Tarun Taikakakut

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Tomaatti-pekonipiirakka (26cm)

Moi!

Nyt on ollut todella kakkupainotteista mun leipominen, eikä kakkujutut vieläkään ohi ole. Kakkuja on päivittämättä ja lisää leivon taas viikonlopuksi. Jottei touhu menisi vallan makeaksi niin laitan välillä tänne jotain suolaistakin. Seuraavaksi sitten taas niitä kakkuja :D Tein yksi ilta meille iltapalaksi tälläisen suolaisenpiirakan. Aurinkokuivatusta tomaatista tulee ihanaa suolaisuutta kuten pekonistakin. Todella hyvää oli :)


Tomaatti-pekonipiirakka:
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja 
1 dl juustoraastetta 
150 g margariinia tai voita
½ dl vettä

Täyte:
1 pkt pekonia 
1 sipuli 
useampi lehti basilikaa 
4 puolikasta aurinkokuivattua tomaattia 
2 dl juustoraastetta 
2 kananmunaa 
150 g ranskankermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 

Pinnalle halkaistuja miniluumutomaatteja 
juustoraastetta 
mustaa pippuria 

Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille. 

Paista pekoni ja sipuli keskenään. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, munat, juustoraaste, pieniksi paloiteltu aurinkokuivattu tomaatti ja hienonnettu basilika. Lisää lopuksi myllystä mustaa pippuria ja kaada seos pohjan päälle. Halkaise päälle miniluumutomaatteja ja ripottele vielä pikkuisen juustoraastetta näiden päälle ja pippuria myllystä koristeeksi. 

Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Herkullinen täyteyhdistelmä ja ruisjauho antaa kyllä hyvää lisämakua pohjiin. Minäkin laitoin just pellillisen kokoisen kinkkupiirakan ohjeen blogiini. tein sen jo aikaa sitten siskolle. Aurinkokuivattuja tomaatteja pitää muistaa ostaa, niin voin kokeilla minäkin tämän ohjeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää! Tykkäsin tuosta yhdistelmästä. Aurinkokuivattu tomaatti toimii monessa ruoassakin. Mä tein tämän kanssa varmaan 2 viikkoa sitten, pikkuisen laahaa nämä päivitykset... Kävin katsomassa sun piirakan ja oli kyllä hyvännäköistä. Näitä pitäisi useammin tehdä :)

      Poista
  2. Ai että miten herkullisen kuuloinen ohje taas! tätä on pakko kyllä joku pvä kokeilla. Jos lauantaiksi iltapalan tekasis tämän ohjeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni :) Tämä oli hyvää, tuore tomaatti kivasti raikasti suolaista piirakkaa. Sitä olisi saanut olla enemmänkin tuossa päällä :) Kokeile ihmeessä!

      Poista
  3. Oijoi, että näyttääkin hyvältä! Se on kumma tosiaan, että tulee enemmän leivottua sitä makeaa vaikka kaikkea ihanaa suolaistakin vois tehdä. Vaikka just iltapalaksi. Olen muuten jo kaksi kertaa tehnyt sitä minttusuklaakakkua ja tänään tulee kolmas! Yhden kerran sillä minttukrokanttisuklaalla ja toisen kerran laktoosittomalla minttutäytesuklaalla. Tänään kolmas versio, laktoositon tumma minttusuklaa. Huomenna tulee blogiin tarinaan niistä,.On se vaan NIIIIN hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Suolaiset leipomukset helposti jää vaikka ihania ovatkin. Ja ovat vielä niin kivasti muunneltavissakin :)
      Hienoa, että ohjeesta on iloa! Eikö olekin aivan ihanaa! Minä teen myös sunnuntaiksi veljen tyttären synttäreille tuon täytteen kakkuun :) Jään innolla odottamaan sun päivitystä!

      Poista
  4. Ei voi muuta sanoa, kun että tässä on piirakka mun makuuni, vaikuttaa ihan täydelliseltä ihan tota pohjassa olevaa rukiista twistiäkin myöten!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kanssa ihastunut tuon ruisjauhon käyttöön ja laitankin sitä nykyään joka paikkaan, mm. piirakoihin ja pizzataikinaan. Pizzataikinaankin se sopii enemmän kuin hyvin! Kokeileppa :D
      Mä laitan jauhoja näillä suhteilla:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/06/pekoni-muna-pizza.html

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊