kreemin päälle, jämähtää suklaa helposti paksuiksi kerroksiksi, eikä sillä saa koko pohjaa peitettyä.

Koristelu: 2 palaa valkoista suklaata


Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Kiitos tästä, sain idean poikien halloween-tarjottaviin :D. Valkoisella hämähäkinverkkoa ja sitten vähän marsipaanista rekvisiittaa. Kaunis piirakka ja takuulla hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä ja kiitos :) Olen myös joskus tehnyt valkosuklaalla hämähäkin verkon kakun päälle ja tein hämähäkkejäkin ;D
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/02/taytekakkuja-lisaa.html

      Poista
  2. suklaasta saat hyvin leikkautuvaa ku laitat levylliseen fazerin sinistä 3rkl öljyä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olen joskus kuullut tuosta! Kiitos vinkistä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊