Tarun Taikakakut

maanantai 8. syyskuuta 2014

Minttusuklaatäyte (Pätkis) 24-26cm täytekakkuun

Minttusuklaatäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
200 g tummaa suklaata (taloussuklaalevy)
1 pussi pätkis minibites suklaata (140g)
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2-3rkl kiehuvaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sinä aikana kerma ja sulata tummasuklaa mikrossa lautasella (sekoita n.30 sekunnin välein ja varo ettei suklaa pala). Rouhi pätkikset pieniksi veitsellä ja lisää sulaan tummaansuklaaseen, sekoittele seosta, jos pätkikset ei sula niin laita vielä hetkeksi mikroon. (Pätkis ei tykkää kovasti sulatuksesta niin tästä syystä tälläinen sulatustapa) Sekoita sula suklaa tuorejuustoon. Sen jälkeen yhdistä tämä kermavaahtoon. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen ja yhdistä ohuena nauhana täytteeseen.


Ps.Voit korostaa mintun makua kostuttamalla kakkupohjat Frezzan minttusuklaajuomalla!

Kuvan kakku löytyy täältä.

Terveisin Taru

24 kommenttia:

  1. Slurps! Pätkis on suosikkini! Hyvä idea kostuttaa Frezzalla! Oletko pursottanut reunat samalla täytteellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tosi paljon noista Frezza-kahvijuomista kostukkeena suklaakakuissa! Ovat aikuisten makuun varsinkin. Reunat olen pursottanut itse tehdyllä kaakaokermalla. Tuollaiseen kakkuun riittää 5dl kermaa+5rkl tomusokeria+5rkl kaakaojauhetta. Kuvan alla on linkki ohjeeseen :)

      Poista
  2. Apua! Nyt oli kyllä liian hyvää...tätä täytettä on kokeiltava viikonloppuna, kun pitää tehdä suklaatäytekakku. Miten sattuikaan oikeaan aikaan. Todella upean kakun olet tehnyt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää! Sellaista miedosti minttuista ja ihanan suklaista. Kiitos Paljon Anne :)

      Poista
  3. Oi nam nam.... näyttää ihanalta tuo täyte! En muistakaan olenko tehnyt pätkistäytettä tuolla ohjeella. Kuulostaa kyllä hyvältä tuo, kokeilulistalle vaan.

    VastaaPoista
  4. Aina kun tekee jotain Pätkis-suklaasta, pitää yksi pussi varata leipurille koemaistelua varten ;)
    Ihana täyte, taatusti testaan sopivan paikan tullen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! ;D Ne pienet suklaat ovat katoavaista sorttia.... varsinkin jos on pieniä apukokkeja ;D

      Poista
  5. Heh, olen koko kesän miettinyt Pätkistäytteen tekemistä, mutta sinä ehditkin ensin ;D Pätkis on aivan mielettömän hyvää, pitää tehdä itsekin tässä jossain vaiheessa, kunhan ehtii ja saa syöjiä taas kokoon. Meillä on tytön toiset juhlat tulossa viikonloppuna, mutta suunnitelmia leipomusten suhteen on niin paljon, ettei millään ehdi tekemään kaikkea. Eikä syöjiäkään ole tarpeeksi.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä olen tehnyt tämän kakun miehelleni jotain 1½ vuotta sitten, mutta päivitin nyt tuonne täytteet osioon tämän vielä josko joku sieltä etsii täytteitä. Suunnitelmia piisaa täälläkin ja sitten hyviä jo kokeiltujakin tykkää uudelleen tehdä. Onneksi mulla riittää noita syöjiä, en tiedä mihin muuten joutuisin ;D

      Poista
  6. Voi, mikä ihanuus!! Pätkis on suurta herkkuani :) Tämä resepti lähti heti talteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on tosi hyvää, lupaan sen ;D Pätkiksen sulattamisessa saa vaan olla tarkkana, kannattaa lukea ohje kunnolla ennen tämän tekoa.

      Poista
  7. Mulla ei ole kakun syöjiä, vaan taidanpa kokeilla tämän täytteen pienempänä kääriksen väliin...herkulta vaikuttaa, joka tapauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tämä on ihanaa :) Suklaa jämäköittää täytettä kivasti niin sopii varmasti mainiosti kääretortunkin väliin.

      Poista
  8. Jos tämän puolittaa niin minkä kokoiseen kakkuun täyte riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisin sen menevän puolikkaana 18-20cm kakkuun.

      Poista
  9. Hei! Pätkishän on aika raikasta mintun vuoksi. Säilyykö raikkaus myös täytteessä vaikka mukana on tummaa suklaata? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi! Tumma suklaa tuo tähän täytteeseen suklaan täyteläisyyden jota pätkis raikastaa mielestäni juuri sopivasti. Täyte on todella ihanaa! Kokeile ihmeessä! ;)

      Poista
  10. Millainen on kakkupohja tässä kakussa?

    VastaaPoista
  11. Tein siskolle synttärikakuksi, mutta jätin täytteestä liivatteet pois. Pelkkä suklaa hyydytti täytteen tosi hyvin ja oli ihanan kevyttä ja ilmavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti onnistuu näinkin. Kiitos kommentistasi 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊